Pot sa ajung stewardesa?

11 septembrie 2017
stewardesa emirates

 

Zi de zi, primim de la cititorii nostri poze urmate apoi de intrebarea clasica la care domnii si domnisoarele doresc un raspuns scurt si rapid: Pot sa fiu stewardesa? Si asteapta un DA sau un NU. Ei bine, raspunsul nu e chiar atat de simplu! O viitoare stewardesa trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte si conditii obligatorii, sa fie prezentabila (nu fotomodel) si nu in ultimul rand, sa se incadreze in profilul pe care il cauta angajatorul. Nu mai vorbim de punctele forte pe care trebuie sa le aiba, optimismul si perfectionismul pe care trebuie sa le demonstreze si la interviu si la job sau caracterul care trebuie sa se incadreze in ceea ce cauta compania.

Asa ca, sa fii stewardesa nu e chiar atat de usor precum pare. Concurenta e acerba (cateva sute de domnisoare se prezinta frecvent la interviuri). Iata ce conditii trebuie sa indeplinesti daca vrei sa ai o sansa ca stewardesa.

 • Nu ai tatuaje la vedere. In acest job nu sunt permise tatuajele la vedere. La vedere inseamna pe fata, gat, brate, maini, picioare. Daca ai in alte zone ale corpului, si sunt acoperite de uniforma, e in regula. Qatar Airways are totusi o regula mai stricta si nu permite niciun fel de tatuaj. Mai multe detalii despre tatuaje, poti citi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/te-poti-angaja-sau-nu-ca-stewardesa-daca-ai-tatuaje/

Vorbesti engleza cel putin la nivel mediu? Intreg limbajul aviatic este in limba engleza si toata comunicarea intre membrii echipajului se face in engleza. Asa ca, un nivel mediu de vorbire a limbii engleza, este obligatoriu. Detalii despre cate limbi straine trebuie sa vorbeasca o stewardesa, gasesti aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/cate-limbi-straine-trebuie-sa-vorbeasca-o-stewardesa/Orice alta limba straina pe care o vorbesti este un avantaj insa nu este obligatorie.

 • Nu ai semne din nastere sau semne distinctive. Cand spun semne din nastere ma refer atat la arsuri cat si la operatii, semne din nastere pe fata sau maini sau oriunde ar putea fi la vedere pentru pasageri. In principiu, nimeni nu isi doreste ca mainile stewardesei care ii serveste sa fie pline de arsuri de tigara sau taieturi. Daca ai semne, trebuie declarate, altfel risti sa fii eliminata chiar si dupa angajare.

Ai peste 18 ani? In Europa, varsta minima pentru a aplica la jobul de stewardesa este de 18 ani. In Orient, trebuie sa ai peste 21 de ani ca sa poti profesa ca stewardesa. Despre varsta maxima nu este stipulat nimic, insa, neoficial, daca ai peste 40 de ani, sansele tale de reconfigurare a carierei, scad. Mai multe detalii despre varsta unei stewardese, poti citi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/vreau-sa-fiu-stewardesa-varsta-minimamaxima-pentru-acest-job/

14-15 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 • Atingi 212 cm? Nu prea ai vazut stewardese scunde in avion, asa-i? Si nici domnisoare care sa dea cu capul de plafon. Companiile nu impun o anumita inaltime, insa exista o regula clara, internationala, legata de siguranta. Trebuie sa poti atinge, pe varfuri, desculta, cu degetele – 212 cm (210 cm la Etihad). Inaltimea propriu-zisa, nu conteaza, atata timp cat nu ai 1,30 sau 1,90, ca femeie. Regula legata de inaltime este detaliata aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/vreau-sa-fiu-stewardesa-ce-inaltime-trebuie-sa-am/. Neoficial, exista companii care cer o anumita inaltime minima (1.65 m Wizz Air, 1.60 m  – Emirates, Gulf si Oman Air).

Stii sa inoti? Nu trebuie sa fii campion la natatie, insa trebuie sa fii capabil sa inoti, fara vesta de salvare, vreo 200 de metri. In timpul trainingului, exista proba de inot si simulator pentru amerizare. Detalii, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/trebuie-sa-stiu-sa-inot-ca-sa-devin-stewardesa/. Daca nu stii sa inoti insa nu iti e teama de apa, nu dispera. Apuca-te si ia cateva lectii de inot, o sa iti foloseasca! Din fericire, la companiile din Orient, proba de inot se face cu vesta de salvare pe tine.

 • Ai dantura frumoasa? Dantura frumoasa nu inseamna dantura perfecta. Ci un zambet frumos si placut, alb si ingrijit, fara lipsuri de dinti/masele la vedere. De retinut: Radiografia dentara pe care companiile o cer nu este pentru a-ti verifica dantura, ci pentru dosarul tau medical.  Nu uita ca daca porti aparat dentar trebuie sa astepti pana cand il dai jos ca sa poti aplica pentru jobul de stewardesa.

Ai dioptrii in limite normale. In cazul recrutarii initiale, limita difera de la o companie la alta, dar se incadreaza de obicei, intre +/-4 dioptrii, fie intre +/-5 dioptrii. In cazul in care stewardesa nu declara dioptria reala, examenul medical si obtinerea licentei medicale va deveni o problema. Detalii despre lentilele de contact si dioptrii, poti gasi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/testul-de-vedere-cat-de-mari-pot-fi-dioptriile-unei-stewardese/

Succes!

