Poti fi angajata altei companii pe durata contractului de stewardesa?

21 noiembrie 2014
stewardesa-emirates

 

Atunci cand pleci sa lucrezi ca insotitor de bord in Orient, viata ta urmeaza sa se schimbe. Treci de la un program luni-vineri, de la 09.00-18.00, la un program flexibil si destul de liber, lucrezi in weekenduri sau noaptea. In total, e posibil ca in unele luni sa nu lucrezi mai mult de 12-13 zile, efectiv, restul timpului fiind libera.

Dar ce ai voie sa faci cu timpul tau liber?

Daca nu implica un alt angajator, poti face aproape orice: poti sa mergi acasa, in mini-vacante, la sala, in oras, sa te inscrii la Facultate, la Master sau la cursuri de limbi straine. Ai dreptul sa studiezi, insa nu ai dreptul sa lucrezi, full-time, pentru altcineva din Orient. Cand obtii viza de rezident, compania aviatica devine sponsorul tau, compania devine cea care garanteaza pentru tine si atunci, esti obligat sa lucrezi doar pentru ei. Asadar, daca te batea gandul sa iti mai iei un job, poate part-time, nu ai dreptul…cel putin nu legal.

Multi insotitori de bord aveau totusi extra castiguri prin activitati de tipul: hostess, promoteri, modeling. Daca un alt coleg este interesat sa invete o limba straina, poti sa oferi meditatii. O alta varianta ar fi serviciile de cosmetica, pentru alte colege (de exemplu, manichiura, pedichiura, vopsit-pentru ca in saloane era destul de scump), unde nu necesita sa fii angajat, dar totusi iti poti rotunji veniturile.

Daca doresti sa iti deschizi un business, trebuie sa te asociezi cu un localnic, si-atunci regulile se schimba, avand totusi posibilitatea de a avea si un extra job. 

Asadar, daca ai timp si chef pentru un extra-castig, ai destule variante!

Succes!

  • 13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza