Interviu cu Roxana – fosta cursanta – viitoare stewardesa Wizz Air

30 aprilie 2019

 

Roxana a participat la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa si s-a afirmat imediat intre colegii ei. Zambea mereu, avea deja experienta in customer service, desi avea doar 21 de ani, si stia exact ce isi doreste: sa ajunga stewardesa la Wizz Air si sa imbrace uniforma roz. Iar visul ei s-a implinit imediat. In luna ianuarie a trecut de toate probele interviului iar acum a terminat deja trainingul de pregatire si urmeaza sa inceapa sa zboare. Mai jos ne spune cum a reusit si de ce crede ca a fost aleasa ea, dintre atatia candidati.

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Ideea de a deveni stewardesa a inceput încă din timpului liceului, mai exact in clasa a 12-a, însă nu știam ce implica si ce studii trebuia sa urmez. Decizia finală de a-mi urma visul a venit acum doi ani, dupa ce am intrat intr-o discuție cu un actual însoțitor de bord si mi-a raspuns câtorva întrebări. Totodata, am lucrat intr-un mall in apropiere de aeroport si de fiecare data cand vedeam stewardesele plimbându-se in acea uniforma impecabila si răspândind zâmbete in jur, dorința devenea din ce in ce mai mare. In scurt timp am acționat, am căutat informații despre acest job și asa am gasit siteul si cursurile „Cum ajungi stewardesa”.

2. Ai aplicat, asadar la Wizz Air. De ce?

Am aplicat la Wizz Air deoarece imi oferă șansa de a rămâne alături de cei dragi si de asemenea de a-mi îndeplini visul. Pe langa asta, Wizz Air este printre cele mai mari companii din Romania si Europa. Cand am inceput cursul „Cum ajungi stewardesa „ eram absolut sigura ca Wizz Air este cea mai buna alegere, si asa fost.

3. Cum a fost interviul de recrutare?

Ziua recrutării a fost pe data de 21 Ianuarie unde ne-am prezentat aproximativ 100 de candidați, a fost o zi lunga, am trecut prin trei probe decisive dar am avut tot timpul optimismul si zâmbetul cu mine. Am avut emotii la prima proba unde a trebuit sa ne prezentam si sa spunem câteva lucruri despre noi in fata recrutorilor dar totul a fost constructiv, la sfârșitul acestei probe am rămas 27 de candidați. A urmat proba a doua, cea de role-play si proba a treia unde am rămas 10 candidați si am continuat cu prezentarea companiei si interviul final. La sfârșitul fiecărei probe eram încrezătoare ca numărul meu se afla pe lista cu cei care au trecut mai departe. Numărul meu a fost 22, il consider norocos deoarece anul acesta împlinesc 22 de ani.

18 mai – Daca vrei sa te pregatesti pentru interviurile Wizz Air, te asteptam pe 18 mai 2019 la cursul de pregatire intensiv, de o zi, pentru interviul Wizz Air:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Ma astept ca la inceput sa-mi fie putin greu deoarece totul este nou, dar sunt sigura ca per total va fi o experiența frumoasa alături de un colectiv super. Cat despre program, imi plac mult zborurile de noapte si sper sa devin familiarizata cu ele cat mai repede. Sunt sigura ca ma voi descurca foarte bine la partea de customer service/pasageri deoarece am lucrat trei ani si jumătate in domeniul Horeca, a fost o experiența frumoasa din care am invatat sa am răbdare, sa fiu un bun ascultător si sa rezolv problemele clienților.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

La interviu m-am dus foarte bine pregătită, am pus in aplicare toate sfaturile si informațiile Cristinei Toader, care au contat si am demostrat recrutorilor cat de mult imi doresc acest job. Am pus accent pe cum ma prezint si pe simplitate, am fost eu însami.

6. De ce ai ales o companie din Europa si nu te-ai indreptat spre Orient?

Nu m-am gândit niciodata sa aplic pentru Orient, deși avantajul este ca vizitezi si călătorești in cele mai frumoase destinații. Dezavantajul este insa ca la un moment dat devine obositor si iti dorești sa te întorci acasa. In Europa consider ca am mai multe avantaje, multe lucruri de invatat si este un inceput bun in cariera.

7. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

Aveti incredere in voi, indrazniti mai mult si nu lăsați pe nimeni sa va strice buna dispoziție. Cel mai important: Nu renunțati niciodata la visul vostru ! Cursul „Cum ajungi stewardesa” m-a motivat si m-a ajutat sa-mi îndeplinesc visul, imi amintesc cu drag de acest curs si de oamenii minunați pe care i-am întâlnit. Te pup Cristina, si mulțumesc încă odata pentru tot!

18 mai – Daca vrei sa te pregatesti pentru interviurile Wizz Air, te asteptam pe 18 mai 2019 la cursul de pregatire intensiv, de o zi, pentru interviul Wizz Air:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-pregatire-wizz-air/

2 Comentarii

 • Reply Diana 4 mai 2019 at 12:21 pm

  Buna,

  Am sustinut un interviu pe 16 aprilie in Luton base, si ma intreb cam in cat timp ma vor contacta pentru ca a trecut deja o saptamana.

  Am ajuns pana la interviul final si am un vibe bun cum ca am trecut, dar mi-este si frica, ca poate totusi nu am trecut.
  Sunt asistenta medicala si lucrez pe anestezie- terapie intensiva si ma gandesc ca e un bonus mare, plus ca am lucrat ca barista in tara.

  Poate imi puteti lasa un raspuns, va rog.

  Multumesc mult,

  Diana

  • Reply Cristina Toader 6 mai 2019 at 11:13 am

   Buna Diana, 2 saptamani dureaza pana cand primesti raspuns. Minim 🙂 Asa ca, rabdare 🙂

  Comenteaza