Mandria de a purta uniforma de stewardesa

2 aprilie 2018

Astazi am sa va povestesc despre momentele speciale pe care le-am trait, zi de zi, atunci cand imbracam uniforma de stewardesa. Am absolvit Jurnalismul si am lucrat ani buni in televiziune si presa scrisa. Un loc minunat, care insa nu impunea o rigurozitate militara, asa cum o face aviatia. Cand am inceput sa zbor, nu intelegeam exact ce inseamna sa porti aceeasi uniforma, zi de zi, la munca. Ba chiar mi se parea ciudat sa ma imbrac la fel mereu. Recunosc, am avut o oarecare doza de scepticism atunci cand am imbracat pentru prima oara uniforma de stewardesa. Anii au trecut, orele de zbor la fel, insa sentimentul pe care il simt atunci cand port uniforma, nu a disparut niciodata si nu poate fi comparat cu nimic altceva. Doar cand ajungi stewardesa si imbraci uniforma intelegi ce inseamna sa fii mandru sa zbori iar inima iti tresare la fiecare pas facut in costumul de zbor.

La prima vedere, prima oara cand m-am angajat ca stewardesa, uniforma nu insemna nimic pentru mine. Parea doar un costum. Insa, cand am inceput sa ma coafez, machiez, aranjez pentru zbor, subit inima a inceput sa bata mai tare si toate gandurile si visele legate de zbor m-au napadit. Cand am imbracat uniforma roz (caci uniforma Wizz a fost prima), am simtit ce inseamna sa fii stewardesa. Cum te transformi si cum iti schimbi atitudinea, cum reprezinti compania si cum devii mandru sa fii parte dintr-un echipaj.

Imediat am inteles ce inseamna sa fii stewardesa, sa intorci capete in aeroport, cand toata lumea priveste cu admiratie echipajul de zbor, sa fii parte din echipajul care se deplaseaza mereu in grup, in acelasi ritm, si cum te simti ca pe catwalk, in fiecare zi. Am simtit ce usor e sa fii admirata si apreciata, doar pentru ca porti o anumita tinuta. Si merita!

28-29 octombrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

wizz air

Mai tarziu, am schimbat uniforma roz cu faimoasa palarie rosie de la Emirates iar lucrurile s-au transformat si mai mult. Oriunde mergeam, toti recunosteau uniforma Emirates si aveam sansa sa fiu parte dintr-un echipaj iubit de toata lumea, sa fiu parte dintr-o companie ravnita de mii de persoane. Uniforma Emirates ma transforma atunci cand o imbracam si adaugam mereu rujul rosu si palaria rosie, accente care ma faceau si mai mandra sa fiu parte din EK. In plus, momentul in care imi pregateam valiza pentru o noua destinatie si porneam la drum cu ceilalti colegi, in aeroport, era incomparabil cu orice alt sentiment.

cristina-toader-cum-ajungi-stewardesa-2

Viata de stewardesa este diferita de orice ai experimentat pana acum. Pe langa calatoriile si sutele de oameni cu care intri in contact, hotelurile si destinatiile de lux in care ajungi, uniforma ocupa un loc important in viata ta si devine, probabil, ceea ce reprezinta de fapt cel mai bine aceasta meserie. O data cu uniforma insa trebuie sa nu uiti sa si zambesti, pentru ca un zambet perfect este si el parte din uniforma.

Zboruri line tuturor si nu uitati sa va bucurati de fiecare moment in care imbracati uniforma de stewardesa!

Cristina Toader

28-29 octombrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

1 Comment

  • Reply Larisa 2 aprilie 2018 at 12:04 pm

    Exagerez dacă spun ca , deși nu am îmbrăcat niciodată uniforma de stewardeză ( dar o voi face cât de curând !!) , simt acea emoție și adrenalina ? Deja încep sa mă pregătesc încet încet pentru o cariera in aviatie și nu am de gând sa renunț , nici măcar o secunda .

  • Comenteaza