Povestea Andreei, viitoare stewardesa Emirates

9 noiembrie 2015

 

Andreea e un exemplu de ambitie si perseverenta. Un exemplu ca atunci cand iti doresti cu adevarat sa reusesti, si iti urmaresti constant visul, dorintele ti se indeplinesc. Cu un zambet cald, o voce optimista si plina de viata, Andreea a reusit, dupa 5 ani de incercari, sa obtina cel mai dorit job de stewardesa: la Emirates! A acceptat sa ne spuna povestea ei si sa ii inspire pe cei care nu reusesc din prima in aceasta meserie. „Nu renuntati, luptati pana la capat! Visele se implinesc!”

  •  Te numeri printre cele care si-au dorit dintotdeauna sa ajunga stewardesa? 

Mi-am dorit sa fiu stewardesa inca din scoala primara, cand jobul nu era asa de popular in Romania, sau poate ca era numai ca eu eram prea mica si nu eram la curent. Accesul la astfel de informatii nu era atat de facil ca acum. Pe parcursul anilor am abandonat insa ideea, dovada ca nehotararea costa, si abia mult mai tarziu am aflat de Emirates dintr-un anunt eJobs. Mai exact de compania care se ocupa cu recrutarea la vremea aceea, acum aproape 5 ani. Nestiind detalii despre cum de desfasoara un astfel de interviu, am inceput cu stangul, continuand la fel si de-a lungul anilor, la interviuri, facand toate greselile posibile.

  • Totusi, dupa nenumarate interviuri, ai mers din nou la Emirates, cea mai buna companie din lume! Cum a fost interviul? 

Am inceput cu Emirates, dar fara succes la inceput, si am continuat cu celelalte companii. Nu am exclus nici o varianta la inceput, desi gandul imi statea la Emirates, cea mai buna companie pentru mine, personal. Renuntasem la idee initial, crezand ca nu sunt suficient de buna pentru a fi stewardesa la ei. Am revenit insa la idee in urma unui esec cu Etihad, hotarata sa obtin totusi ce e mai bun. Am tras linie si am tintit la Emirates, dupa modelul „daca voi nu ma vreti, eu va vreau”!

andreea 1

  • Cum ti s-a parut recrutarea? Ce crezi ca a contat cel mai mult in fata recrutorilor?

Desi am suficienta experienta in interviurile pentru jobul de stewardesa, e un proces care iti pune rabdarea si nervii la incercare. Eu am sustinut interviul la Roma, unde a fost o singura recrutoare, si a taiat in carne vie. Aici ma refer la faptul ca a eliminat multi candidati, inca de la inceput. Nu vreau sa sperii lumea, dar e un interviu strict si daca nu respecti regulile lor, esti eliminat. Ce a facut diferenta la mine? Cred ca ansamblul per total. De la zambet pana la comportament. Zambetul e foarte important, chiar daca simti ca te „prabusesti”. Daca reusesti sa zambesti pana la finalul zilei, ai jobul in buzunar.

  • Ai locuit in Doha, acum urmeaza sa te muti in Dubai. Cum vezi aceasta schimbare?

Locuiesc in Doha de mai bine de 2 ani. E o tara musulmana cu multe reguli stricte, dar depinde de fiecare cum se adapteaza. Eu am vazut intotdeauna partea plina a paharului si m-am adaptat usor vietii intr-o tara araba. Desi cu Dubai-ul nu sunt prea familiarizata, dupa 2 ani in Doha, cu siguranta ma voi adapta rapid. Stiu ca regulile nu sunt la fel de stricte ca in Qatar si locurile pentru turisti sunt mai multe si mai variate.

andreea 2

  • De ce iti e teama, in noul job?

Conform zicalei „ce nu te omoara te face mai puternic”, nu imi e teama de nimic. Poate putin de pregatirea pentru noul job, de training si cursuri, care am auzit ca sunt destul de solicitante. Dar daca am ajuns pana aici, dupa un interviu dificil, sunt convinsa ca voi face fata cu brio si acestei provocari. Jobul in sine nu cred ca va fi dificil, fiindca imi doresc prea mult sa zbor, ca sa nu fac fata.

  • Ce sfat le oferi celor care isi doresc acest job?

Sa nu renunte niciodata! Intotdeauna am incurajat prieteni si cunostinte sa isi urmeze visul. Iar eu sunt dovada clara ca ambitia si perseverenta te duc acolo unde iti doresti. Daca sa zboare e ceea ce isi doresc, cu siguranta isi vor obtine aripile. O recomand pe Cristina oricui are nevoie de ajutor. Intotdeauna sfatul unui expert face diferenta. Intotdeauna un om care a lucrat acolo stie mai multe decat noi, ceilalti. Eu eram familiara cu procesul de recrutare, dar faceam greseli pe care nu le realizam. Acele greseli minore m-au costat jobul de multe ori.

Andreea va zbura spre Dubai pe 6 ianuarie! Ii tinem pumnii si ii uram zboruri line!

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza