Povestea lui Bogdan, cursant Cum Ajungi Stewardesa si viitor insotitor de bord Wizz Air

3 august 2017

 

Pe Bogdan l-am cunoscut la cursul Cum Ajungi Stewardesa. Increzator si optimist, zambitor in fiecare clipa, stia de la inceput ce isi doreste: sa zboare. Si nu oriunde, ci la Wizz Air. Zborul cu aceasta companie, uniforma insotitorilor de bord si siguranta transmisa de acestia l-au convins din primul moment sa faca o schimbare in viata lui si sa devina si el o sursa de inspiratie pentru altii, intr-o zi. Desi multi sustin ca aceasta meserie nu este neaparat destinata barbatilor, Bogdan demonstreaza contrariul. Iata, mai jos, povestea lui.

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi insotitor de bord? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Îmi aduc aminte că era vara anului 2015 și mă întorceam din vacanță. Am fost atât de placut impresionat de munca însoțitorilor de bord și de experiența pe care am avut-o pe zbor încât am început să îmi creionez ideea de deveni la rândul meu însoțitor de bord. Am început să mă documentez în legătură cu acest job, care sunt avantajele, respectiv dezavantajele și într-un final am considerat că trebuie să merg la un interviu pentru o companie aeriană. Așadar am aplicat la Wizz Air în anul 2015. Aveam atât de multe emoții și îmi doream atât de mult să lucrez pentru ei, însă din păcate nu am trecut de interviul final. Am înțeles atunci că trebuie să mă pregătesc mult mai bine și să nu renunț la visul meu.

2. Ai aplicat din nou la Wizz Air. De ce?

A doua oară a fost un Succes. După aproape 2 ani am aplicat din nou, cu multe emoții care s-au dovedit a fi constructive într-un final. Am simțit că m-am apropiat mult mai mult de visul meu de a lucra alături de echipa Wizz Air și de a face parte dintr-un colectiv despre care am auzit doar cuvinte de laudă. Am ales Wizz Air pentru că este o companie tânără, cea mai mare companie low-cost din Europa de Est și pentru că oferă posibilitatea de a te dezvolta din punct de vedere profesional.

3. Cum a fost interviul de recrutare?

A fost o zi de luni călduroasă, încarcată de energie pozitivă și am avut ocazia să cunosc oameni noi și cu câtiva dintre ei încă vorbesc. La ora 7:45 am ajuns la Hotel Angelo – plin de optimism dar și de emoții. Interviul a fost de tip Open Day și au fost în jur de 80 de persoane, iar spre surprinderea mea au venit destul de mulți băieți. După prima probă (CV-Drop) am rămas aproximativ 20 de persoane. În cadrul acestei probe trebuia să te prezinți pe scurt într-un minut, timp în care recrutoarele își puteau da seama dacă te încadrezi sau nu în ceea ce caută. Cea de-a doua probă a fost cea de Role-Play în care trebuia să extragi un bilet cu o situație reală pe care ai fi putut să o întâmpini pe timpul zborului și pe care trebuia să o rezolvi. Cea de-a treia proba a fost proba de grup și ultima proba a constat în interviul individual.

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz/mov. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Mă bucur enorm că voi ajunge să lucrez pentru Wizz Air și abia aștept să pun în practică ceea ce voi învăța la training astfel încât să creez o experiență plăcută călătorilor și poate vor fi inspirați de munca mea așa cum și eu am fost la rândul meu inspirat de munca altor însoțitori de bord. Există posibilitatea de a întâmpina probleme însă voi încerca de fiecare dată să găsesc cea mai bună soluție și voi trata cu profesionalism orice situație.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Cred că a contat determinarea mea de a obține acest job, dar au existat și alți factori precum: atitudinea pozitivă, experiența în relațiile cu clienții, imaginea.

6. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

Dacă îți dorești cu adevărat trebuie să îți urmărești acest vis și să fii mereu cu zâmbetul pe buze indiferent ce se întâmplă. Niciodată să nu îți fie frică să încerci ceva nou. Recomand celor care doresc să afle mai multe informații despre această carieră să participe la Cursul pregătitor Cum ajungi Stewardesă unde vor acumula un bagaj de cunoștințe bazate pe experiența unor însoțițori de bord precum Cristina Toader și echipa ei.

Bogdan va incepe trainingul Wizz Air pe 7 august si il vom intalni pe cursele Wizz Air din Bucuresti incepand din luna septembrie!

Zboruri line!

Daca iti doresti sa ajungi insotitor de bord Wizz Air te asteptam la cursurile noastre de pregatire, tinute chiar de fosti insotitori de bord Wizz Air:

Cursul one-to-one, individualhttps://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air/

Cursul intensiv Cum Ajungi Stewardesa, de 2 zile, din 16-17 septembrie, de la Bucuresti:  https://www.cumajungistewardesa.ro/16-17-septembrie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

 

Nu sunt comentarii

Comenteaza