Povestea Alexandrei, fosta cursanta si viitoare stewardesa Wizz Air

25 martie 2018

 

Pe Alexandra am cunoscut-o in luna ianuarie, cand a participat la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa. Cu un zambet minunat, iese in evidenta rapid prin optimism si calm iar aceste calitati i-au adus in doar o luna de la participarea la pregatire, jobul mult dorit: de stewardesa Wizz Air. Alexandra va imbraca in curand uniforma roz si va zbura pentru Wizz, din Bucuresti. Mai jos puteti afla direct de la ea ce calitati au ajutat-o la interviu si cum a obtinut jobul.

  1. Sa fii stewardesa e un vis vechi de-al tau, un vis din copilarie. Ce te-a facut sa iti doresti sa vezi lumea si sa alegi o meserie din aviatie?

Am realizat că îmi doresc sa devin stewardesa inca din liceu, când, participând la Balul Bobocilor din clasa a IX-a, am avut ca temă „around the world”, iar eu am fost desemnată una dintre cele patru stewardese aflate „la bordul” călătoriei din acea seară. Mi s-a părut că rochia ce imita uniforma însoțitorilor de bord îmi venea perfect și din acea seară mi-am dat seama că este tot ceea ce îmi doresc. Am început să mă documentez și am aflat cam tot ce presupune acest job: călătorii, prieteni noi, zboruri, dar și situatii peste care înveți să treci. Ușor, ușor am descoperit și plăcerea de a vizita locuri noi și de a interacționa cu oamenii. Bine, cred că în spate se ascunde și o pasiune enormă pentru meseriile care impun purtarea uniformei și întotdeauna am visat să arăt impecabil la job. Am aflat că experiența în customer service este apreciată, așa că toate job-urile mele s-au bazat pe asta, pentru a avea șanse cât mai mari.

2. Dintre toate companiile, ai ales Wizz Air. De ce?

Wizz Air este, din punctul meu de vedere, o oportunitate pentru orice însoțitor de zbor aflat la început de carieră. Îmi permite să mă întorc acasă după fiecare zbor și îmi oferă posibilitatea de a crește profesional într-o companie aflată chiar ea în plină ascensiune. Nu mă deranjează faptul că este o companie low-cost, atâta timp cât colectivul în care voi lucra este unul tânăr și viitorii colegi vor fi plini de energie și entuziasmați la fiecare zbor. Consider că mediul în care lucrezi și echipa din care faci parte sunt principalele lucruri care contează pentru a nu te duce la muncă din obligație, ci din plăcere.

3. Iti mai amintesti cum a fost ziua recrutarii?

Nu o să mint. Ziua interviului a fost grea, obositoare. Înainte să ajung la Hotel Angelo, m-am oprit la un supermarket și am văzut pe raft o cutie cu prăjiturele cu răvaș. Am zis să îmi încerc norocul și le-am cumparat. Pe răvașul prăjiturii mele scria „Nu vă repeziți și nu vă aruncați cu capul înainte”. Și așa a fost. Este un test al răbdării, un test în care înveți să aștepți și să îți controlezi emoțiile. Am fost în jur de 60-70 de candidați. Interviul a început la ora 9:00, când toți am fost invitați în sală să ni se ofere informații despre cum va decurge acea zi. Am intrat la prima probă, le-am zâmbit recrutorilor și am început să le spun tot ce credeam că le va atrage atenția la mine. Când au ieșit să anunțe cine trece mai departe, numele meu era printre primele de pe listă. După prima probă am rămas doar 21 de persoane. La role-play, a doua probă, emoțiile au crescut. Trebuia să le arăt că știu cum să fac față unei situații tensionate la bord, iar situația pe care am tras-o a fost: „Un copil deranjează pasagerul din față. Acesta este extrem de nervos. Cum rezolvi situația?”. Când am ieșit din sala am simțit că voi trece mai departe, e acel „feeling” pe care îl ai când ești sigur pe tine. Numele meu a fost iar printre primele de pe listă. După această probă am rămas 12 persoane. Next in line a fost proba de grup, unde s-a urmărit că știm să comunicăm în cadrul unei echipe și că știm să ne susținem ideile cu argumente solide, deși am avut doar 8 minute, timp în care să ne punem de acord. După această probă am rămas 10 persoane, care am mers mai departe, către interviul final, unde recrutorii ne-au pus foarte multe întrebări pe baza CV-ului, dar și ce calități și defecte avem și ce considerăm că am putea aduce noi nou în companie.

