Jurnal de calatorie (episodul 15). Dallas, SUA

16 septembrie 2014
dallas

 

Daca atunci cand incepeam sa scriu aceasta rubrica ma intrebam daca cititorii vor fi incantati sa citeasca istoriile unei stewardese, acum sunt convinsa ca am facut cea mai buna alegere si sunt fericita ca sunt atatea persoane care calatoresc prin randurile pe care le scriem, in fiecare marti.

Asa ca astazi vorbim si ne amintim despre un loc special: Dallas.

Zborurile din Dubai catre Texas (Dallas si Houston) sunt dintre cele mai lungi din lume. Depasesc uneori 16 ore si 40 de minute de zbor propriu zis si ajung la 20 de ore de duty. Zborul spre Texas e un zbor greu, lung si obositor. Tocmai de accea, chiar daca e un zbor de SUA, care de obicei e cerut si cautat intre stewarzi, acesta e destul de des schimbat pentru doritori.

Cursa DXB-DFW-DXB este operata cu un avion de tip B777-200, 8 usi si 16 persoane in echipaj.

Durata: 16 ore si 20 de minute.

Pauza pentru echipaj: 3 ore si 45 de minute.

Avionul: neincapator, mai mereu.

dallas-ferma-ewing-5

Intr-adevar, zborul era plin aproape intotdeauna, insa americanii, asa cum spuneam si in articolele anterioare, sunt extrem de prietenosi si se poate discuta cu ei. Stiu foarte clar ce zbor lung si obositor ii asteapta, asa ca nu se enerveaza inutil si nici nu fac plangeri. Pe zborul de Dallas, sunt extrem de amuzanti cu accentul lor de cowboy, saluta sub forma „howdy”, iar multi poarta palaria de texan pe tot parcursul zborului. Cand te uiti din spatele avionului, vezi o multime de palarii deasupra scaunelor. Comanda mult whisky si multa cola light si ginger ale.

Cand ajungi in aeroport, te intampina o „mare” de mexicani. Texas-ul e la granita cu Mexic-ul, asa ca sunt multi latini in acest stat. Treci de controlul vizelor si al pasapoartelor in aproximativ 30-40 de minute si te asteapta, apoi, 54 de ore de distractie in orasul lui JR Ewing.

In Dallas nu sunt multe lucruri de facut, e un oras cu zgarie nori, ferme de cai si multe mall-uri. Dar daca inchiriezi o masina si mergi vreo 50 de km in afara orasului, ajungi la faimoasa ferma Southfork, unde s-a filmat celebrul serial Dallas.

dallas-ferma-ewing-4

Acolo, am luat un tur, am vizitat intreaga casa unde s-a filmat cel mai de succes serial al anilor ’80, ferma, caii, am vazut sufrageria unde Bobby si Sue Ellen aveau divergente si locul in care JR isi bea paharul de whisky in fiecare episod.

A fost, probabil, unul dintre cele mai reusite layovere, pentru ca am ajuns intr-un loc unde nu visam sa calc vreodata, mai ales ca, recunosc, am fost fan Dallas, multi ani.

Restul timpului l-am petrecut la shopping si la film, pentru ca cele 54 de ore sunt suficiente si pentru odihna si pentru vizitat. Sfat: orice ar fi, daca ajungeti in Texas, nu ratati ferma Southfork, merita!

dallas-ferma-ewing-3

dallas-ferma-ewing-2

dallas-ferma-ewing-1

Foto header: Ealdgyth via Wikimedia Commons 

 

2 Comentarii

  • Reply deea 16 septembrie 2014 at 9:11 pm

    mai multe fotooooooooo

  • Reply Cel mai lung zbor din lume: Dubai-Dallas | Cum ajungi stewardesa 8 martie 2015 at 10:51 am

    […] Era in februarie 2013 si am primit pentru prima oara zborul Dubai-Dallas. O destinatie noua, despre care am scris in rubrica Jurnal de calatorie, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/jurnal-de-calatorie-episodul-15-dallas-sua/ […]

  • Comenteaza