Pot ajunge stewardesa daca am scolioza sau probleme cu coloana?

27 aprilie 2014
coloana

 

Jobul de insotitor de bord iti solicita foarte mult coloana si incheieturile. Asta pentru ca, in fiecare zi, ajuti pe cineva sa isi puna bagajul greu de 10-12 kg in compartimentul de deasupra, impingi un carucior de vreo 90 de kg (chiar daca are rotile e destul de dificil sa il misti din loc) sau te apleci de 20-30 de ori sa iei sucuri si mancare din sertarele de jos.

Asa ca, daca ai probleme cu coloana, gandeste-te de doua ori daca iti doresti acest job. Stai in picioare si cate 16 ore si poti dezvolta in timp tot soiul de probleme medicale. Asa ca, macar cand incepi sa zbori, ar fi bine sa fii sanatoasa. Nicio companie nu are nevoie de un angajat care sa stea mai mult prin concedii medicale.

Ai toate sansele sa iei interviul, chiar daca ai scolioza (ne intreba una dintre cititoarele noastre), pentru ca printre analizele medicale necesare obtinerii licentei medicale nu se numara radiografia coloanei. Daca ai totusi o pozitie neplacuta a corpului, si scolioza iti afecteaza munca de zi cu zi, atunci poate deveni o problema. Dar nu te alegi cu o eliminare automata daca ai aceasta afectiune.

18-19 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Foto: loverpass.fr

 

7 Comentarii

 • Reply Laura B 9 septembrie 2014 at 12:42 pm

  Imi puteti spune mai exact in ce constau analizele medicale? Sigur nu e nicio verificare a coloanei?

  • Reply CAS 9 septembrie 2014 at 4:46 pm

   In Orient nu.

 • Reply Andreea 14 iunie 2015 at 12:45 pm

  dar in Romania ?

 • Reply Cosmin 3 august 2016 at 11:16 am

  Buna ziua,

  Imi puteti confirma va rog faptul ca in Qatar (Orient) nu mai este verificata coloana ? Acesta este motivul pentru care acestia solicita inca din Romania verificarea acesteia – determinarea gradului unghiului Cobb daca este sau nu prezenta scolioza ?

  Multumesc anticipat !

  • Reply CAS 3 august 2016 at 4:26 pm

   Buna ziua. Nu, pentru ca este verificata si acolo.

 • Reply Roxana 6 octombrie 2019 at 1:09 pm

  Dacă am un tatuaj in zona coastelor, voi fi respinsă?

  • Reply Cristina Toader 7 octombrie 2019 at 10:33 am

   La Qatar da, dar la celelalte companii aeriene este permis.

  Comenteaza