Jurnal de vacanta. San Diego si Sea World

12 iulie 2015

 

San Diego e unul dintre locurile mele preferate. Desi e la capatul lumii, acest oras e casa prietenei mele cele mai bune, care locuieste in California de mai bine de 8 ani. Ma intorc mereu cu drag aici, desi e departe si mereu spunem ca vom gasi un loc de intalnire la mijlocul drumului. Cand zburam, ceream frecvent destinatia Los Angeles si asa ajungeam sa ne vedem de 8-10 ori pe an.

Acum, ultima parte a vacantei am petrecut-o in cel mai frumos oras al Americii si in parcul de distractii preferat: Sea World.

San Diego e un loc rupt din rai: temperatura ideala tot timpul anului (25-27 de grade Celsius), plaja la Oceanul Pacific, porturi cu iahturi, munti si multa verdeata. Oamenii sunt linistiti, fac mult sport si incearca sa manance sanatos. Spun incearca, fiindca tentatiile sunt atat de multe, incat cu greu rezisti fara sa incerci o gogoasa sau o briosa cu ciocolata.

san diego

La aceasta vizita, am mers alaturi de prietenul meu, asa ca a trebuit sa facem un tur complet al orasului si o prezentare amanuntita a locurilor care merita vazute. Am inceput cu Point Loma, locul din care vezi intreg orasul si acolo unde portughezii au “poposit” prima oara in America, apoi am continuat cu Insula Coronado, un loc elegant si scump unde vedetele precum Marilyn Monroe isi petreceau verile, pe vremuri.

san diego10

san diego3

san diego5

san diego 4

Portul din San Diego (SeaPort) ne-a atras catre pranz si am continuat turul cu La Jolla Beach de unde am avut norocul sa admiram leii de mare care iesisera la soare, pe mal. Seara ne-a prins in Downtown, unde atmosfera e extrem de europeana si terasele sunt la tot pasul, pe trotuar, si te imbie cu mirosuri mexicane sau italiene.

A doua zi a fost zi de Shopping – nu puteam pleca din USA fara o vizita la un Outlet sau la Victorias Secret, visul oricarei femei. Mai ales ca incepusera deja reducerile de vara. Am petrecut apoi 4th of July, Ziua Americii, in stilul lor, la gratar si admirand artificiile, apoi a urmat o zi intreaga in parcul meu preferat de distractii: Sea World.

Dintre Disneyland, Universal Studios si Sea World, aleg mereu cu drag Sea World. Si il recomand tuturor. In Disney am lucrat mult timp, stiu bine locul si ride-urile, in Universal am fost de nenumarate ori, insa la Sea World ma intorc mereu cu drag, fiind fascinata de spectacolele acrobatice oferite de delfini sau balenele ucigase, de show-urile facute de micutii pinguini sau lei de mare.

san diego2

san diego 7

san diego 8

San Diego a incheiat vacanta noastra de vara din acest an, asa ca ne intoarcem cu forte proaspete, pregatiti sa o luam de la capat, plini de energie. Pentru oricine isi doreste o vacanta de vis, recomand cu mare drag zona Californiei, in care nu ai cum sa te plictisesti si zborul cu A380, o experienta de neuitat!

san diego grup

Zboruri line!

 

1 Comment

  • Reply Georgi 1 septembrie 2015 at 8:00 pm

    Scuza-ma, dar de ce ai renuntat sa mai lucrezi la Emirates?

  • Comenteaza