Povestea Danielei – fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

25 ianuarie 2018

 

Pe Daniela am cunoscut-o la cursul Cum Ajungi Stewardesa din luna septembrie. A venit din Marea Britanie, special pentru a participa la pregatirea care avea sa ii aduca jobul mult visat, acela de stewardesa, mai repede decat se astepta. Dupa doar 3 luni de la curs, Daniela, plina de incredere, pozitiva si mereu cu zambetul pe buze, a obtinut jobul mult visat si va imbraca uniforma Wizz Air la baza din Londra. Iata, mai jos, povestea ei si cum s-a desfasurat interviul.

Dana, esti o fire extrem de pozitiva si pare ca ai stiut dintotdeauna ce iti doresti. Se aplica si in cazul jobului de stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

A fost mai mult o aspirație pentru mine. Era ceva ce imi doream dar nu știam daca o sa si ajung sa fiu însoțitor de zbor. Ideea asta a apărut prin liceu, in timp de toți cei de vârsta mea știau clar ce vor sa facă, eu eram cea care nu se vedea nici avocat, nici profesor, nici medic si tot timpul evitam sa răspund. Am mai avut joburi tipice de birou sau diverse experiențe, dar nu eram eu acolo, nu ma defineau. Anul trecut am decis insa ca trebuie sa învăț mai multe despre acest post, iar orice poza, știre sau postare de pe site-ul Cum Ajungi Stewardesă ma indemna mai mult si imi dădea speranțe. Si asa mi-am luat inima in dinți si m-am armat cu multă răbdare si am început sa aplic.

De ce ai ales Wizz Air in Londra – Luton?

Am ales baza din Luton pentru ca locuiesc in UK de ceva timp, însă am avut in vedere si baze din România. Am aplicat la Wizz AIR pentru ca e o companie in care poti sa avansezi repede, fiind in continua dezvoltare. E nu numai o rampa de lansare in domeniu, dar si un mediu de lucru plăcut cu angajați prietenoși si dedicați. Trebuie sa recunosc însă ca si uniforma roz a avut o mică influență asupra mea. Ironia e ca primul meu zbor a fost chiar cu Wizz Air si atunci mi-am satisfăcut anumite curiozități si am fost mulțumită de ei.

 

 

Recrutarea de la Luton seamana cu cea din Romania? Cum a fost interviul?

Acesta nu a fost primul meu interviu, însă a fost singurul la care nu am avut emoții. Ceilalți concurenți erau de diferite naționalități, printre care si câțiva romani, cu toții cu zâmbetul pe buze si prietenoși, astfel mi-am făcut si prieteni noi. Ziua a început cu proba de CV drop in care am avut 2 minute in care sa stralucim. Am intrat a doua, deoarece nu voiam sa intervină emoțiile. După aceasta proba, din peste 30 de concurenți, am rămas jumătate.
A urmat proba de role-play la care trebuia sa dezvoltam o situație tipica din timpul unui zbor de pe un bilețel extras. Una dintre cele doua recrutoare interacționa cu noi, „punându-ne bețe-n roate”, iar cealaltă analiza si lua notițe. După bilețelul meu, o doamna își schimba copilul, iar pasagerii din jurul ei se plângeau. După cum știam de la Cursul Cum Ajungi Stewardesă, recrutoarea avea sa aibă mai multe probleme decât soluțiile mele, asa ca am încercat sa nu ii dau șansa aceasta, in final „doamna cu copilul” acceptand ajutorul meu, nemaiavând nimic de obiectat.
Am mai rămas 12 concurenți, iar după proba de grup, nu a mai fost nimeni eliminat, toți urmând sa susținem interviul final. Am avut 20 de minute sa răspundem la întrebări precum „De ce Wizz/De ce acest job?, Ce experiența ai?, Care îți sunt punctele forte/slăbiciunile?”. Trebuie sa menționez ca recrutoarele au fost foarte amabile, ne-au explicat înaintea fiecărei probe in ce consta aceasta si au avut un aer ce ne dădea speranța, nu inspirau teama sau superioritate.

Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Sunt convinsă ca nu va fi ușor, nu este un job ușor, din moment ce siguranța a sute de oameni sta si in mâna ta. Vor fi cu siguranța situații inedite, probleme mai serioase sau banale, dar nimic pentru care sa nu fie rezolvare. Probabil vor fi pasageri nemulțumiți sau cu diferite opinii, dar voi da tot ce pot sa ii ajut si sa ofer un customer service excelent. Nu cred ca o sa am probleme cu orarul, având un program de somn neobisnuit, iar cu colegii cred o sa ma înțeleg bine si o sa încerc sa învăț de la oricine câte ceva cât si viceversa.

 

Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Nu stiu daca am avut ceva in plus, dar cu siguranța scenariile pe care le-am abordat la curs si informațiile pe care le-am adunat au ajutat. Cel mai mult cred ca a contat faptul ca am fost încrezătoare, cu zâmbetul pe buze si nu am avut teama unui eșec. Am încercat sa ma exteriorizez cât mai mult, sa arat ce stiu si ce pot. Am avut grija ca aspectul meu sa fie in concordanță cu ceea ce caută recrutorii, m-am hidratat, am socializat si am zâmbit mult.

De ce ai ales o companie low cost si nu te-ai indreptat spre Orient?

Ei bine, vârsta a avut un cuvânt de spus in alegerile mele (nu am 21 de ani inca), dar si faptul ca nu sunt pregătită sa fiu atât de departe de casă. Stiu ca salariul e mai avantajos in Orient si nu exclud aceasta opțiune pe viitor, dar momentan vreau fiu mai aproape de familie, sa capăt experiența si mai multă încredere in mine. In plus, locuiam deja in UK, eram obisnuita cu vremea si viata aici, deci acomodarea o sa fie ceva mai usoara.

Ce le urezi celor care se afla la inceput de drum in aviatie?

Sa nu se dea bătuți. Sa creadă in puterile si cunoștințele lor, sa se informeze înainte de interviuri si sa nu se teamă de eșec. Daca asta vor cu adevărat, sa nu renunțe pana nu obțin, pentru ca e nevoie de răbdare si optimism. Follow your heart, it knows the way! Pentru sfaturi si detalii din interior sa urmeze Cursul Cum Ajungi Stewardesă; pentru mine Cristina si Ana Maria au fost îndemnul de care aveam nevoie când nu eram sigură. Si le multumesc!

Noi iti multumim, Daniela, pentru ca ne-ai facut mandre si fericite! Felicitari pentru reusita si iti uram Zboruri Line!

Daca vrei ca un fost insotitor de bord Wizz Air sa te pregateasca pentru interviu, ai aici detalii despre cursul individual, one-to-one, care iti creste sansele de reusita cu 85% https://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air

24 martie – Curs de pregatire pentru interviul Wizz Air, de o zi, tinut la Bucuresti. Ne ocupam de pregatirea ta pentru interviu, simularea probelor, rezolvarea acestora si realizarea CV-ului. Verificam pozele si oferim feedback individual. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/24-martie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air-2/

13-14 aprilie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-aprilie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza