Pantofii de stewardesa

23 aprilie 2015

 

Probabil te vei gandi…Ce conteaza ce pantofi poarta o stewardesa? Ei bine, ai sa fii surprins cat de important este acest accesoriu feminin in cadrul uniformei de stewardesa. Am sa iti spun mai departe si de ce, mai ales ca, desi la marile companii pantofii sunt oferiti de companie, ca parte din uniforma, in tara noastra, pantofii de stewardesa sunt alesi si cumparati de fiecare domnisoara in parte.

  1. Stewardesele stau extrem de mult in picioare si-atunci pantofii pe care ii poarta trebuie sa fie dintre cei mai comozi si de calitate;
  2. Pantofii de stewardesa trebuie sa fie o completare a uniformei pe care o poarta si un simbol al feminitatii si elegantei;
  3. Pantofii de stewardesa trebuie sa respecte anumite norme de siguranta si sa nu puna in pericol siguranta stewardesei sau a pasagerilor.

Acum, cu siguranta ai un zambet pe fata…Cum ar putea pune in pericol siguranta pasagerilor, pantofii unei stewardese?

Ei bine, pentru ca modelul pantofului trebuie sa respecte anumite reguli. Asa ca, e destul de complicat pentru o stewardesa sa isi gaseasca un model conform standardului.

Tocul pantofilor

Tocul pantofilor de stewardesa nu trebuie sa fie prea inalt. O inaltime de 5 cm e ideala, mai ales ca in jobul de stewardesa trebuie sa pastrezi o tinuta clasica si eleganta si stai foarte mult timp in picioare. De asemenea, tocul nu trebuie sa fie subtire (nu toc cui, nu pantofi stilleto) pentru ca in caz de urgenta este periculos. In timpul instructiunilor de pregatire a cabinei pentru o aterizare de urgenta, atat pasagerii cat si stewardesele trebuie sa isi dea jos pantofii cu toc, pentru ca pot lovi/rani pe altcineva in timpul aterizarii. Mai exact, chiar daca avionul aterizeaza intreg dar cu mici pufnituri/lovituri, tocul cui al celei de langa tine iti poate scoate ochii. In plus, la evacuarea pe toboganul de urgenta, tocul cui poate perfora/sparge toboganul. Asa ca, pentru stewardese, acest model de pantof este strict interzis.

Culoare si material

Pantofii de stewardesa (pentru companiile din tara noastra) trebuie sa fie negri, din piele sau imitatie de piele, nu catifea, piele intoarsa, lac, etc. Trebuie sa se pastreze si in acest caz, stilul clasic.

Calitate

Cand iti cumperi pantofii pentru zbor, incearca sa alegi unii de calitate, pentru ca vei petrece multe ore purtandu-i.

Cand zburam pentru Wizz Air, aveam mereu probleme cu alegerea pantofilor de zbor. E mult mai greu decat ai crede sa gasesti niste pantofi negri, simpli, fara toc cui. Atunci, am ales Il Passo pentru pantofi. Iar acum, va recomand cateva modele mai jos, care se apropie de cerintele pantofilor de stewardesa.

 

pantofi-passo-1

 

Pantofii de mai sus se incadreaza aproape perfect in cerinte. Tocul nu e inalt, nu e cui, insa banda metalica nu este in cerinte. In rest, sunt niste pantofi perfecti, comozi si eleganti.

pantofi-passo-2

Pantofii de mai sus au tocul cam subtire, insa forma, culoarea si inaltimea se incadreaza in cerintele pantofilor pentru stewardese. In plus, acestia sunt si extrem de comozi (am o pereche acasa si intotdeauna cand se anunta o zi lunga petrecuta in picioare, ii aleg). Eu mi i-am luat din magazinul Il Passo din Baneasa Shopping City, dar ii poti gasi si online, pe www.ilpasso.ro.

Nu uita ca astfel de pantofi sunt foarte utili si in cazul unui interviu de angajare. Dar, despre ce sa porti la interviul de recrutare, intr-un articol viitor.

Succes si…spor la shopping!

 

 

1 Comment

  • Reply Cat de mult conteaza tinuta pentru interviu? | Cum ajungi stewardesa 5 mai 2015 at 2:33 pm

    […] acum o saptamana scriam despre pantofii de stewardesa si regulile pe care acestia trebuie sa ii indeplineasca, acum e momentul sa iti cauti pantofii […]

  • Comenteaza