Povestea Alexandrei – fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

5 martie 2018

 

Pe Alexandra o remarci din prima. Te cucereste cu optimismul si zambetul ei, imediat ce paseste intr-o incapere. La fel a facut si la Cursul de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa din luna ianuarie, acolo unde am cunoscut-o. Cu multe intrebari si multa rabdare, a stiut exact ce isi doreste si a reusit sa obtina jobul mult visat, din prima. Acum, dupa nici 2 luni de la Cursul de Pregatire, Alexandra a devenit stewardesa Wizz Air si urmeaza ca in cateva saptamani sa inceapa trainingul. Iata, mai jos, povestea ei:

Alexandra, te numeri printre cei care viseaza din copilarie la meseria de insotitor de bord sau a fost o intamplare primirea jobului de stewardesa?

Mereu mi s-a părut a fi unul dintre joburile la care aspiri, dar sunt aproape nerealizabile, intangibile, care de cele mai multe ori rămân la stadiul de vis. Părinţii mei locuiesc de foarte mult timp în străinătate, aşa că majoritatea vacanţelor mele le petreceam la ei. Călătorind mult cu avionul, mereu priveam cu admiraţie însoţitoarele de bord…le priveam cum îşi purtau cu mândrie uniforma şi de fiecare dată reuşeau să găsească cele mai bune soluţii zâmbind.     Ideea de a deveni însoţitor de bord a început să-şi facă loc uşor-uşor, în mintea mea, undeva la jumătatea anului trecut. Când, după o întâlnire cu o bună prietenă care lucrează în domeniu, am rămas fascinată de istorisirile, întâmplările ei şi… modul acesta de viaţă.

Îmi doream mult să fac o schimbare în viaţa mea, aşa că la finalul lunii decembrie am hotărât, trebuia să aflu mai multe despre acest job, să încep pregătirea. Pe 3 ianuarie 2018 am decis să mă înscriu la cursul Cum Ajungi Stewardesa, Curs de pregătire pentru interviul Wizz Air, curioasă fiind să descopăr dacă stilul acesta de viaţă chiar mi se potriveşte. Totul s-a transformat imediat în pasiune.

Si totusi, de ce ai ales sa te orientezi catre Wizz Air?

Am ales Wizz Air ştiind că este una dintre cele mai mari companii din Europa, într-o continuă creştere, având o echipă tânără, dinamică şi un pachet salarial atractiv. Considerentul principal pentru mine a fost totuşi faptul că era compania care îmi putea da şansa de a activa în domeniul aviaţiei şi în acelaşi timp de a rămâne în ţară, alături de cei dragi mie.

Cum a fost recrutarea? Iti mai amintesti sau din cauza emotiilor ziua interviului „s-a sters” orice amintire?

Am participat la interviul companiei Wizz Air, pentru baza din Bucureşti, de la începutul lunii februarie, primul interviu de genul acesta din viaţa mea. La ora 09:00 ne-am strâns în recepția Hotelului Angelo by Vienna House, locul unde are loc interviul, aproximativ 70 de persoane, atât fete cât şi băieţi. Am fost plăcut surprinsă când am văzut feţe cunoscute, de la curs, dar şi că am reuşit să-mi fac prieteni noi, oameni cu care împart aceeaşi pasiune. A fost o zi în care m-au încercat tot felul de emoţii şi de gânduri. După fiecare probă susţinută mă adunam şi mă pregăteam pentru următoarea, intrând mereu printre primii deoarece nu voiam să intervină mai tare emoţiile.

Aveam încredere în mine, dar nu m-am gândit nicio clipă că aceea va fi ziua în care viaţa mea se va schimba considerabil, aşa că dintre cele aproximativ 70 de persoane de la începutul zilei, undeva pe la ora 18:00 – am rămas numai 10 pentru a susţine interviul final.

In principiu stii ce inseamna viata de stewardesa, dar totusi, crezi ca o sa intampini dificultati dupa ce o sa incepi sa zbori?

Sunt convinsă că nu va fi uşor, nu mă aştept să fie. Doar în ceea ce priveşte programul, cred că o să mă adaptez rapid. Cu certitudine o să întâlnesc situaţii inedite, dar le voi depăşi pe fiecare dintre ele cu zâmbetul pe buze, căutând şi găsind soluţii oricărei provocări. Abia aştept să-mi întâlnesc noii colegi, care cu siguranţă îmi vor deveni o a doua familie.

Spuneai ca ati fost la interviu peste 70 de persoane, dintre care doar 10 ati ajuns la interviul final. De ce crezi ca te-au ales pe tine, recrutorii?

Nu pot spune cu certitudine ce a făcut diferenţa între mine şi ceilalţi candidaţi. Consider că atitudinea, faptul că am încercat să fiu tot timpul pozitivă, m-a ajutat mult. Un mare plus în reuşita mea fiind şi participarea la cursul Cum Ajungi Stewardesa. Mi-am ales punctual pregătirea, mi-am lămurit toate curiozităţile, am fost atentă la fiecare detaliu şi am reuşit.

 

Ai cateva sfaturi pentru cei care se afla acum la inceput de drum si nu indraznesc sa isi deschida aripile?

Sfatul meu pentru ei este să creadă. Să creadă că se poate, să creadă în ei, să fie perseverenţi şi optimişti, fiindcă mai devreme sau mai târziu îşi vor primi aripile. Investiţi în voi, în visul vostru… şi timp, şi resurse, hrăniţi-vă toate curiozităţile şi nu mergeţi la „ghici”. Succesul reuşitei, valabil în orice domeniu. Primiţi în plus cunoaşterea unor oameni frumoşi pe care nu îţi vei uita niciodată.

Mulţumesc, fetelor! ❤

Alexandra va incepe trainingul Wizz Air la inceputul lunii aprilie 2018! Felicitari inca o data si iti multumim pentru povestea sincera de mai sus!

Zboruri line!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Wizz Air vino si tu la Cursul de Pregatire pentru interviul Wizz Air, din 24 martie 2018. Locuri limitate! Detalii aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/24-martie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air/

Nu sunt comentarii

Comenteaza