Interviu stewardesa. Testul de personalitate

9 iulie 2015
emirates

 

Am discutat zi de zi despre interviul pe care o stewardesa trebuie sa il treaca, ca sa isi implineasca visul de a zbura. Am luat rand pe rand probele individuale, probele de grup, testele de engleza sau de matematica. Dar nu am discutat pana acum despre o proba extrem de importanta. Testul psihologic (de personalitate) din cadrul interviului Emirates.

Desi nu este eliminatoriu, nu multi ajung sa sustina acest test online care are loc la finalul unei zile lungi de interviu, dupa aproape 12 ore petrecute alaturi de recrutori. De ce atunci? Fiindca acest test este sustinut doar de cei care ajung la interviul final si trebuie sa fie completat inainte de sustinerea interviului cu recrutorii.

Cum arata testul de personalitate online?

La finalul zilei de interviu, cand doar 20-30 de persoane mai raman in concurs si urmeaza sa sustina interviul final, fiecare candidat primeste un user si o parola si este invitat ca pana la sustinerea interviului final sa completeze online acest test. Testul contine cateva zeci de intrebari grila, de aceeasi natura insa puse sub forme diferite. La finalul unei zile de interviu este deja foarte obosit si devine foarte dificil sa “minti” si sa nu raspunzi conform stilului propriu.

Cat dureaza testul psihologic online din cadrul interviului Emirates?

Testul are un timp limita (25 de minute) si vei raspunde online la aceleasi intrebari puse sub alta forma. Asa ca nu incerca sa trisezi si sa minti, pentru ca tot te va prinde la o alta intrebare. Acest test nu este eliminatoriu ci are rolul de a te incadra intr-o anumita categorie si o anumita grupa de personalitate dupa ce vei incepe sa zbori.

Grupele de personalitate pe zboruri

Dupa ce incepi sa zbori ca stewardesa Emirates, vei afla ca esti incadrata intr-o anumita grupa (in functie de testul online). Grupele, numerotate de la 1 la 7, au rolul de a te ajuta nu numai atunci cand biduiesti (adica atunci cand ceri un anumit zbor) ci si la prioritatea cu care poti primi zile libere sau anumite curse. Fiecare grupa, de la 1 la 7, este prioritara la fiecare 7 luni.

In plus, in discutiile dintre colegi, am aflat ca fiecare grupa avea de fapt un anumit nume neoficial, astfel ca daca erai incadrat in grupa 1, erai numit Angels, grupa 2 – Warriors, grupa 5 – Leaders, etc. Aceste nume reprezentau personalitatea stewardului si de multe ori se intampla ca pe zbor sa te afli cu mai multe persoane din grupa ta, pe zbor, sau uneori sa fie un echipaj mix, tocmai pentru a se Evita conflictele.

De mentionat ca erau cate 3000-4000 de stewarzi in fiecare grupa, asa ca nu te astepta sa zbori des cu aceleasi persoane, fiindca nu se va intampla.

Concluzia: nu incerca sa trisezi la testul online de personalitate, fiindca te va ajuta pe parcursul jobului propriu-zis. Trateaza-l cu seriozitate si tine minte, e un test foarte important pentru angajare!

Succes!

 

1 Comment

  • Reply Mihaela 9 iulie 2015 at 6:10 pm

    Ai putea sa ne dai exemple de intrebari? Multumesc

  • Comenteaza