Jurnal de calatorie (episodul 42). Amsterdam, Olanda

12 mai 2015

 

Ca in fiecare marti, astazi calatorim intr-una dintre destinatiile cautate de mai toti insotitorii de bord, pentru mancarea delicioasa si distractia de care aveai parte in acest oras: Jurnal de calatorie (episodul 42): Amsterdam!

Emirates zboara zilnic in capitala Olandei (EK147), iar layoverul la destinatie e de doar 24 de ore, ca in toate destinatiile europene. O zi e suficienta insa pentru a-ti incarca bateriile si a profita de distractiile pe care le ofera Amsterdamul.

Pasagerii olandezi sunt extrem de amabili si prietenosi. Beau multa cafea, mananca multe dulciuri si pun multe intrebari despre cultura islamica. Sunt fascinati de brandul Emirates si abia asteapta, mereu, sa isi faca poze/selfie-uri cu stewardesele.

Aeroportul Schipol e foarte elegant. Plin de avioane KLM si de echipaje in faimoasa uniforma albastra. Semnul I amsterdam te intampina inca din fata cladirii unde auzi in jurul tau toate limbile pamantului, fiindca Amsterdamul atrage sute de mii de turisti, anual. E un oras care e extrem de linistit la periferie, si, pe masura ce inaintezi spre inima acestuia, prinde viata si luminile nu se sting niciodata!

ams

In Amsterdam, aproape mereu echipajul iese in oras sa se distreze. E un zbor usor si placut, nu foate lung, si chiar daca vremea e ploioasa cel mai des, distantele sunt scurte si e placut sa schimbi aerul imbacsit din Dubai cu aerul curat de pe canalele capitalei olandeze.

Daca ajungi in Amsterdam, merita sa mergi la muzeul Heineken (faimoasa fabrica de bere care are tot soiul de distractii), unde poti petrece in jur de 3 ore, la muzeul Van Gogh, sa faci o plimbare pe canal, cu barca sau sa te prinda seara in faimosul Cartier Rosu. Nu uita sa inchiriezi si o bicicleta, pentru ca acesta e principalul mijloc de deplasare in centrul AMS.

amsterdam-4

amsterdam-3

Desi drogurile si prostitutia sunt legale in Amsterdam, insotitorii de bord se tin departe de astfel de distractii, mai ales ca mai mereu au parte de controale si teste antidrog la intoarcerea din aceste destinatii. „Iarba” ramane in sistem cel putin 7 zile dupa consum, asa ca nu prea merita sa iti risti jobul pentru 2 ore de euforie in Amsterdam.
ams22

Petrecerile din Cartierul Rosu sunt incomparabile cu orice altceva si chiar daca in mod normal nu esti o persoana care adora clubbing-ul, aici e locul in care nu poti sta doar in Hotel. Insotitorii de bord cu o alta orientare sexuala sunt cei mai fericiti cand primesc acest zbor si e amuzant cum tot echipajul e ceva mai „obosit” pe zborul de intoarcere, dupa 24 de ore in Amsterdam! Layoverul se incheie mereu cu o masa delicioasa (sandwichuri si cartofi prajiti se gasesc la toate colturile de strada) si cu promisiunea sa revii cat de curand, intr-o vacanta sau o petrecere a burlacilor, in capitala olandeza.

Zboruri line!

heinams1

 

 

banner-mobile banner-mobile

Nu sunt comentarii

Comenteaza