Interviu cu Miruna – fosta cursanta – viitoare stewardesa Saudia Airlines

22 martie 2019

 

Pe Miruna am cunoscut-o in cadrul cursului de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde, timida, a atras totusi atentia imediat ce s-a prezentat. Cu un accent deosebit in engleza si cu origini egiptene, Miruna a stiut ca isi doreste sa ajunga stewardesa si si-a urmat visul cu perseverenta. Vorbeste engleza si araba si a obtinut unul dintre cele mai ravnite joburi, urmand sa imbrace in curand uniforma Saudia Airlines. Mai jos ne spune ce crede ca a facut diferenta la interviu si cum a obtinut jobul de stewardesa.

  1. Miruna, cum a aparut aceasta dorinta, sa fii stewardesa?

De mica am avut sansa si am calatorit cu avionul si cu cat calatoream mai mult, cu atat imi doream  mai mult sa devin stewardesa. Le-am remarcat din prima pe stewardese si mi-am dorit sa ajung ca ele. Acum, visul meu se implineste si sunt extrem de fericita.

2. De ce ai ales Saudia Airlines? Este una dintre cele mai stricte companii aeriene din lume.

Am ales Saudia Airlines pentru ca este una dintre cele mai bune companii din Orient, chiar daca este atat de stricta. Nu mi-a trebuit mult timp sa ma gandesc la alegerea facuta, dat fiind ca eu am copilarit si am studiat in Cairo, Egipt, asa ca stiam ce ma asteapta. Sunt deja obisnuita cu obiceiurile, cultura si religia. Bineinteles ca in decizia pe care am luat-o m-au tentat clar avantajele pe care o sa le am lucrand la aceasta companie: calatoriile, diferitele culturi, obiceiuri si traditii pe care le voi descoperi in tarile unde voi zbura si bineinteles, oamenii pe care-i voi intalni si experienta pe care o voi acumula.

3. Cum a fost interviul Saudia Airlines?

Am mers la interviu fara emotii, relaxata si cu gandul ca voi reusi. M-am machiat foarte simplu, m-am simtit naturala si am avut mereu zambetul pe buze, asa cum trebuie sa faca de fapt orice stewardesa. Partea de grooming mi s-a parut cea mai dificila proba, recrutoarea egipteanca fiind foarte stricta si atenta si la cele mai mici detalii. Am trecut usor-usor prin toate probele si am ajuns la interviul final, unde am fost rugate de catre recrutori sa fim relaxate si sincere. Am trecut cu bine si de acest ultim interviu, iar raspunsul ca am fost acceptata mi l-au dat pe loc, iar a doua zi am semnat contractul.

4. Te astepti sa intampini probleme o data cu relocarea in Arabia Saudia? Este o tara extrem de stricta, mai ales pentru femei.

M-am documentat mult despre viata de stewardesa Saudia, cu bune si cu rele si despre traiul din aceasta tara. Stiu ca o sa fie mai greu la inceput, dar find o fire ambitioasa si adaptabila, stiu ca o sa ma acomodez cat mai repede. Daca pleci la drum cu toate informatiile, nu vei avea probleme in a-ti gasi ritmul acolo.

5. Ce crezi ca a contat la interviul de angajare ca stewardesa? Ce a facut diferenta intre tine si celelalte candidate?

Consider ca sinceritatea a fost cea mai importanta. Cu toate ca unele candidate au fost foarte bine pregatite, iar altele au avut experienta in aviatie, eu am avut norocul sa fiu acceptata datorita Cristinei Toader, am fost bine pregatita, urmand cursul Cum Ajungi Stewardesa si doresc sa va multumesc si pe aceasta cale pentru ajutorul si increderea pe care ati avut-o in mine. Nu o sa te uit niciodata, Cristina!

6. De ce ai ales o companie din Orient si nu ai mers catre Europa?

Am ales sa lucrez la o companie din Orient pentru ca acestea sunt cele mai bune din lume, am avantaje materiale si voi calatori in toata lumea, beneficii pe care nu toate companiile europene le ofera. La Saudia Airline exista si avantajul de a promova la Royal si VIP dupa doar 6 luni de zbor, in functie de rezultate, bineinteles.

7. Ce ne poti spune despre pachetul oferit de companie stewardeselor Saudia?

La Saudia Airlines contractul este de 2 ani de zile iar trainingul de obtinere a licentei de zbor este oferit gratuit. Si cazarea si transportul sunt gratuite, primim bilete cu reducere, minim 9 zile libere pe luna iar dupa training pot veni acasa. In plus, ni se ofera concediu de odihna anual de 30 de zile si asigurare medicala si de viata.

8. Ce sfaturi le poti oferi celor care isi doresc acest job dar inca nu au reusit sa il obtina?

Pentru cele care isi doresc acest job, le transmit sa aiba incredere in ele, sa persevereze, si le recomand sa urmeze cursurile „Cum ajungi stewardesa”, si cu siguranta vor reusi.

Miruna, iti multumim pentru cuvintele frumoase si ne bucuram enorm pentru reusita si implinirea visului tau. Abia asteptam sa te vedem in uniforma Saudia Airlines si celor care isi doresc o cariera la aceasta companie le reamintim ca in luna aprilie vor avea loc noi recrutari Saudia in tara noastra. Va asteptam la cursul de mai jos, pentru pregatire. Zboruri line!

CURS DE PREGATIRE INTENSIV DE 2 ZILE

13-14 aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-aprilie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza