Mandria de a purta uniforma de stewardesa

9 iulie 2014
cristina-AF

 

Astazi am sa va povestesc despre momentele speciale pe care le-am trait, zi de zi, atunci cand imbracam uniforma de stewardesa. Am absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si am lucrat ani buni in televiziune. Un loc minunat, care insa nu impunea o rigurozitate militara, asa cum o face aviatia. Cand am inceput sa zbor, nu intelegeam exact ce inseamna sa porti aceeasi uniforma, zi de zi, la munca. Ba chiar mi se parea ciudat. Recunosc, am avut o oarecare doza de scepticism atunci cand am imbracat pentru prima oara uniforma de stewardesa. Anii au trecut, orele de zbor la fel, insa sentimentul pe care il simt atunci cand port uniforma, nu a disparut niciodata.

Zilele trecute am avut ocazia sa imbrac, pentru o sedinta foto, uniforma Air France. O uniforma clasica, eleganta, desavarsita. La prima vedere, nu insemna nimic pentru mine. Parea doar un costum. Insa, cand am inceput sa ma coafez, machiez, aranjez, ca pentru zbor, subit inima a inceput sa bata mai tare si toate amintirile legate de zbor, au revenit. Cand am imbracat uniforma lor, am simtit din nou ce inseamna sa fii stewardesa. Cum te transformi si cum iti schimbi atitudinea, cum reprezinti compania si cum devii mandru sa fii parte dintr-un echipaj.

Imediat mi-au revenit in minte amintirile din aeroporturi, cand toata lumea intoarce capul dupa stewardese, cum echipajul se deplaseaza mereu in grup, in acelasi ritm, si cum te simti ca pe catwalk, in fiecare zi. Am simtit din nou ce usor e sa fii admirata si apreciata, doar pentru ca porti o anumita tinuta.

Si merita!

cristina-af-4

cristina-af-6

cristina-af-7

cristina-af-8

cristina-af-5

 

4 Comentarii

 • Reply Gabriel 22 august 2014 at 4:28 pm

  Eu personal, as da orice, oricand sa pot sa ajung sa îmbrac aceasta uniforma, practic o visez si noaptea, pentru toate lucrurile si sentimentele descrise atât de bine de tine..

  Ce frumos descris 🙂

 • Reply Lectia de grooming. Machiaj de stewardesa | Cum ajungi stewardesa 15 martie 2015 at 3:35 pm

  […] ce sunt de fapt atenti angajatorii, atunci cand imbraci uniforma de stewardesa? Pentru ca, desi ai obtinut jobul mult ravnit, de insotitor de bord, nu inseamna ca de-acum […]

 • Reply Lectia de grooming. Machiaj de stewardesa | Cum ajungi stewardesa 15 martie 2015 at 3:55 pm

  […] ce sunt de fapt atenti angajatorii, atunci cand imbraci uniforma de stewardesa? Pentru ca, desi ai obtinut jobul mult ravnit, de insotitor de bord, nu inseamna ca de-acum […]

 • Reply Emma 24 august 2017 at 4:28 pm

  Ati fost stewardesă AirFrance? ?? Dumneavoastră vă stă bine in toate uniformele ???

 • Comenteaza