Povestea Melisei – fosta cursanta – viitoare stewardesa la Emirates

25 iunie 2019

 

Melisa este inca o cursanta din cadrul cursului Cum Ajungi Stewardesa din luna aprilie, care inca din primele ore ale cursului, a decis ca drumul ei va fi spre Emirates si spre Dubai. Cu multa incredere si cu un zambet larg pe chip in fiecare moment, a ascultat cu atentie toate sfaturile primite si le-a aplicat cu succes la primul interviu la care a participat. Astfel, a obtinut 2 joburi mult dorite, la Wizz Air si la Emirates si a ales cu inima, ce face mai departe. Acum a ajuns in Dubai, de cateva zile, iar viata ei se va schimba complet in momentul in care va imbraca uniforma Emirates. Mai jos ne spune cum a reusit, din prima, sa obtina pozitia de stewardesa!

  1. Melisa, cum te-ai gandit sa ajungi stewardesa?

Inca imi amintesc cu drag de primul meu zbor, zbor destul de lung pentru prima experienta cu avionul, catre Canada. Timp de 16 ore am analizat fiecare stewardesa, fiecare gest si zambet, erau atat de frumoase si placute incat mi-au ramas intiparite in minte pana in prezent. Acela a fost primul moment in care i-am spus mamei ca atunci cand voi fi mare „vreau sa ajung stewardesa”. A trecut mult timp de atunci, varsta minima era de 21 ani pentru a putea aplica, iar viata m-a dus in diferite locuri si mi-a oferit o sumedenie de surprize pana in prezent, cea mai frumoasa fiind aceasta… am reusit sa ajung acolo unde mi-am dorit mereu, fiind dispusa sa sacrific tot ce e nevoie pentru a-mi indeplini visul.

2. Cum de te-ai orientat catre Emirates?

Am decis sa urmez cursul „Cum ajungi stewardesa” alaturi de Cristina si Ana, carora le multumesc pentru rabdare, incredere si profesionalism, urmand sa ma familiarizez cu tot ce inseamna sa participi la un Open day si prezentarea și regulile fiecarei companii. Mereu am fost indragostita de compania Emirates, urmarind toate postarile și pozele, iar in timp ce ele faceau prezentarea companiei Emirates, deja ma vedeam acolo. Am ales Emirates deoarece este una dintre cele mai bune companii aeriene ale lumii, deschide largi orizonturi si oportunitatea de a lucra cu diferiti oameni din fiecare colt al lumii, explorand in permanenta noi culturi si obiceiuri.

De asemenea, când te gândesti la Dubai , îți imaginezi luxul in fata ochiilor , dar totodata un gol in suflet și dorul de familie și cei apropiați. Sunt avantaje cât și dezavantaje, dar eu am ales Emirates pentru diversitatea culturilor, interacțiunea cu diferite naționalități și frumusețea destinațiilor.

3. Cum a fost interviul Emirates? Care au fost probele si cum s-a desfasurat?

A venit si ziua interviului, ziua care urma sa-mi schimbe viitorul. In momentul in care am pasit in sala de recrutari am inceput sa tremur de emotii din fiecare incheietura, dar am încercat sa maschez toate emotiile acelea printr-un zambet larg in permanenta si sa nu uit care e scopul meu acolo. Dupa prezentarea companiei, a avut loc proba de drop CV a celor aproximativ 60 candidați, după care toti am trecut la proba următoare, o proba de grup, unde am fost impartiti in 2 grupuri, mai apoi formand grupuri mici a cate 3 sau 4 membri; am primit o imagine din avion despre care trebuia sa discutam cu echipa noastra timp de 5 minute si sa raspundem pe rand la intrebarile mentionate pe verso in fata tuturor celor prezenti la interviu. Pe urma, am primit o pauza, timp in care recrutoarea, Randa, pregătea o lista cu cei selectati pentru proba urmatoare. In pauza am facut cunostinta cu majoritatea candidaților, printre ei fiind și însoțitori de zbor care ne-au împărtășit diferite experiențe, candidați care erau deja la al 5,6-lea interviu iar acest lucru ma îngrozea. Ma simteam din ce in ce mai emoționată deoarece ma copleșea o nesiguranța fata de cei ce aveau deja o experiența in spate, credeam eu, dar in același timp încercam sa îmi stăpânesc emoțiile și sa ma ambiționez și mai mult pentru visul meu. După aceasta proba am rămas jumătate din numărul inițial, unde a trebuit in 10 minute sa discutam si sa luam o decizie de comun acord – cine va primi ultima portie de pui, dintre 6 pasageri diferiti care o doreau, de ce am ales pasagerul respectiv, motivul si felul in care ii refuzam pe ceilalti, tot la aceasta proba fiind inclusa si proba in care am fost masurati sa atingem 212 cm. După o noua pauza, am primit rezultatele iar numărul meu se încadra din nou, de data aceasta printre cei 10 finaliști . Simteam ca totul capătă sens. Am intrat din nou in sala, am fost felicitați și am stabilit interviul final, care practic a fost o discuție deschisă, aproximativ 50 minute a durat la mine, cu o alta recrutoare, despre experiența mea anterioară și situații pe care le-am rezolvat pe parcursul acesteia.

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

 

4. Ce crezi ca a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati? De ce crezi ca ai fost aleasa tu?

Cred ca primele 10 secunde contează in orice împrejurare: apariția, machiajul , coafura , tocurile cât și atitudinea. Cred ca ce a contat mai mult a fost felul in care am interacționat cu ceilalți candidați, felul in care mi-am spus punctul de vedere dar cel mai important felul cum am ascultat punctul celorlalți de vedere. Mereu mi-am amintit cuvintele Cristinei Toader, iar „trucurile” învățate la cursul „Cum ajungi stewardesa” au fost un mare avantaj.

5. Ce „probleme” crezi ca vei intampina o data cu relocarea ta in Dubai?

Știu ca aceasta călătorie a mea va fi însoțită de multi pasageri nemulțumiți și situații dificile, zboruri lungi și multă oboseala din cauza programului haotic, iar viața in Dubai este foarte diferită fata de cum am fost eu crescută, dar nu ma sperie nimic din aceste lucruri deoarece sunt ambitioasa iar scopul meu este foarte bine definit, iar eu am sa fac tot ce tine de mine pentru a ajunge unde am visat.

6. Ce ii poti sfatui pe cei care inca viseaza la acest job?

Sfatul meu este sa lupți mereu pentru ceea ce îți dorești cu adevarat chiar dacă nu reușești de la prima încercare, iar alături de Cristina și Ana la cursul „Cum ajungi stewardesa” vei capăta multă încredere in tine, vei primi răspuns la absolut orice nelămurire și cu siguranța vei avea un plus fata de ceilalți candidați mereu.

Melisa, felicitari inca o data si multumim pentru cuvintele frumoase! Abia asteptam sa te vedem cu faimoasa palarie rosie, Emirates!

Daca vrei sa te pregatesti pentru urmatorele interviuri de angajare (Emirates revine si in luna iulie in tara noastra si angajeaza stewardese la Bucuresti (18 iulie) si la Iasi (30 iulie), te asteptam la cursul nostru de pregatire, tinut de 2 stewardese Emirates:

13-14 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/13-14-iulie-curs-de-pregatire-intensiv-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile

1 Comment

  • Reply Barbu 25 iunie 2019 at 12:35 pm

    Felicitări din tot sufletul Melisa!!!😘🤗😘🤗

  • Comenteaza