4. In sfarsit vei imbraca uniforma roz de stewardesa. Desi ti-ai dorit foarte mult acest job, crezi ca iti va fi usor in acest nou drum? Ce probleme te astepti sa intampini dupa ce vei incepe sa zbori?

Abia aștept să port uniforma roz și cred că mă voi simți invincibilă în ea. Nu știu la ce probleme să mă aștept. Clienți nemulțumiți există peste tot, în orice domeniu de activitate, deci nu mă sperie această idee. Programul va fi exact așa cum l-am visat întotdeauna, flexibil, iar noul meu birou va fi avionul. Cum să îți faci griji din cauza problemelor când îți îndeplinești visul? Începuturile sunt grele oriunde și mă aștept la multe, multe emoții, dar este un mediu care mă așteaptă să îl descopăr. Cât despre viitorii colegi? Abia aștept să îi cunosc!


5. Ati fost la recrutare in jur de 80 de persoane si doar 10 dintre voi ati ajuns la interviul final. Ce crezi ca te-a ajutat sa fii printre cei norocosi?

Atitudinea și încrederea de sine! Îmi treceau prin minte toți oamenii pe care i-am cunoscut și mi-au complimentat zâmbetul, iar asta m-a făcut să zâmbesc pe tot parcursul zilei, indiferent de cât de obosită eram. Nu am ascultat părerile celorlalți, pentru că la interviu toți încearcă să te demoralizeze, și am mers pe drumul meu. Am avut un scop și trebuia să îl duc la bun sfârșit.

6. Multa lume alege companiile din Orient, pentru ca ai sansa sa calatoresti mai mult. Tu de ce nu ai facut-o? Stiu ca ti-ai dorit de la bun inceput Wizz Air.

Companiile din Orient sunt un vis pentru toată lumea, dar momentan nu sunt pregătită să renunț la viața mea de aici. Am ales o companie din România pentru că îmi permite să mă întorc acasă după fiecare zbor, dar și să termin facultatea. Nu știu ce va fi în câțiva ani, sunt abia la început. Aici sau în afara țării, știu că locul meu e în aviație.

7. Tu ti-ai indeplinit visul si vei incepe in curand trainingul de insotitor de bord. Cu ce sfaturi ii poti ajuta pe cei care citesc acum aceste randuri si se afla inca la inceput de drum?

Vreau să le transmit celor care-și doresc o carieră în acest domeniu să facă acest pas în momentul în care consideră că sunt pregătiți pentru asta. Pentru mine a fost o chemare și am plâns prima dată când m-am urcat în avion și am simțit că locul meu e acolo. Cât despre interviu, zâmbiți mult, cât puteți de mult și fiți siguri pe voi! Poate fi șansa voastră dacă vă doriți cu adevărat și dacă arătați asta atât verbal, cât și non-verbal. Impresionați prin atitudine și fiți prietenoși. Nu vă dați bătuți și dacă întâmpinați un eșec, ambiționați-vă și luptați mai mult!
Și nu în ultimul rând, dacă aveți dubii, cereți ajutorul Anei Maria și Cristinei. Oricât le-aș mulțumi simt că nu e suficient, pentru că lor le datorez succesul meu și fără ajutorul lor nu v-aș fi scris astăzi.

Alexandra a fost cursanta noastra la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa si ne bucuram ca am putut fi parte din reusita si fericirea ei! Va incepe trainingul la Bucuresti pe 2 aprilie si o vom intalni in curand pe cursele Wizz Air.

Zboruri line!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul de angajare ca stewardesa, vino si tu la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, din 21-22 aprilie 2018 si creste-ti sansele de reusita cu 85%! Pregateste-te alaturi de Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air! Locuri Limitate! Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/21-22-aprilie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza