Nicusor – fost cursant, viitor insotitor de bord Wizz Air

4 iulie 2018

 

Pe Nicusor l-am cunoscut in cadrul cursurilor de pregatire pentru insotitori de bord de la Jetav. Cu mult optimism, incredere si perseverenta, a obtinut din prima jobul mult visat si va imbraca in curand uniforma Wizz Air. Demonstreaza inca o data ca daca iti doresti cu adevarat ceva, muncesti pentru asta si te pregatesti, lucrurile bune se intampla rapid! Iata povestea lui.

  • Nicusor, sa fii insotitor de bord nu e neaparat un job pentru barbati, sau cel putin, nu este privit asa. Asadar, cum de te-ai indreptat spre aceasta cariera?

Am realizat ca aceasta cariera in aviatie mi s-ar potrivi abia la începutul acestui an si deși nu este o meserie asa comuna pentru bărbați am considerat ca merita încercat, mai ales ca imi place mult sa lucrez cu oamenii, sa calatoresc si sa cunosc diferite culturi.

  • De ce ai ales Wizz Air?

Interviul de la Wizz Air a fost primul interviu susținut de mine si inițial speranțele mele de a obține jobul nu erau atat de mari însă voiam sa obțin experiența interviului in vederea celor ce aveau sa urmeze, pe viitor. Spre norocul meu am promovat din prima iar acum astept inceperea trainingului de pregatire. Wizz Air imi ofera, de asemenea, sansa de a face ceea ce imi place si de a ramane si in Romania, in acelasi timp. Sunt mai patriot de fel, imi iubesc tara si imi doresc sa imi construiesc un viitor aici.

  • Cum a fost interviul?

Interviul a fost format din 4 probe, ca de obicei: Cv drop, Role-play, proba de grup si final interview. La inceput numarul concurenților era înfricoșător de mare, aproximativ 60 de persoane, iar dupa 8 ore de interviu am ramas doar cativa care am sustinut discutia finala cu recrutorii. Cred ca diferenta dintre mine si ceilalti candidati a constat in atitudine si in faptul ca mi-am stapanit mult mai bine emotiile.

  • Stii deja ce inseamna aviatia, pentru ca ai promovat cursurile Jetav Flight Training si detii deja cunostinte despre zbor. Totusi, crezi ca o sa intampini probleme cand vei incepe sa zbori propriu-zis?

Sunt o persoana optimista de fel asa ca nu ma astept sa întâmpin probleme nici pe zbor si nici legat de program. Sper sa leg noi prietenii cu fiecare cursa si sunt foarte nerăbdător sa vad ce imi ofera aceasta cariera de insotitor de bord.

  • Ai vreun sfat pentru cei care vor sa isi inceapa cariera in aviatie?

Ca si sfat pentru cei ce ar vrea sa urmeze aceasta cariera de insotitor de bord ar fi sa aibă cat mai multa încredere in ei, sa se pregătească pentru fiecare etapa din viata de însoțitor de bord si pentru interviuri si niciodată sa nu uitați sa zâmbiți!

Nicusor – fostul nostru cursant – a obtinut jobul de insotitor de bord Wizz Air si va incepe in curand trainingul de pregatire! Zboruri line!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 14-15 Iulie. Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/14-15-iulie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

1 Comment

  • Reply Iva 4 iulie 2018 at 1:12 pm

    Bravo! Felicitări! Ne vedem in toamnă spre Milano, Roma sau Puțin.

  • Comenteaza