14-15 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

30 Comentarii

 • Reply Andreea 11 septembrie 2017 at 1:09 pm

  Scad șansele de angajare dacă la OPEN day mă prezint cu ochelarii la ochi? E mai bine sa ii declari după interviul final? Multumesc

  • Reply Cristina Toader 11 septembrie 2017 at 1:49 pm

   Este mai bine sa mergi cu lentile…

 • Reply Gabriela 14 februarie 2018 at 10:51 pm

  Spuneți-mi vă rog , dioptriile ambilor ochi împreună adunate pot să ajungă până+/-4 sau fiecare dioptrie de la un ochi poate ajunge pana la +/-4?

  • Reply Cristina Toader 15 februarie 2018 at 11:26 am

   Fiecare dioptrie…

   • Reply Gabriela 15 februarie 2018 at 3:18 pm

    Va multumesc frumos pentru raspuns !

 • Reply Andreea 23 aprilie 2018 at 11:58 am

  Daca intaltimea mea este de 1,55 nu am sanse ,nu?

  • Reply Cristina Toader 23 aprilie 2018 at 12:26 pm

   Doar la companii gen Primera Air, Smartlynx.

 • Reply Alexandra 29 aprilie 2018 at 3:01 pm

  Inaltimea de 1.85 la o fata este buna sau nu pt. acest job?

  • Reply Cristina Toader 29 aprilie 2018 at 10:10 pm

   Sigur ca este buna. Insa atentie, inaltimea maxima admisa este de 187 cm.

 • Reply Ioana 17 mai 2018 at 12:21 pm

  Am 1,65 ar fi ok?

  • Reply Cristina Toader 17 mai 2018 at 1:00 pm

   Bineinteles. Va incadrati la orice companie aeriana!

 • Reply Alexandra 14 iulie 2018 at 2:21 pm

  Greutate?

 • Reply Andreea 26 august 2018 at 6:32 pm

  Am 2 tatuaje micuțe pe mana, are ceva?

  • Reply Cristina Toader 27 august 2018 at 11:25 am

   Daca se pot acoperi, nu. Daca se vad, atunci e o problema.

 • Reply Teodora 31 august 2018 at 10:49 pm

  Dacă am tatuaj pe deget ..are ceva?

 • Reply Teodora 31 august 2018 at 10:50 pm

  Ce greutate trebuie sa ai?

 • Reply Madalina 15 septembrie 2018 at 4:43 pm

  Daca înălțimea mea este de 1.60 cm am vreo șansă!

  • Reply Cristina Toader 15 septembrie 2018 at 10:33 pm

   sigur ca da

 • Reply Ana 26 septembrie 2018 at 12:17 am

  Dacă am 1.50 am vreo șansă? Menționez că am probleme cu gingiile , dar dantura arată bine

  • Reply Cristina Toader 26 septembrie 2018 at 1:01 pm

   Foarte mici sanse..

 • Reply Anca 1 octombrie 2018 at 9:24 pm

  La 1.55 sunt sanse?

 • Reply Anca 1 octombrie 2018 at 9:27 pm

  Buna seara .Fiica mea este clasa 10.De cand era micuța iti dorește să fie însoțitoare de bord.Problema e înălțimea 1.55.Nu stiu daca la varsta asta mai creste .Înălțimea ideală care ar fi pentru a se putea încadra la toate companiile aeriene ?Multumesc anticipat!

  • Reply Cristina Toader 1 octombrie 2018 at 9:38 pm

   Buna seara. Mai creste si oricum da, nu se incadreaza pentru Wizz Air si Emirates, dar la celelalte se incadreaza.

 • Reply Simona Mogos 26 ianuarie 2019 at 12:49 pm

  Bună! Eu am un semn la genunchi din urma unei operații. Am șanse dacă aplic pentru un asemenea job?

  • Reply Cristina Toader 26 ianuarie 2019 at 2:23 pm

   Depinde cat de vizibil este. Daca se vede, sunt sanse mai mici

 • Reply Anonim 6 februarie 2019 at 10:43 pm

  Buna seara. Îndeplinesc condițiile ce se impun pana in faza interviului însă am o mică problema. Nu am picioarele perfect drepte. Credeți ca am șanse?

  • Reply Cristina Toader 7 februarie 2019 at 3:36 pm

   Sigur ca da 🙂

 • Reply Adelina 28 noiembrie 2019 at 10:06 pm

  Am 23 de ani. Daca am inaltimea de 1.50 am sa fiu stewardesa? multumesc

 • Reply Cătălina 4 iunie 2020 at 2:09 pm

  Bună! Deci, cred că mă încadrez în toate criteriile relatate, doar că stau cam rău cu limba engleză (cunosc la perfecție limba rusă),în așa caz face să aplic la cursuri de stewardesa sau degeaba? Mulțumesc anticipat!

  • Reply Cristina Toader 8 iunie 2020 at 11:15 am

   Sigur ca se poate, trebuie engleza, dar nivel mediu.

  Comenteaza