Lucretia – fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

6 martie 2023

Lucretia a participat la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa acum mai putin de 2 luni. Si-a inceput anul cu noi, visand si sperand sa isi indeplineasca visul de a deveni stewardesa. Si a facut-o, imediat. Cu un zambet molipsitor si o diplomatie iesita din comun, a obtinut 2 joburi de stewardesa dar a ales sa imbrace uniforma roz, Wizz Air!

Cum ai decis sa participi la interviul Wizz Air si sa alegi acest drum, de insositor de bord?

Inca de mica am observat prezenta impecabila a stewardeselor in aeroport si am inceput sa ma interesez despre avantajele si dezavantajele din acest domeniu. Cu timpul am inceput sa visez din ce in ce mai mult la privelistea superba a cerului de la inaltime, m-a sensibilizat ideea de a lucra printre nori, alaturi de cele mai frumoase rasarituri si apusuri. Astfel compania Wizz Air imi oferea stabilitatea financiara necesara pentru a imi indeplini visul, calatorind in jurul lumii, imbracata in ravnita uniforma roz!

Cum a decurs recrutarea pentru tine?

Recrutarea a fost o zi tensionata, in care am trecut prin multe emotii, dar mereu am avut increderea totala ca sunt candidatul cautat de aceasta companie. Inainte de fiecare proba m-am hidratat, mi-am recapitulat ce am invatat la cursul Cum Ajungi Stewardesa si apoi am zambit larg, ca intotdeauna. Atitudinea mea pozitiva si incurajatoare cred ca a creat atmosfera perfecta pentru a convinge recrutorii.

Ce probe ti-au ridicat cele mai mari probleme?

Prima proba, cea a prezentarii personale a fost momentul in care a trebuit sa imi inlatur emotiile si sa cuprind tot ce am de oferit pentru cariera de insotitor de bord. Dupa aceasta proba totul a decurs lin, proba de role-play fiind exact aceeasi situatie invatata la curs, am stiut clar ca am gestionat perfect situatia, iar recrutoarea a fost hotarata, jucand rolul bine. Urmatoarele probe au fost intense si am realizat ca reprezinta momentul decisiv in a-i convinge total ca pot sa fac parte din echipa Wizz Air. Astfel, mi-am mentinut zambetul pe fata si am demonstrat cat de mult imi doresc aceasta cariera!

25-26 Martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Ce ne poti spune despre oferta Wizz Air?

Oferta Wizz Air s-a mulat perfect dupa preferintele mele si am avut de ales intre Timisoara si Budapesta pentru a parcurge training-ul. Eu am ales Budapesta, iar cazarea cu mic dejun si transport inclus, au fost asigurate de catre companie, alaturi de salariu de baza. Asadar, exista posibilitatea de a invata in alta tara, training-ul fiind gratuit si foarte avantajos, usor de planificat avand multe posibilitati pe parcursul anului de oferta.

Ce experienta anterioara aveai, inainte de a merge la interviul Wizz Air?

Imediat dupa terminarea liceului am lucrat cateva luni ca barista intr-o cafenea din Constanta, astfel aveam experienta in customer service si am invatat sa lucrez mai bine cu diferiti oameni. De asemenea, pe parcursul licelui am participat la voluntariate invatand sa gestionez multe probleme si sa fiu responsabila. Aceste experienta a reprezentat baza in viitoarea mea cariera si am mentionat mereu pe parcursul interviului ca vreau sa ma perfectionez in acest domeniu.

Care crezi ca au fost atuu-rile tale, pentru care ai si obtinut jobul? Ai mai luat si alte interviuri?

Consider ca mica mea experienta cu oamenii a fost sustinuta de motivatia mea de a obtine acest job si totodata, intarita de prezenta mea atent studiata si calculata inainte de interviu. Am fost atenta la micile detalii care fac diferenta, am tras de mine de fiecare data cand ma atacau emotiile si mi-am mentinut makeup-ul, parul si tinuta impecabile.


In timp am trecut si interviul la compania Ryanair din prima, care a constat doar intr-un mic test de engleza si un interviu individual. A fost o zi usoara si oferta spre training-ul din Frankfurt, Germania, a fost expusa chiar in acea zi. Apoi am fost contactata des de catre ei, in legatura cu faptul ca primeam transportul asigurat de companie, dar trebuia sa imi asigur eu cazarea pe parcursul training-ului. Apoi, nu m-am descurajat si am considerat ca vreau sa raman in tara mea, fiind mult mai avantajata din punct de vedere financiar alaturi de echipa Wizz Air!

Ce le poti spune celor care isi doresc acest job?

Pentru cei care isi doresc sa devina insotitor de bord recomand sa analizeze mereu ce au de oferit in functie de experienta si personalitatea lor, sa examineze ofertele primite si sa lupte pana gasesc cariera care le poate oferi stabilitate si implinire sufleteasca.
Pot spune ca nu se cauta un anumit tipar de candidat la interviuri, fiecare trebuie sa aiba naturaletea sa si sa cucereasca recrutorii prin motivatia de a se perfectiona. Am obervat canditati de la o extrema la cealalta, dar am realizat ca fara sfaturile si ajutorul primit la curs, nu as fi prezentat atuu-rile necesare unei stewardese. Tot ce am studiat la cursul Cum Ajungi Stewardesa am retrait la interviu, mi-am invatat bine rolul si apoi m-am concentrat sa ma pun in valoare la fiecare proba. Nu uitati ca increderea se castiga pe loc, prin motivatie si mereu face diferenta intre candidati. Totul este greu inainte de a deveni usor! Succes!

Zboruri line, Lucretia si asteptam poze in uniforma roz! Daca vrei sa participi si tu la urmatorul nostru curs de pregatire, aici ai detaliile:

25-26 Martie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

De asemenea, lista completa de interviuri Wizz Air poate fi accesata atat pe site-ul nostru cat si pe siteul Wizz Air, aici: https://careers.wizzair.com/content/EventsCabinCrew/?locale=en_US

2 Comentarii

  • Reply GENILIA 6 martie 2023 at 9:50 pm

    Mi-am dorit din totdeauna să devin însoțitoare de zbor,dar visul meu s-a spulberat odată ce am aflat că înotul se cere a fi obligatoriu! Recunosc,mă tem de apă adâncă,și acum este prea târziu să mai învăț să lupt cu această fobie!Încă încerc din greu să mă resemnez cu faprul că am renunțat sa-mi îndeplinesc marea dorință deși eram hotărâtă să înfrunt tot greul indiferent de obstacole!😘

    • Reply Cristina Toader 7 martie 2023 at 11:40 am

      Buna, daca iti doresti o companie din Orient, acolo proba se face cu vesta de salvare pe tine, permanent 🙂

    Comenteaza