Jurnal de calatorie (episodul 21). Roma, Italia

28 octombrie 2014
roma

 

Pentru ca ieri am ajuns in capitala Italiei, m-am gandit ca cel mai potrivit ar fi sa povestesc despre experienta oferita de zborurile catre Roma, din perioada Emirates. Italia era una dintre acele destinatii europene cautate de mai toti insotitorii de bord. Oferea tot ce iti puteai dori: mancare buna, muzee si locuri turistice, vinuri locale si shopping. In plus, oamenii sunt extrem de prietenosi si cel putin noua, romanilor, ne amintea mult de casa.

Zborul DXB-FCO-DXB, operat atat cu aeronave de tip Airbus 380 cat si cu Boeing 777, dura in jur de 5 ore si jumatate. Nu era o regula ca avionul sa fie plin sau gol. Depindea de zi, de ora, de Sarbatori. Pasagerii in schimb, erau mai mereu la fel: galagiosi, guralivi si …eleganti. Italienii au un aer aparte. De-aici si sintagma: „un italiano vero”. Toti veneau cu costume pe umeras, beau vin si sampanie, nu se omorau cu mancarea in avion si purtau ochelari de soare, chiar daca era noapte. Erau foarte simpatici si vorbeau tare. Gesticulau mult si puneau multe intrebari. Consumul de cafea era urias pe zborurile de Roma: o medie de 4 cani/pasager.

Conferinta-1-noiembrie

Colegii din echipaj sunt mereu dornici sa iasa sa viziteze orasul si sa incerce „oferta” locala de cluburi si baruri. Asa ca, imediat ce se ajunge in Roma, ne grupam cate 4-5-6 persoane si o luam din loc, spre centru.

Pentru ca mai vizitasem Roma si in vacante mai lungi, in cele 24 de ore cat aveam layover, am trecut pe la Colosseum, pe la Columna lui Traian, am baut o cafea in Piata di Spagna si am aruncat o moneda, ca sa revin si cu alta ocazie, in Fontana di Trevi.

cristina-roma-5

Dupa pranz, cand cu totii am „degustat” diferite feluri de paste, pizza si tiramisu, ne-am oprit la Vatican unde am petrecut cam 1-2 ore. O bere Peroni, la final, a incheiat perfect cele 12 ore de cand plecasem de la hotel. Parca simt si acum mirosul cafelei proaspete, pe strazile din Roma, gustul berii reci si aud claxoanele masinilor din jurul meu.

cristina-roma

Roma e un loc minunat, care aminteste de Romania. Incepand de la aglomeratie si agitatie, si pana la mancare si gustul de acasa. Ieri, cand am ajuns in vacanta la Roma, pentru cateva zile, am zburat cu Wizz Air, fosta companie la care am lucrat. Am revazut cu drag cativa colegi care nu uita niciodata sa zambeasca si am analizat atent pasagerii care se deplasau spre Italia. Ca o paralela, intre tipul de pasageri care zboara din Romania spre Italia si cei care zboara din Dubai catre Roma (si retur), diferentele nu sunt foarte mari. Cel putin cand vine vorba despre cetatenii italieni. Romanii insa, calatoresc de fapt spre noua lor casa, spre un loc de munca mai bun, luand cu ei doar 1-2 valize si multe sperante. Totusi, acum, dupa un an de cand sunt acasa, as alege mereu un zbor de Wizz Air in favoarea Emirates…

Zboruri line!

cristina-roma-2

cristina-roma-4

cristina-roma-3

 

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza