Jurnal de calatorie (episodul 54). Dusseldorf, Germania

8 septembrie 2015

 

Numarand sa vad ce episod urmeaza in rubrica Jurnal de calatorie, am constatat ca am ajuns deja la episodul 54 si nu mai avem mult pana la numarul 80, numarul destinatiilor pe care le-am vazut in perioada Emirates. Astazi calatorim virtual intr-o destinatie foarte draga mie, Dusseldorf.

Zborul DXB-DUS era un zbor firesc si normal, nu foarte cautat de colegii de zbor, fiindca nu aveam prea multi nemti printre insotitorii de bord. Zborul de Dusseldorf era insa, pentru mine, o gura de oxigen care imi amintea de casa.

Zborul nu era plin decat foarte rar, pasagerii foarte civilizati, fara prea multe bagaje si fara prea multe cereri. Cel mai frumos era sa calatoresti in aceasta destinatie primavara, cand orasul e extrem de verde, sau iarna, in preajma Craciunului, cand puteai face cumparaturi la super preturi si te bucurai de fiecare fulg de nea.

Am ajuns in Dusseldorf de cel putin 5 ori pe vremea cand zburam la Emirates si eram cazata la hotelul lipit de Aeroport, Hotel Maritim, alaturi de multe alte echipaje de insotitori de bord. O alegere foarte buna in materie de hoteluri, accesul fiind facil si permitandu-ne sa ne „aprovizionam” din supermarketurile din aeroport.

duss2

duss

Aeroportul era destul de mare si oferea acces usor si facil catre Bonn, Koln sau Dortmund. Motiv pentru care se intampla des sa nu stau numai in Dusseldorf. De la hotel pana in oras, calatoria cu autobuzul sau trenul nu dura mai mult de 40 de minute. Iar orasul, mic si cochet, oferea tot ce aveai nevoie pentru un layover de 24 de ore si 60 de euro, cat aveam alocatia.

Dupa ce luam o masa gustoasa in centrul orasului, alaturi de colegii din echipaj, cei care vroiam sa si vizitam orasul, ne opream neaparat la Rhine Tower, un loc cu o priveliste minunata si ne plimbam prin Burgplatz, o piata eleganta si burgheza, care te duce cu gandul la inceputul anilor 1900.

duss5

duss3

Sesiunea de shopping se incheia mereu cu o plasa de mancare gustoasa si fructe de padure proaspete, in niciun alt loc din lume nemaigasind zmeura si coacaze atat de gustoase ca in Germania. Ziua se incheia pe Rheinuferpromenade, alaturi de alti turisti, la un ceai cald, urmand ca mai apoi, a doua zi, sa ne pregatim deja de zborul de intoarcere in Dubai, bucurosi si multumiti ca am simtit gustul acestui oras.

Zboruri line!

Sursa foto: Wikimedia Commons;

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza