Jurnal de calatorie (episodul 49). Newcastle, UK

28 iulie 2015

 

Ca in fiecare marti, astazi calatorim virtual catre Nord-Estul Marii Britanii, catre Newcastle. EK35 era zborul operat de Emirates cu destinatia NCL, zilnic, cu un B777. Zborul nu era cautat decat de englezii care aveau familie acolo, fiindca in rest, era un zbor dificil si o destinatie nu prea ofertanta. Am avut insa norocul sa ma aflu chiar pe zborul de inaugurare, de pe 6 septembrie 2012, cand toata lumea era extrem de incantata de aceasta cursa si de destinatie.

Pasagerii erau personaje tipic britanice: comandau gin&tonic, beau mult ceai si mancau „scones”. Nu aveau multe bagaje si erau mai mereu rosii in obraji. Se uitau curios la avion si la noi, stewardesele, fiindca era pentru prima oara cand foloseau compania Emirates.

Echipajul, format din 18 persoane, muncea pe tot parcursul celor 7 ore de zbor, fiindca englezii nu dormeau mai deloc si vroiau mereu ceva. Cand ajungeam in aeroportul din NCL, eram de-a dreptul epuizati si singurele planuri pe care le faceam pentru cele 24 de ore de layover in Newcastle includeau in general shopping si somn. Alocatia era bunicica pentru un oras de provincie englez si cu cele 60 de lire pe care le primeam, ne descurcam binisor.

Imediat dupa ce ajungeam la hotel, urma sesiunea de shopping la Primark (magazinul britanic preferat pentru lenjerie, pijamale, etc), Debenhams sau TOP SHOP. Chiar vizavi de hotel se afla un mall mare in care ne petreceam mai tot timpul.

Desi am primit acest zbor de 3 ori, o singura data am mers in oras, restul layoverelor petrecandu-mi-le in apropierea hotelului. In Newcastle merita vizitat Millenium Bridge, faimosul pod din oras, Newcastle University, o zona plina de studenti voiosi si Royal Theatre.

nc2

nc

nc5

nc4

Ziua ni se incheia mai mereu la fel: o masa traditionala cu fish&chips alaturi de echipaj la restaurantul hotelului (echipajul avea 50% reducere la orice consumatie facuta la room-service sau barurile din hotel), un somn binemeritat si un english breakfast dimineata, inainte de a pleca inapoi spre Dubai.

Newcastle e un zbor bun, la care castigam ore de zbor si alocatia era suficienta cat sa fii mereu multumita cand il aveai pe roster, asa ca il recomand cu mare drag.

Zboruri line!

Sursa foto: Wikimedia,  Jimmy McIntyre on http://strange-lands.com/

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza