Jurnal de calatorie (episodul 14). Monte Carlo

9 septembrie 2014
monte-carlo-nisa

 

Zborul de Nisa (Franta) era cautat printre stewarzii Emirates. Asta nu doar pentru ca zborurile din Europa iti aminteau de casa, dar si pentru ca diurna pentru acest oras era destul de mare, zborul foarte usor, locul elegant, mancarea delicioasa. Si in plus, ce iti poti dori mai mult decat un weekend pe Coasta de Azur?

La Nisa zburam cu un avion de tip B777, mai mereu plin, dar „parfumat” in stil frantuzesc. Cele 5 ore si jumatate, cat dura cursa DXB-NCE, erau extrem de placute. Pasagerii, in majoritate francezi, de varsta medie/inaintata si venituri mari, erau extrem de galanti si draguti. Mereu ne complimentau, mancau putin, beau multa sampanie si nu faceau galagie. Erau incantati sa zboare cu Emirates, cea mai buna si luxoasa companie din lume si mereu ne copleseau cu intrebari despre Dubai si viata intr-o tara araba.

Privelistea pe care o ai la aterizarea pe aeroportul din Nisa, este superba. Avionul iese mult pe mare, inainte de a se intoarce si a ateriza pe coasta mediteraneana. Aeroportul din Nisa e extrem de primitor. Nici nu ar avea cum, cand vorbim despre un aeroport pe malul marii, intr-un oras scump. La doar cateva minute de aeroport, tot pe malul marii, poti sa admiri, in timpul zilei, avioanele care decoleaza si aterizeaza si poti sa faci cele mai reusite poze.

Pentru 24 de ore in Nisa, primeam in jur de 130 de euro de cheltuiala. Prima oara cand am ajuns aici, am vizitat scurt Promenade des Anglais, am admirat apa azurie, apoi am plecat alaturi de cativa colegi sa vizitam faimosul Monte Carlo.

Monaco, cu capitala la Monte Carlo, este atractia zonei. Desi are doar 2 km patrati, micul oras atrage anual milioane de turisti. E un loc scump, insa merita fiecare euro cheltuit acolo.

Din Nisa am ajuns in Monaco in aproximativ 20 de minute, cu un fost coleg care se ocupa de tururi de oras. La intoarcere, am luat trenul desi exista si varianta autobus sau bicicleta, daca inchiriai una din Nisa.

In Monte Carlo sunt multe de vazut: cazino-ul, unde poti sa intri sa si joci, dar nu ti se permite accesul cu aparatul foto, plajele, Palatul Regal, Expozitia de masini a regelui Albert I, porturile pline de iahturi sau pur si simplu masinile de fite din parcari. Orasul e diferit de oricare altul, mai ales pentru ca in el te poti plimba cu liftul. Fiindca e foarte mic, Monte Carlo e desfasurat mai mult pe verticala si urci de la un nivel la altul cu un lift sapat in stanca, admiri gradinile de la etaj, si te astepti sa te intalnesti cu o celebritate la fiecare pas.

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-1.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-2.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-3.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-14.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-4.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-5.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-6.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-7.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-8.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-9.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]Content goes herehttps://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-10.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-11.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-12.jpg[/imagetab] [imagetab width=”” height=””]https://www.cumajungistewardesa.ro/wp-content/uploads/monte-carlo-13.jpg[/imagetab] [/tabs]

Unde te uiti, e curat, aranjat, lumea e linistita si e plin de copii si batrani. In afara de ei, mai vezi politisti si defibrilatoare, la fiecare intersectie sau colt de strada.

Cand am revenit in Nisa, dupa aproape 8 ore petrecute in Monaco, ne-am oprit cateva minute intr-unul din supermarketurile lor si ne-am umplut valizele cu croissante, fructe de mare, vin frantuzesc si branza cu mucegai.

Pe langa Monte Carlo, cand ai norocul sa prinzi acest zbor, DXB-NCE, tot la 30 de minute distanta se afla si Cannes si Antibes, doua orasele mici in care poti petrece o zi.

Dar pana cand vom vorbi despre intreaga Coasta de Azur, sa aveti zboruri line si sa calatoriti cat pentru o viata!

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza