Povestea Cristinei, viitoare stewardesa Oman Air

1 aprilie 2015

 

Am inceput sa vorbesc cu Cristina Girban acum multa vreme, online. Locuia atunci in Marea Britanie. Totusi, inca de la inceput mi-am dat seama ca isi doreste cu adevarat sa ajunga stewardesa si ca va face totul pentru a-si implini visul. Asa ca, un pas absolut firesc a fost sa ne cunoastem, in cadrul cursului Cum Ajungi Stewardesa. Dupa numai 2 saptamani de la curs, am primit o veste minunata de la Cristina, care fusese acceptata de cei de la Oman Air. Nu obisnuiesc sa scriu despre cursantii nostri, de teama sa nu le creez probleme la noul job, mai ales ca regulile in Orient sunt foarte stricte si orice aparitie media ii poate costa jobul. Totusi, Cristina nu a semnat inca toate contractele si starea ei de fericire este atat de contagioasa incat am decis sa o impart cu voi.

Cristina, cum a fost interviul la Oman Air?

Interviul a fost dificil, exact cum ne-ati si spus ca va fi. Desi a fost format din doua parti (recrutarea cu compania din Romania si abia apoi interviul cu cei de la Oman Air) a fost foarte stresant si solicitant. Prima parte, cea cu recrutorii romani, a inclus verificarea Groomingului si testul de engleza scris, urmate apoi de un interviu individual, in limba engleza.

Cei admisi au fost prezenti a doua zi, la recrutarea cu reprezentantii Oman Air. Acum, interviul a devenit si mai serios. Din cele 66 de candidate prezente la recrutare, pana au ales 19 dintre noi, a fost un drum lung. Prima verificare (si cea mai indelungata) a inclus din nou, groomingul. Ne-au analizat semnele de pe fata sau de pe brate, au verificat sa nu avem tatuaje si ne-au cantarit si masurat. Cele care nu se incadrau in cerintele companiei au fost eliminate.

A urmat apoi testul de engleza si, pentru ca ramasesem destul de putine dupa verificarile amanuntite ale recrutorilor, a urmat direct interviul final. Era deja ora 18.00, cand, dupa 10 de ore de stres, am discutat pret de 15 minute cu reprezentantii Oman Air. Intrebarile lor au fost dificile insa am reusit mereu sa gasesc motive sa zambesc si cred ca asta mi-a si adus jobul mult visat.

cristina-oman

 

Crezi ca iti va fi greu in Orient?

Stiu ca ma asteapta o noua viata in Oman. Sunt extrem de entuziasmata si fericita pentru ca imi indeplinesc visul de a zbura, ca voi calatori in toata lumea si voi cunoaste oameni noi. Pentru ca am fost deja plecata in ultimii ani in Marea Britanie, cred si sper ca nu ma voi lovi de dorul de casa si familie, fiind deja obisnuita sa fiu independenta. In rest, am emotii pentru trainingul de pregatire, care stiu ca va fi dificil, insa am incredere ca voi face fata cu optimism si entuziasm.

Ce crezi ca te-a ajutat in obtinerea jobului de stewardesa?

In cazul meu a fost o combinatie. In primul rand, e important sa nu ai emotii si sa fii sincer. Apoi, cursul Cum Ajungi Stewardesa ne-a pregatit pentru interviul care urma si mi-a dat curaj ca pot obtine jobul mult visat. La toate astea s-a adaugat si experienta mea anterioara cu copiii, in Marea Britanie, accentul dobandit acolo si zambetul placut pe care l-am afisat pe tot parcursul recrutarii.

Cred ca, cei care isi doresc acest job, nu trebuie sa se lase niciodata batuti si sa continue sa spere, mereu. Isi pot indeplini visul cu rabdare si perseverenta!

Am revazut-o pe Cristina saptamana trecuta, cand, alaturi de tatal ei, mi-a facut o vizita. Am baut o cafea impreuna si am povestit 2 ore fara oprire. Sunt la fel de entuziasmata pentru ea, cum eram atunci cand am obtinut eu jobul mult visat. Stiu ca nu va avea probleme in Oman, pentru ca e optimista si pregatita pentru ce urmeaza. Va vedea lumea, va intalni oameni noi…iar viata ei se va schimba pentru totdeauna! Abia astept sa o vad in uniforma celor de la Oman, intr-un selfie facut in Bangkok!

Felicitari Cristina si…zboruri line!

oman

 

UPDATE: Prima poza cu Cristina, care a imbracat astazi uniforma Oman Air si si-a primit aripile! Succes si Zboruri line!  

cristina oman

 

12 Comentarii

 • Reply Bianca 1 aprilie 2015 at 2:49 pm

  Cristina, spuneai ca te-au cantarit… Cate kg si ce inaltime ai? Si la cate kg (in plus) le-a eliminat pe alte fete?

 • Reply Cristina 3 aprilie 2015 at 12:50 am

  Buna Bianca,

  Inaltimea mea este de 1.62 si 54 kg! Inaltimea minima este de 1.60! Pe ei ii intereseaza ca inaltimea sa fie proportionata cu kg! Te pup

  • Reply john doe 28 noiembrie 2021 at 12:26 am

   Buna Cristina, vreau si eu sa aplic pentru Qatar Airways si ma gandeam ca poate ma poti ajuta cu ceva informatii despre companiile din orientul mijlociu, banuiesc ca oman air este destul de asemanatoare ca si companie tinand cont ca sunt din tari vecine , multumesc anticipat. Te pup.

   • Reply Cristina Toader 7 decembrie 2021 at 1:20 pm

    Buna, da, asa este. Ai detalii despre oferta lor pe siteul ns.

 • Reply Cat castiga o stewardesa Oman Air | Cum ajungi stewardesa 17 iulie 2015 at 11:15 am

  […] trecute primeam vesti bune de la Cristina, fosta cursanta, actuala stewardesa Oman Air, care tocmai si-a primit aripile si a inceput sa zboare! E o bucurie imensa sa fii langa oamenii […]

 • Reply Recrutare Oman Air in Romania | Cum ajungi stewardesa 17 august 2015 at 3:29 pm

  […] Daca vrei sa stii cum decurge interviul pentru Oman Air, ai detalii de la o actuala stewardesa Oman Air, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/povestea-cristinei-viitoare-stewardesa-oman-air/ […]

 • Reply Andreea 18 august 2015 at 9:02 am

  ce frumoasa este!

 • Reply Marilena 11 septembrie 2015 at 5:48 pm

  As dori sa stiu daca depasesc varsta de 30 de ani anul acesta, mai pot aplica? S
  au mai am sanse sa ma recruteze vreo companie?

  • Reply Marilena 11 septembrie 2015 at 5:50 pm

   Sau mai am sanse sa ma recruteze vreo companie?

  • Reply CAS 12 septembrie 2015 at 11:05 am

   Sigur ca da. Succes!

 • Reply GIRBAN ELEONORA 26 ianuarie 2018 at 7:16 pm

  Sunt foarte mindra de nepoata mea Cristina Girban…-FELICITARI si ZBORURI MULTE SI LINE

 • Reply GIRBAN ELEONORA 26 ianuarie 2018 at 7:17 pm

  Sunt mindra se nepoata mea Cristina Girban. Felicitari si la cit mai multe zboruri line

 • Comenteaza