Jurnal de calatorie (episodul 38). Melbourne, Australia

31 martie 2015

 

Daca e marti, e un nou episod al rubricii Jurnal de calatorie. Iar astazi calatorim virtual pe indepartatul continent australian, in Melbourne, Victoria.

In perioada in care zburam la Emirates, a fost extrem de dificil sa primesc zborul de Melbourne. L-am adaugat pe lista de orase vizitate doar dupa un swap dificil, insa ma bucur ca am ales asa. Vizita in Melbourne dureaza doar 24 de ore insa face parte dintr-un trip de 5 zile (facut cu acelasi echipaj). Pe orarul de zbor, daca vrei la Melbourne, primesti intreaga excursie Dubai – Kuala Lumpur – Melbourne si retur, cu cate 24 de ore in KUL la dus si la intors si doar 24 de ore layover in Australia. Daca despre Kuala Lumpur poti citi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/jurnal-de-calatorie-episodul-28-kuala-lumpur-malaezia/ , despre Melbourne nu pot spune foarte multe fiindca eram deja foarte obosita cand am ajuns acolo.

Zborul de Melbourne e destul de dificil. Nu din cauza pasagerilor (pentru c australienii sunt extrem de prietenosi si saritori) ci din cauza turbulentelor pe care le intampinam mereu deasupra continentului australian. Din cele 7-8 ore cat facem din Malaezia in Melbourne, cam 2 le petrecem pe jump-seat, din cauza turbulentelor. In rest, alergam incolo-si-ncoace cat e cabina de lunga pentru a-i face pe pasageri sa simta ca zboara cu cea mai buna companie din lume, Emirates! 

Le servim 2 mese principale, le oferim bautura si cafea la distractie, deserturi si fructe si amintiri de neuitat cu aparatul foto de la bordul aeronavelor. Cand mai adaugam si faimoasa palarie rosie de stewardesa pe capul unui copil, obtinem o experienta de neuitat atat pentru parinti cat si pentru cei mici.

In aeroportul din Melbourne trecem repede de control, insa cu multa atentie, fiindca au fost multi colegi care au luat amenzi pentru aducerea unor fructe sau legume in tara. Legea interzice importul, chiar si pentru uz personal, de fructe si legume neverificate sau ambalate. Amenda e de 200 de dolari australieni…

Ne indreptam repede spre hotelul Hilton unde suntem cazati si apoi ne pregatim sa iesim sa exploram putin orasul. Eu am zburat in Melbourne intr-o perioada in care acolo era iarna-primavara, insa vremea a fost mereu insorita.

Am iesit cu o colega din Rusia si am apucat in cele 6-7 ore petrecute in oras sa vizitam Melbourne Museum, Gradina Zoologica din Melbourne si un parc de langa hotel, in care am vazut cat de sportivi sunt australienii: fac jogging si merg pe biciclete de dimineata pana seara.

melbournezoo

melbournezoo2

melbournezoo3

melbourne zoo4

 

La Gradina Zoologica nu am avut noroc sa vedem micutii ursi Koala, fiindca am nimerit la ora lor de…somn, insa pinguinii ne-au facut ziua mai frumoasa!

Melbourne e un oras frumos, nu degeaba e capitala regiunii Victoria, si concureaza clar cu Sydney (despre care poti citi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/jurnal-de-calatorie-episodul-1-sydney-australia/, atat la capitolul arhitectura cat si la parcuri sau viata sociala.

Este unul dintre putinele orase despre care pot spune ca un layover de 24 de ore nu este suficient pentru a-i lua pulsul, pentru ca are multe de oferit. Asa ca, as reveni oricand cu drag acolo!

Zboruri line!

melbourne 1

melbourne2

melbourne5

melbourne4

 

Sursa foto: Wikimedia, wikipedia.org, melbournezoo.com;

 

2 Comentarii

  • Reply io 31 martie 2015 at 1:19 pm

    Zi mersi, noi avem in Mel doar 18h ( ajungem seara si plecam a doua zi dupa amiaza si e Doh-Mel, nu cu destinatie intermediara 13-14h outbound, 12-13 inbound (cu rest de 3h)

    • Reply CAS 31 martie 2015 at 1:31 pm

      Da, e destul de obositor..

    Comenteaza