Interviu cu Teodora, fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

1 august 2022

Cand zambeste, totul in jur se lumineaza. Nu e doar un cliseu, cand vorbim despre fosta noastra cursanta, Teodora, chiar asa este. Si cel mai probabil asta au simtit si recrutorii Wizz Air atunci cand au cunoscut-o, fiindca a obtinut din prima jobul mult visat. Acum Teo este deja in training si se pregateste sa imbrace uniforma roz!

Cum ai decis sa participi la interviul Wizz Air si sa alegi acest drum, de insotitor de bord?

Dintotdeauna am fost incantata de ideea de a avea un job “out of the box”; o meserie prin care sa imi fie provocate limitele in fiecarezi si cu ajutorul careia sa simt ca evoluez constant, iar ideea de a fi insotitor de zbor a fost mereu un plan B pentru mine. De fapt, primul meu zbor Bucuresti – Oradea din iarna acestui an a fost o incercare pentru a vedea daca acest plan B se poate transforma in planul A. Desi a fost un zbor scurt, menit doar pentru a intelege putin lumea aviatiei, am realizat ca este lucrul pe care doresc sa il fac in viitor. De altfel, priveam atent stewardesa si de fiecare data ma transpuneam intru totul. Personalitatea calda, eleganta, rafinamentul, zâmbetul și privirea senina cu care reușea sa comunice cu pasagerii. Ii simteam multimirea, deoarece făcea ceea ce ii place și ma gândeam doar la momentul in care voi îmbrăca și eu acest rol și momentul in care voi simți aceeași satisfacție. Asa ca, la recomandarea mai multor persoane, am decis sa ma inscriu la cursul Cum Ajungi Stewardesa si sa imi materializez visul.

  • Cum a decurs recrutarea pentru tine ?

Fiind prima recrutare de acest gen la care am participat vreodata, am avut emotii foarte mari, insa am stiut ca este un pas necesar pentru viitorul meu si am vrut sa profit de aceasta oportunitate, adunandu-ma si incercand sa dau tot ce este mai bun din mine. Intreaga zi de recrutare poate fi descrisa precum un carusel de emotii – dar cand am ajuns acasa, tot ce am putut simti a fost mandria faptului ca am ajuns pana la interviul final.

17 – 18 Septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

  • Ce probe ti-au ridicatcele mai mari probleme ?

Desi prima proba poate parea cea mai usoara, prezentarea personala a cauzat eliminarea celor mai multe persoane. Cred ca prima impresie este foarte importanta, precum si comunicarea non-verbala. Multumita cursului urmat inaintea interviului, am stiut cum ar trebui sa abordez situatia astfel incat sa ma pot diferentia de ceilalti participanti si sa ma promovez ca fiindcea mai potrivita persoana pentru acest rol. Cu toate acestea, cred ca cel mai dificil lucru pentru mine a fost sa astept verdictul recrutorilor dupa fiecare proba, speriata de faptul ca ramaneam din ce in ce mai putini participanti.

  • Ce ne poti spune despre oferta Wizz Air ?

Sincera sa fiu, Wizz Air nu a fost prima mea optiune atunci cand am inceput sa ma gandesc la o cariera in aviatie, insa pot spune ca este compania care mi se potriveste cel mai mult in acest moment. Sunt convinsa ca toate lucrurile se intampla cu un scop in viata fiecaruia, iar acum, privind in urma mea, realizez ca fiecare pas facut m-a adus mai aproape de acest moment: intr-un hotel de 4 stele din Budapesta, pregatindu-ma sa ii intalnesc in receptie pe colegii mei fantastici, cu care urmeaza sa repet ultimul curs predat la Training Centre. Am simtit cu totii faptul ca Wizz tine la viitorii insotitori de zbor, asa ca ne bucuram de numeroase beneficii: am putut alege in ce tara vrem sa urmam trainingul, am avut biletele de avion asigurate, la fel si acomodarea si transportul zilnic de la hotel si pana la training centre. De asemenea, beneficiem de un training gratuit si profesori extraordinari, iar mai tarziu vom primi si uniformele. Comparativ cu practicile altor companii, am avut posibilitatea de a-mi allege viitoarea baza. Tot prin comparatie, la Wizz Air oportunitatile de avansare sunt nenumarate, iar salariul motivant este completat de o serie de beneficii potrivite pentru iubitorii de travel. 

  • Ce experienta anterioara aveai, inainte de a merge la interviul Wizz Air?

Inca de la varsta de 17 ani, atunci cand studiile mi-au permis, am lucrat in customer service: am lucrat la receptia unui hotel, am fost hostess si ospatar. De asemenea, am facut voluntariat pentru diferite asociatii, insa cel mai mult m-a ajutat, atat pe plan personal cat si profesional, experienta castigata la un Complex de Servicii Sociale, unde am avut oportunitatea sa lucrez cu adolescenti proveniti din medii defavorizate.

  • Care crezi ca au fost atuu-rile tale, pentru care ai si obtinut job-ul ?

Unul dintre atuu-rile mele a fost cu siguranta zambetul sincer care nu mi-a parasit chipul nici macar atunci cand simteam oboseala acumulata pe parcursul zilei. De asemenea, o alta bila alba cred ca a constat in experienta mea cu oamenii. In cele din urma, cred ca recrutorii au simtit ce fel de persoana sunt, faptul ca imi doresc mereu sa cunosc cat mai multe tipologii de oameni si sa ajut cu tot ce imi sta in putere.

  • Ce le poti spune celor care isi doresc acest job ?

Va recomand din suflet cursul Cum Ajungi Stewardesa !!! Mi-a fost recomandat si la randu-mi doresc sa recomand aceasta experienta persoanelor care isi doresc acest job, deoarece le datorez o mare parte din succesul meu Cristinei si Anei. De asemenea, aveti incredere in voi si cautati sa ajungeti pana la stele cu visurile si dorintele voastre. Am invatat ca decolarea este una dintre cele mai critice momente ale zborului, insa, dupa acesta, urmeaza cea mai frumoasa priveliste, printre nori. 

17-18 Septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza