Jurnal de calatorie (episodul 55). Nisa, Franta

15 septembrie 2015

 

Exact acum, in timp ce scriu acest articol, visez la Nisa…la Coasta de Azur si la peisajele superbe pe care le admiram din balconul hotelului de pe Promenade d’Anglais.

Zborul Emirates cu destinatia Nisa dura doar 6 ore si jumatate si era la mare cautare intre insotitorii de bord. Alocatia era de 130 de euro pentru 24 de ore, bani suficienti pentru a-ti face toate poftele, cursa usoara, scurta, iar pasagerii extrem de amabili. Fiind in majoritate francezi, consumau sampanie si croissante, fara a ne cere prea multe, prea des.

Nu primeai acest zbor decat din cand in cand, cand iti venea randul, fiindca toti ne bucuram cand primeam aceasta destinatie ofertanta. Cele 24 de ore de layover in Nisa le puteam petrece chiar in oras sau puteam inchiria o masina si sa mergem in imprejurimi, in Cannes sau Monte Carlo. Oricare ar fi fost alegerea, timpul petrecut era la fel de placut.

Aterizarea pe aeroportul din Nisa era superba. Avionul parea ca aterizeaza pe apa, zburand foarte aproape de luciul apei. Aeroportul e mic dar cochet, foarte aproape de oras si destul de aproape de hotelul Radisson, unde eram cazati. De la fereastra hotelului aveam priveliste pe Promenade des Anglais unde puteai inchiria o bicicleta, puteai face jogging sau pur si simplu faceai un picnic pe plaja.

nisa1

nisa3

nisa4

La doar cateva minute de hotel era centrul orasului si hotelul de 5 stele, Negresco, un mic palat ahitectural, cu preturi pe masura. In Nisa puteam sta la plaja, puteam inchiria o masina, luam cina in stil frantuzesc si faceam cumparaturi delicioase la supermaketurile din zona. Daca vroiai o priveliste de la inaltime, trebuia sa mergi pe Colline de Chateau, de unde puteai observa si potrul din Nisa si alegeai, la coborare, sa treci prin Vieux Ville (orasul vechi), cu stradute colorate si intortocheate.

nisa6

nisa5

nisa2

Daca petreci ceva mai mult de 24 de ore (atat cat stateam noi in oras), poti bifa si Observatorul Astronomic, Piata de Flori si Muzeul Contemporan.

Niciodata nu ne petreceam layoverul in hotel fiindca atmosfera era atat de destinsa incat era pacat sa ne irosim cele 24 de ore de paradis. Recomand cu mare drag acest oras, pentru oricine zboara sau pentru oricine isi doreste o vacanta de vis, eu insami revenind deja de 2 ori dupa ce am renuntat la Emirates.

Zboruri line!

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza