Interviu stewardesa. Cum sa treci de proba de prezentare personala

21 mai 2018

 

Mereu am spus si sustin in continuare ca primele 30 de secunde de la orice interviu de angajare sunt cele mai importante. In aviatie, la mai toate recrutarile, prima proba a interviului este proba de prezentare personala astfel ca trebuie ca textul si felul tau de-a fi in aceasta prima situatie trebuie sa fie aproape perfecte.

Vedem mereu la interviuri cum persoane care arata impecabil sunt eliminate alaturi de 75% dintre candidati dupa prima proba. Oare de ce? Ei bine, prezentarea personala, postura si ceea ce spui la inceput conteaza cel mai mult!> Mai jos iti oferim cateva tipsuri despre cum sa te prezinti la interviul de angajare ca stewardesa. Fie ca e vorba de stewardesa Emirates, Wizz Air, Etihad sau Qatar, regulile sunt, in mare, aceleasi, iar candidatii trebuie sa se prezinte impecabil.

Fiecare Open sau Assessment Day incepe cu prezentarea personala. Fie ca o faci atunci cand depui CV-ul, pozele si actele, fie ca o faci la o proba speciala sau cand un coleg trebuie sa te prezinte, e bine sa fii pregatit pentru acest prim contact cu recrutorii, fiindca prima impresie este extrem de importanta.

Proba de prezentare

Ai aproximativ 30-40 de secunde sa te prezinti sau sa raspunzi la intrebarile recrutorilor. E bine sa fii pregatit, de-acasa, cu cateva raspunsuri standard pe care sa le oferi, fiindca in ziua recrutarii vei avea mari-mari emotii. Poti chiar sa exersezi, cu o zi inainte, in oglinda, neaparat cu voce tare. Nu inseamna sa inveti pe dinafara textul, pentru ca o sa para ciudat cand o sa „turui”. Daca esti rugat sa spui cateva cuvinte despre tine, e bine sa incepi prin a-ti spune numele, unde lucrezi in prezent si ce experienta anterioara in customer service ai. Poti sa mentionezi studiile pe care le-ai absolvit insa nu uita sa mentionezi si un detaliu legat de viata ta personala (nu faptul ca te-ai despartit de iubit chiar inainte de interviu, ci un detaliu care sa iti scoata in fata o calitate importanta pentru acest job). De asemenea, e important sa spui si de ce iti doresti sa ajungi insotitor de bord, daca ai timp si te incadrezi in timpul cerut. Pastreaza un nivel profesionist al conversatiei si, daca poti, incearca sa folosesti numele recrutorilor atunci cand ii saluti -la inceput – sau la final, cand le multumesti. Recrutorii au pe ecuson scris prenumele sau se vor prezenta la inceputul interviului si vei vedea ca daca le vei spune pe nume le vei capta cu siguranta atentia. Nu uita sa zambesti mereu si nu incerca sa dai mana cu recrutorii, decat daca ei initiaza acest gest!

Prezentarea personala nu trebuie sa fie prea lunga, nu vorbi foarte mult si nu uita sa zambesti pe tot parcursul interactiunii tale cu recrutorii! De asemenea, ai sanse mai mari daca intri printre primii la proba, si nu ramai ultimul.

Proba de prezentare a colegului

Tot in prima parte a interviului este posibil sa fiti rugati sa il prezentati pe cel de langa voi si voi insiva sa fiti prezentati de cel de langa. E mai complicat decat pare la prima vedere. Fie ca sunteti doar cu colegul langa, fie ca sunteti la o masa, alaturi de alte 5 persoane, comunicarea este „problema” la aceasta proba.

Trebuie sa ii pui intrebari deschise celui pe care urmeaza sa il prezinti, sa il intrebi: numele, varsta, tara de origine, educatia si pregatirea profesionala, si o intrebare personala legata de sportul favorit, animale de companie, mancare preferata, etc. Nu uita ca aceste detalii le discuti cu colegul tau, asa ca nu e cazul sa faci eye-contact cu recrutorii la aceasta proba. Discutiile pe care le ai cu colegul tau (chiar daca sunteti amandoi romani), trebuie sa aiba loc in limba engleza, chiar daca ai senzatia ca nu sunteti priviti/ascultati/analizati in acel moment. Cand vine momentul prezentarii propriu-zise, nu te incrunta/stramba daca cel de langa tine iti greseste/stalceste numele (cand incepi sa zbori ca stewardesa oricum se va intampla frecvent). Zambeste pe tot parcursul prezentarii. Cand vorbesti despre cel de langa tine, prezinta-l celorlalti colegi, nu doar recrutorilor si incearca sa te incadrezi intr-un minut de „vorbarie”.

SUCCES!

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza