Jurnal de calatorie. Vacanta pe yacht in Grecia

20 aprilie 2018

 

Asa cum v-am obisnuit, o (fosta) stewardesa calatoreste la fel de mult ca un insotitor de bord activ. Asta fiindca iubirea pentru calatorii nu inceteaza in momentul in care nu mai zbori, ci creste pe zi ce trece, indiferent de meseria pe care o alegi mai departe. Asadar, la doar 3 saptamani de la ultima noastra deplasare in SUA, de data aceasta am ales o experienta diferita, o vacanta pe yacht.

Mare mi-a fost mirarea cand am descoperit, dupa un zbor de o ora pana la Atena – pe care nici nu l-am simtit ( mai ales ca am ales din nou sa calatoresc cu compania mea de suflet, Wizz Air), sa descopar in portul din Atena (Alimos Marina) un yacht cu aceleasi reguli de siguranta ca si avionul.

Adica, o data ajunsi in Atena, pregatiti pentru 3 zile pe yacht (Oceanis 54), ni s-a facut primul safety briefing pe yacht – ce avem voie sa facem, ce nu avem voie, unde sunt stingatoarele pentru incendiu, unde e trusa de prim ajutor, la ce sa avem grija, etc. Am aflat cu mare bucurie ca skipperul (pilotul yachtului) a facut partial acelasi training ca si insotitorii de bord, legat de partea de siguranta si salvare pasageri pe vas. Bineinteles ca pentru ei e mai aplicat si mai complex totul, dar m-am bucurat sa regasesc informatii stiute. Asadar, lucrurile pe barca nu sunt atat de diferite de avion. In plus, intotdeauna pe vas se aplica munca in echipa, exact la fel ca si in avion.

Dar, ca sa nu mai trag de timp, o sa va spun rapid cum a decurs mica noastra escapada. 3 zile am locuit pe vas. Cabinele, desi initial credeam ca vor fi foarte mici si stramte s-au dovedit a fi destul de inacapatoare, la fel si toaletele (de dimensiunea unei toalete din avion). Livingul, sau partea comuna din interior, avea cel putin 20mp, adica spatiu destul pentru cele 8 persoane prezente pe vas. Sus, pe punte, lucrurile se schimbau: cat vezi cu ochii, spatiu, mare, vant si soare. O senzatie de libertate pe care in avion nu o simteam…

Am vazut in 3 zile in Grecia 3 insule. Yachtul a oprit in 3 porturi: Aegina, Poros si Hydra. In toate cele 3 locuri am coborat de pe vas si am vizitat, la picior, stradutele inguste, pietruite si racoroase, infrumusetate de flori colorate, lamai si portocali cu multe fructe, strazile erau pline de pisici iar la taverne am gustat numai mancare delicioasa. Dintre toate, probabil ca Hydra mi-a placut cel mai mult, fiindca am descoperit un oras unde nu te poti deplasa decat pe jos sau cu…magarusii iar magazinele si atmosfera eleganta de pe insula te transpuneau intr-o alta lume.

Fructele de mare, tzatziki si salata greceasca nu au lipsit de la nicio masa si ne-am incarcat in 3 zile bateriile cat intr-o luna de vacanta. Libertatea pe care ti-o da navigatul, linistea de pe mare si chiar si numele yachtului – Inspiration – ne-au amintit de ce iubim calatoriile si ne-au inspirat pentru vacantele viitoare.

Mai jos va las cateva fotografii care vorbesc de la sine despre vacanta reusita pe care am avut-o si recomand cu incredere tuturor o astfel de experienta. It’s once in a lifetime!

Zboruri line!

21-22 septembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

31 august – 1 septembrie – Curs de pregatire English for Cabin Crew Interview. Cursul English for Cabin Crew Interview se adreseaza tinerilor (femei si barbati), cu varsta minima 18 ani, care isi doresc o cariera in aviatie. Nivelul cerut de limba engleza pentru cursul nostru este de nivel incepator-mediu. Daca ai probleme in a te exprima, daca intelegi limba engleza dar iti e teama sa vorbesti sau ai probleme cu pronuntia, Cursul English for Cabin Crew Interview este solutia ideala pentru tine: https://www.cumajungistewardesa.ro/31-august-1-septembrie-curs-english-for-cabin-crew-interview/

Nu sunt comentarii

Comenteaza