Interviu cu Romina – fosta cursanta – viitoare stewardesa Emirates

18 februarie 2019

 

Pe Romina am cunoscut-o acum 4 luni, atunci cand a ales sa vina la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa si sa se pregateasca alaturi de noi pentru interviul Emirates. Venea dupa 9 interviuri fara succes, si putin demoralizata, insa cu multa incredere ca va veni si ziua ei norocoasa. Dupa doar 2 incercari, Romina a primit Golden Call-ul Emirates iar acum se pregateste sa isi impacheteze viata in 2 valize si sa se mute, dupa Argentina si Romania, in insoritul Dubai. Mai jos ne spune povestea reusitei ei.

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

De cand eram mica si am vazut filmul „View from the top” care m-a fascinat, m-am gandit sa fiu stewardesa. Asta se intampla cand aveam deja 26 de ani, si iata ca la 27 de ani, visul mi s-a implinit. Am ales compania Emirates pentru ca este un vis frumos sa locuiesc in Dubai, sa port palaria rosie, sa muncesc pentru cea mai buna companie aeriana din lume!

2. Cum a fost interviul de recrutare de la Emirates? L-ai sustinut la Bucuresti. 

Asa este. Desi sunt din Argentina, locuiesc in Romania de cativa ani. Astfel, aici am participat la interviul  Open day, unde am fost 143 de canditati si recrutoarea m-a intrebat cu ce ma ocup. Am zambit tot timpul si i-am spus cat de fericita sunt ca sunt acolo si ce fac in viata de zi cu zi. Dupa proba de CV drop a urmat proba a doua, dupa care au ramas doar 60 de persoane. Ne-a separat pe echipe de 2-3 persoane, si a dat fiecarei grupe un cartonas cu o imagine – mie mi-a picat o stewardesa zambind la un copil. Pe spate erau patru intrebari (describe the image, which are the responsibilities of the cabin crew in this situation, who do you think are the passengers etc.). Dupa aceasta proba am ramas doar 24 de persoane.  Proba urmatoare a fost proba de grooming si inaltime + reach test si a continuat cu proba de grup, unde am avut de solutionat o situatie reala care poate sa apara in avion. Doar 9 dintre noi au trecut mai departe, catre probele online. Dupa 5 zile am avut interviul final si dupa doar 9 zile, am primit Golden Call.

3. Ce „probleme” te astepti sa intampini dupa ce vei ajunge in Dubai? Viata este diferita acolo fata de Romania si Argentina, tarile in care tu ai locuit pana acum. 

O sa fie greu cu fusul orar, pentru ca voi calatori in intreaga lume, dar o sa fie o aventura frumoasa! Stiu ca ma vor astepta multe provocari, insa abia astept!

23 martie: Curs pregatitor Emirates

4. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Eu cred ca m-a ajutat foarte mult faptul ca sunt din alta tara, m-a ajutat faptul ca am mai facut multe interviuri inainte, si asta m-a pregatit foarte bine. Am mers relaxata, zambitoare, stiind la ce sa ma astept. Si experienta in customer service si limbile straine pe care le vorbesc reprezinta un mare plus. Cred de asemenea ca a fost un mare avantaj cursul vostru „Cum ajungi stewardesa” pentru ca m-a pregatit foarte bine pentru probele pe care le-am avut la interviu.

5. De ce ai ales o companie din Orient si nu te-ai orientat catre alte companii europene sau din tara noastra? 

Dintotdeauna mi-am dorit super mult sa ajung in Dubai, si nu pot sa cred ca o sa ma mut in aproape o luna acolo! Poate pe viitor mi-ar placea altceva dar acum sunt fericita 100% cu Emirates si mandra de a purta palaria rosie.

6. Sfaturi pentru cei care vor o cariera in domeniu?

Never give up, este a 13-a oara cand incerc cu diferite companii si abia acum am reusit. Asa ca sa nu va descurajati niciodata!

Romina va pleca in Dubai pe 22 martie! Zboruri line!

23 martie: Curs pregatitor Emirates

Nu sunt comentarii

Comenteaza