Povestea Madalinei, fosta cursanta, viitoare stewardesa Wizz Air

28 noiembrie 2018

 

Pe Madalina am cunoscut-o inca dinainte de a termina liceul. Nici macar nu daduse inca bacalaureatul insa stia clar ca vrea sa ajunga stewardesa. Si visul i s-a implinit rapid. Am facut pregatirea impreuna, in cadrul cursului Cum Ajungi Stewardesa si apoi a obtinut rapid jobul de stewardesa Wizz Air, pe care si-l dorea. Mai jos ne spune povestea ei si ce a facut ca sa obtina pozitia mult ravnita de sute de persoane.

  1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa?

In anul 2014 am avut primul meu zbor, ca pasager bineinteles. Compania aeriana se întâmplă prin coincidenta să fie Wizz Air. Am fost fascinata de echipajul din acea zi, de fetele frumoase, elegante si aproape de perfectiune. Anii au trecut si in 2017 am avut o discuție cu mama mea. Ea m-a întrebat in ce domeniu as vrea sa lucrez si mi-a spus sa nu uit ca toată viata mea ma voi trezi si voi face jobul pe care mi-l voi alege după ce dau bacalaureatul. M-a sfătuit sa aleg înțelept, ceva ce imi place. După mai mult timp de gândire am decis sa aplic pentru jobul de stewardesa.


2. Dintre toate companiile aeriene, te-ai orientat catre Wizz Air. De ce?

Cred că e o legătură in faptul că primul zbor din viața mea a fost cu aceasta companie. Mi-am pus încrederea in Dumnezeu si se pare ca El are un simț al umorului foarte dezvoltat. Am ajuns la interviu cu un zâmbet si am plecat tot cu un zâmbet. Si cu siguranta ca voi obtine jobul mult visat.

3. Ai aplicat pentru jobul de stewardesa Wizz Air la Luton/Londra. Cum a fost interviul?

Am fost a treia persoana care a ajuns la locul unde se tine interviul. Nu știu cum, dar a fost o zi calda si însorită in Luton. In total am fost doar 15 persoane. Totul a decurs foarte repede, neasteptat chiar. După completarea formularelor a început prima proba – cea de prezentare personala. Am mai rămas 5 persoane. A urmat a doua probă, cea de role-playing. Am extras un bilețel cu o situație foarte interesanta. Trebuia sa conving o doamnă care s-a așezat pe un loc greșit sa se mute pe locul corect. Primul gând care mi-a trecut prin minte au fost vorbele Cristinei. Am trecut cu bine si de aceasta proba. Am mai rămas 4 concurenți. Următoarea proba, cea de grup, a fost preferata mea. Sa fiu sincera de proba aceasta îmi era cel mai teama insa mi-a placut cel mai mult. Am rezolvat proba destul de repede. Mi-a plăcut foarte mult munca in echipa si felul in care am colaborat cu ceilalti colegi. In momentul acela pot spune că toți am gândit ca si unul. Din păcate am rămas doar 3. Doua fete si un baiat. A urmat interviul final. Toți am trecut de interviul final. Însă doar eu și cealaltă fata am fost contactate pentru training, mai departe.

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma de insotitor de bord. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini?

Sunt învațata să cred ca nimic nu se obține ușor. Deși jobul de însoțitor de bord pare floare la ureche este mult mai complicat decât pare. Eu imi doresc sa fac pasagerii sa se simta in siguranță. Faptul ca pe parcursul zborurilor echipajul este responsabil de viata a zeci de pasageri ma motivează si mai mult sa devin stewardesa.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Mi-am început dimineața cu o ceașcă de cafea, o atitudine pozitiva și cu un prim pas de sinceritate. Cred ca sinceritatea mea a jucat un rol important pe parcursul interviului. Eu am un tatuaj pe spate. Le-am spus recrutorilor acest lucru. Aceștia au cerut sa il vadă. Din fericire tatuajul nu este vizibil când port uniforma. La sfârșitul interviului final aceștia mi-au mulțumit pentru ca am fost sinceră si ca nu am omis acest aspect important.

6. De ce ai ales o companie din Europa si nu te-ai indreptat spre Orient?

Consider ca pentru moment o companie din Europa este cea mai bună alegere pentru mine. Sunt foarte atașat de familia mea si nu ma simt pregătită încă sa plec atât de departe de ei, mai ales ca ei locuiesc de asemenea in UK. In plus, momentan nici varsta nu imi permite sa ma orientez catre companiile arabe, dar vom vedea pe viitor ce va fi.

7. Ce sfaturi si recomandari ai pentru cei care isi doresc sa obtina jobul de stewardesa?

Pentru toți cei care își doresc sa prindă aripi recomand sa fie ei înșiși. Sa fie sinceri si să adopte o atitudine pozitiva. Un rol important in reusita mea a avut si Cristina și cursul Cum ajungi stewardesa. Aceasta m-a pregătit pentru acest pas imens si important al vieții mele. Îți mulțumesc mult Cristina. Mulțumesc mult cursului Cum ajungi stewardesa. Pupici!

Draga Madalina, ne faci foarte fericiti cu reusita ta si mai ales cu energia pozitiva pe care ne-o transmiti. Abia asteptam sa te vedem in uniforma roz Wizz Air! Zboruri line!

Daca vrei ca un fost insotitor de bord Wizz Air sa te pregateasca pentru interviu, ai aici detalii despre cursul individual, one-to-one, pe care il stabilim impreuna si care iti creste sansele de reusita cu 85%: https://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air. Te poti inscrie la office@cumajungistewardesa.ro;

Daca vrei sa te pregatesti pentru urmatoarele interviuri de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 16-17 Februarie. Detalii aici: www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza