Povestea Laurei, fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

15 octombrie 2018

 

Pe Laura am cunoscut-o la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa, acolo unde, cu un zambet larg pe fata, a ascultat atenta toate sfaturile si ponturile pentru a obtine jobul de stewardesa cat mai rapid. A mers apoi la primul interviu Wizz Air si a obtinut jobul de stewardesa pentru baza din Bucuresti, din prima. Cu incredere si optimism, Laura ne spune mai jos povestea ei si demonstreaza ca nu ai nevoie nici de ani de experienta in spate, nici de noroc, ci doar de incredere si dorinta de reusita!

  1. Cum te-ai decis sa ajungi stewardesa?

Visul de a deveni stewardesa nu l-am avut de mica, asa cum au foarte multe domnisoare de varsta mea, dar l-am descoperit la varsta de 17 ani. L-am descoperit de fapt pe retelele de socializare, uitandu-ma la alte persoane cum calatoresc, cunosc oameni si culturi noi, pentru ca mai apoi sa aflu de pagina “Cum ajungi stewardesa”, pe care am urmarit-o in urmatorii 2 ani.

2. De ce ai ales Wizz Air pentru a-ti incepe cariera ca stewardesa?

Am aplicat la Wizz Air pentru a avea sansa de a experimenta, nu am vrut sa fiu departe de casa si sa aleg Orientul. De asemenea, compania este in continua crestere, si imi doresc sa cresc alaturi de ei. Wizz Air este de asemenea prima companie cu care am zburat! ☺️


3. Ne poti spune cum a decurs interviul Wizz Air pentru tine?

Inainte de prima proba am fost surprinsa de numarul mare de persoane ce isi doresc acelasi lucru ca si mine! 151 in total. Am incercat sa fac cunostinta cu majoritatea, am ramas prietena cu multi dintre ei. Prima proba a fost emotionanta, am ramas cu o impresie buna despre tot, intuitia imi spunea ca avea sa fie totul bine si asa a si fost. Trecand in proba de grup, dupa multe ore de asteptare, am ramas entuziasmata de ce va urma. Proba a doua a fost ca un subiect dezbatut intre prieteni, distractiva. La a treia proba am avut emotii mari, am simtit ca puteam da mai mult, dar am continuat sa sper. Si asa am ajuns la interviul final, tinut in alta zi, din cauza numarului foarte mare de participanti. Pregatita fiind, a fost minunat, totul a mers perfect. Asteptarea raspunsului a fost insa cea mai grea parte.

4.  Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Nu cred ca va fi tocmai usor, ma astept la multe zboruri, multe ore petrecute in aer si ziua si noaptea, pasageri dificili, dar cu siguranta nu o sa ma descurajeze nimic din toate acestea pentru ca este jobul pe care mi l-am dorit.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti 150 de candidati?

Faptul ca am fost informata a fost punctul meu forte. Stiam ce urma sa se intample, dar au contat si emotiile, dispozitia, zambetul. Cred ca diferenta dintre mine si ceilalti candidati a facut-o entuziasmul, dorinta de reusita. A fost de asemenea primul interviu pentru care am aplicat si am fost increzatoare ca am sa reusesc.


6. De ce ai ales o companie din tara noastra si nu te-ai orientat catre o companie araba?

Principalul motiv a fost varsta. Necesari fiind 21 de ani pentru Orient, am ales sa mai castig experienta intre timp. Asa ca mi-am indreptat atentia catre Wizz Air, care angajeaza inca de la 18 ani. Avantaj a fost faptul ca Wizz are zboruri dus-intors, lucru care imi permite sa imi tin locuinta permanenta in tara noastra.

7. Ce sfaturi le poti oferi celor care inca nu au reusit sa obtina jobul de stewardesa?

Perseverenta si buna dispozitie sunt cele mai bune calitati. Pe de-o parte, dorinta va darui aceste caracteristici, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa iti doresti. Pe de alta parte, conteaza si informatiile pe care le primesti pe drum si felul in care le aplici in ziua interviului.

Felicitari, Laura si zboruri line!

Daca vrei sa te pregatesti pentru urmatoarele interviuri de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 17-18 Noiembrie. Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/17-18-noiembrie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

Daca vrei ca un fost insotitor de bord Wizz Air sa te pregateasca pentru interviu, ai aici detalii despre cursul individual, one-to-one, pe care il stabilim impreuna si care iti creste sansele de reusita cu 85%: https://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air. Te poti inscrie la office@cumajungistewardesa.ro;

Nu sunt comentarii

Comenteaza