Poti primi vizite de acasa, cand esti stewardesa?

23 mai 2014
vizita

 

Cand alegi sa pleci ca insotitor de zbor intr-o tara straina (Orientul Mijlociu, cel mai probabil), vei avea de infruntat multe sentimente noi. Printre ele, se numara mai ales dorul de casa. Si, daca la inceput este suficienta o conversatie pe Skype sau Facebook, incet-incet, iti doresti ca cei dragi sa vina sa te viziteze. Si o pot face, dupa primele 6 luni.

Regulile sunt destul de stricte privind vizitatorii, in tarile arabe. Mai ales pentru ca intretinerea, chiria sau orice factura legata de apartamentul in care locuiesti, este platita de companie. Asa ca, regulile sunt urmatoarele:

1. Nu ai voie sa primesti vizitatori mai mult de 60 de zile dintr-un an (consecutiv, nu mai mult de 30 de zile).

2. Nu ai voie sa primesti mai mult de 2 persoane deodata (se considera ca daca vin parintii, vin impreuna si este suficient). Mai multe persoane te pot „distrage” si pot deranja colegul de apartament sau vecinii.

3. Ai nevoie de semnatura colegului de apartament ( daca imparti apartamentul cu cineva), semnatura obtinuta cu 2 saptamani inainte de vizita propriu zisa, si mai apoi depui cererea de vizita.

4. La Qatar si Etihad sau in Arabia Saudita, barbatii (fratele, tatal, verisorul), nu au voie sa stea in apartamentul tau (pentru ca acolo, cladirile in care locuiesc stewardesele sunt exclusiv pentru femei sau pentru barbati). La Etihad, desi sunt cladiri mixte, tot nu poti primi decat vizitatori de acelasi sex care sa ramana un „sejur” la tine. Ceilalti pot locui pe durata vizitei, la hotel.

5. Toti cei care te viziteaza trebuie sa fie rude. Cand completezi cererea de vizita, trebuie sa spui clar care este legatura de rudenie: mama, tata, sora, bunica, verisoara, verisor. Daca se demonstreaza ca nu esti inrudit cu cel care te viziteaza, risti sa iti pierzi locul de munca.

6. Vizitatorii tai nu au voie sa aiba viza de rezident. Trebuie ca viza lor sa fie strict turistica.

7. Vizitatorii nu trebuie sa creeze probleme sau conditii nepotrivite de odihna colegilor de zbor.

8. Daca

 

5 Comentarii

 • Reply Leila 5 august 2014 at 2:38 pm

  Buna, iubitul nu are voie sa vina in vizita chiar daca sta la alt hotel? Multumesc frumos 🙂

  • Reply CAS 5 august 2014 at 2:58 pm

   Ba da, bineinteles 🙂

 • Reply Regulile din Orient. La ce ora trebuie sa fii acasa | Cum ajungi stewardesa 17 noiembrie 2014 at 11:29 am

  […] regulile pe care trebuie sa le respecte vizitatorii, am scris aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/poti-primi-vizite-de-acasa-cand-esti-stewardesa/ Zboruri […]

 • Reply simotadora@gmail.com 25 martie 2015 at 12:50 pm

  buna,sotul poate ramane in acelasi apartament?sau doar la hotel?

  • Reply CAS 25 martie 2015 at 12:51 pm

   Depinde de compania la care lucrezi.

  Comenteaza