Poti avea pe un zbor, ca pasager, un membru al familiei?

8 iunie 2015

 

Multe dintre lucrurile care noua, stewardeselor, ni se par de la sine intelese, sunt nestiute/necunoscute de majoritatea celor din jurul nostru. Tocmai de aceea aleg sa raspund multor intrebari primite, pe larg, prin articole complete care sa ofere cat mai multe informatii pentru cei care au curiozitati despre aviatie sau isi doresc o cariera in domeniu.

Asa ca astazi e momentul sa vorbim despre acele curse pe care lucrezi ca stewardesa si, printre pasageri, se numara membri ai familiei, prieteni sau iubiti.

Pe zborul tau se afla Mama/Tata/Sora/Iubitul/Amicul

Zbori ca stewardesa pentru Qatar si vin in vizita, pentru prima oara, parintii tai. Le-ai cumparat bilete reduse iar acum ai ocazia sa faci un schimb de cursa si sa fii chiar tu stewardesa pe zborul DOH-OTP-DOH. Ai voie? SIGUR ca da! E chiar un moment frumos sa iti primesti familia pe zbor si acestia sa aiba ocazia sa te vada „in actiune”. Totusi, faptul ca familia ta se afla printre pasageri nu iti da dreptul sa muncesti mai putin sau sa iti neglijezi activitatile. Totusi, dupa ce termini service-ul la bord, bineinteles ca poti sta de vorba cu ei, pot veni in spatele avionului sa iti cunoasca colegii si le poti oferi diferite produse cu branding Qatar, ca amintire.

La Emirates, majoritatea membrilor familiei care alegeau cursa cu Emirates, veneau pe ruta DXB-IST-DXB si desi zborul era mereu plin si extrem de aglomerat, iti gaseai mereu timp sa stai si cu cei dragi sau sa le oferi cateva amintiri de la Business Class. Tocmai pentru astfel de cazuri, cand ai cunoscuti pe un anumit zbor, exista varianta de „BID for a specific flight”, adica ai sansa sa ceri un anumit zbor, dintr-o anumita zi.

Dupa aterizare, parintii si prietenii tai trebuie sa coboare alaturi de ceilalti pasageri iar tu trebuie sa ramai cu echipajul si sa mergi la birou, ca de fiecare data. Poti sa iti revezi familia in aeroport, dupa controlul pasapoartelor.

!!! Daca pe unul dintre zborurile tale calatoreste iubitul/iubita, ai grija sa nu fii prea dragastoasa cu el, in public. In primul rand fiindca porti uniforma si esti in timpul serviciului si apoi...calatoreste intr-o tara araba unde, teoretic, nu ai voie nici macar sa iti tii de mana iubitul in public.

O alta varianta des intalnita se refera la colegii care se afla pe un zbor de-al tau. Pe PIL (Passenger Information List) acestia sunt trecuti ca Staff si vei stii exact unde se afla. Totusi, nu vei stii exact ce functie detin in companie, daca nu ii cunosti personal sau iti spun ei. Asa ca, e indicat sa le acorzi mare atentie si sa urmezi regulile intocmai, fiindca nu stii ce mare manager este si te poti trezi cu un raport despre cum nu ti-ai facut treaba.

P.S. Esti instruit inca din training ca atunci cand cunoscutii tai sunt pasageri pe zborul tau, sa te comporti absolut normal si sa urmezi regulile si service-ul, intocmai ca pe orice alt zbor. 

Tu cum te-ai simtit cand ai avut familia sau un prieten pe un zbor de-al tau?

Zboruri line!

7-8 Decembrie 2019 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

7-8 decembrie 2020 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza