Jurnal de calatorie (episodul 24). Doha, Qatar

18 noiembrie 2014
doha

 

Fiindca astazi timpul nu imi permite sa scriu o poveste lunga despre o destinatie indepartata, am sa va povestesc despre unul dintre cele mai scurte zboruri pe care compania Emirates le opera: DXB-DOH-DXB. Rubrica Jurnal de calatorie ne duce catre un zbor dus-intors, spre Doha, care dura ceva mai putin de 50 de minute. Cand aveam acest zbor pe roster, spuneam clar ca e „ a waste of make-up„. Totul se termina foarte repede, insa standardele nu doar ca se pastreaza, ba chiar se depasesc. Veneam la zbor cu 2 ore inainte, si in alte 2 ore eram deja inapoi in Dubai.

Pasagerii de pe zborurile de Doha sunt in majoritate localnici din UAE sau Qatar, oameni de afaceri, cu destul de multi bani si putin timp liber. Toti aveau serviete si costume pe umeras, fara bagaje mari, grele sau voluminoase. Service-ul la bord includea, ca pe toate zborurile Emirates, bauturi si cafea la discretie si sandwich-uri si briose, chiar daca durata era de 45-50 de minute. Trebuia sa ne miscam foarte repede, fiindca nici nu apucam sa ne ridicam de pe scaun ca incepea deja coborarea, pentru aterizare. Majoritatea pasagerilor isi luau insa, la pachet, pranzul/cina.

Aeroportul din Doha este unul dintre cele mai mari si fastuoase, unde avioanele Qatar Airways troneaza. E luminos si un pic SF, dar este „acasa” pentru toti angajatii de acolo. Stewardesele in uniforme visinii sunt la tot pasul si „fura ochii” turistilor.

Despre oras in sine, nu va spun prea multe, pentru ca zborul nostru era dus-intors, asa ca nu coboram din avion. Stateam doar 45 de minute la sol, cat timp se curata avionul, apoi ne intorceam in Dubai. Despre Doha o sa va povestesc pe larg cand vom vorbi despre viata in Qatar si ce inseamna sa fii stewardesa la Qatar Airways.

tihan

Pana atunci, puteti citi povestea Andreei Tihan, fosta stewardesa la Qatar Airways si Emirates.

Sa aveti zboruri line!

 

Sursa foto: Wikimedia commons

 

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza