Povestea Nicoletei – fosta cursanta – actuala stewardesa Emirates

28 octombrie 2022

Nicoleta este un om extraordinar. Cu o poveste extraordinara. Si ma simt fericita ca am avut ocazia sa o cunosc la cursul Cum Ajungi Stewardesa. Desi a trebuit sa astepte toata pandemia ca visul ei sa se implineasca, a avut pana la urma de ales intre uniforma bej Emirates si cea roz de la Wizz Air. A fost la un pas sa „rateze” palaria rosie dar a ales cu inima si acum zboara deja in toata lumea in faimoasele avioane Emirates. Iata povestea ei:

1. Cum ai decis sa participi la interviul Emirates și sa alegi acest drum, de însoțitor de bord? Ai mai participat si la alte recrutări?

Mi-am dorit să fac o schimbare semnificativă în viața mea și în plus cred că întotdeauna am avut această dorință de a explora, de a nu sta într-un loc si de a căuta mereu șanse de a evolua. Dar mai exact, totul a început după ce am fost în SUA în 2018 cu programul Work&Travel,  atunci mi-am dat seama cât de mult mă bucur când văd locuri noi și când interacționez cu oameni din diferite culturi. Mi-am dat seama că locul meu nu e într-un birou și am luat decizia ca după ce termin facultatea să încerc să îmbin munca cu plăcerea, să pot să călătoresc cât mai mult, chiar dacă asta însemna să lucrez în alt domeniu decât cel în care am studiat.

Am mai participat la alte recrutări și în 2019, dar niciodată pentru o companie așa mare, precum Emirates. Emirates îmi confirma așteptările încă de la început, de-abia așteptam să port uniforma lor, iar faptul că știam că lucrez pentru una dintre cele mai bune companii aeriene din lume, m-a motivat si mai mult.

2. Cum a decurs recrutarea pentru tine?

Recrutarea pentru mine a fost mai atipică, deoarece am aplicat pe site-ul lor, la momentul respectiv nu aveau stabilit niciun Open Day în România. Prima probă a fost cea de depunere a CV-ului și a unei fotografii. Dacă prezentai suficient interes pentru ei, a doua proba era Digital Assessment, mai exact un interviu online. După acest pas, când am primit e-mailul legat de următoarea etapă, am simțit că sunt atât de aproape de a obține job-ul mult visat. Pentru că în această etapă era nevoie doar de completarea unor date, formulare și de trimiterea unor poze. La o săptămână după ce am trimis toate aceste documente, am primit invitația pentru interviul face-to-face cu un recrutor din Dubai, care avea loc în București. După interviu a urmat o perioadă de aproximativ două luni de așteptare, în care fie primeam acel renumit Golden Call, fie un email în care ne anunțau că nu am trecut mai departe. Și am primit acel email din păcate.

Cumva îmi pierdusem speranța, însă nu am renunțat și în sinea mea am știut că la un moment dat tot o să reușesc să îmi îndeplinesc visul, dacă nu a fost să fie acum, o să reaplic peste 6 luni si vedem ce se va întâmpla atunci.

Am vrut sa lucrez în acest domeniu cu orice preț și nu voiam să renunț la aviație, așa că am decis să aplic la Wizz Air chiar dacă nu îmi oferea viața pe care mi-o doream. Am fost la interviu și am obținut job-ul. Am început training-ul în Polonia si după două săptămâni în care eram acolo, am primit un telefon din Dubai care mă întreba dacă mai sunt interesată de oferta Emirates și cât de repede aș fi disponibilă să încep training-ul și implicit mutarea mea în Dubai (aplicația mea a fost reluată în considerare). Am spus da, fără ezitare și la câteva zile am primit acel GOLDEN CALL care mi-a schimbat viața în totalitate.

3. Ce probe ti-au ridicat cele mai mari probleme?

Nu cred că a fost vreo probă care să mi se pară dificilă pentru că în momentul în care am aplicat, știam la ce să mă aștept și m-am pregătit în acest sens. În plus, chiar dacă trecuseră aproape 3 ani de când am fost la cursul Cum ajungi stewardesă, mi-am amintit lucrurile spuse de Cristina la curs și materialele oferite atunci mi-au fost de mare ajutor. Bineînțeles că emoții au fost, însă le-am depășit gândindu-mă la rezultatul final.

10-11 decembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

4. Ce ne poți spune despre oferta Emirates?

Din punct de vedere al beneficiilor pe care le ai din momentul în care ajungi în Dubai pot să fac referire la transport asigurat de ei atât pe perioada training-ului cât și după. Cazarea e asigurată de companie, atât în Dubai cât și în afară (aici mă refer la layover) si salariul e destul de atractiv. Oportunitatea de a călători în timpul liber, deoarece biletele de avion sunt reduse pentru angajați, dar și pentru familie și prieteni. Plus avantajele care nu sunt specificate în contract și sunt mult mai importante, cum ar fi experiențele din fiecare destinație unde zburăm, oamenii pe care îi întâlnim, oportunitățile de dezvoltare personală care sunt infinite.

5. Ce experienta anterioara aveai, inainte de a merge la interviul pentru jobul de stewardesa?

Am absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative si ale Comunicării, secțiunea Comunicare si Relații Publice. Am lucrat ca și marketing specialist pentru o companie de hosting web și de-a lungul timpului am fost barman și ospătar, fie part-time pe timpul verii si full-time înainte de pandemie. Faptul ca am avut ocazia sa lucrez cu oamenii în diferite domenii, încă de la 17 ani, si sa interacționez cu ei la fiecare job anterior, consider că m-a ajutat foarte mult să evoluez, să mă adaptez în orice mediu si orice situație si să fiu persoana care sunt astăzi.

6. Care crezi ca au fost atuu-rile tale, pentru care ai si obținut jobul?

Naturalețea și simplitatea cred că sunt principalele puncte forte. Nu am încercat niciodată să pretind că sunt altceva decât ceea ce sunt. Iar atitudinea pozitivă și încrederea pe care o am în mine au fost un plus bineînțeles. Sunt o persoană extrem de sociabilă, tot timpul cu zâmbetul pe buze și ador să fiu înconjurată de oameni.

Pentru că am avut deja ocazia să am câteva zboruri până în acest moment și am primit câteva feedback-uri, aș vrea să împart unul cu voi – “You will be an amazing Cabin Crew and you are doing a great job, but you know why? Because everything you’re doing, it comes from the heart, naturally and we can see that’’! Nu o să uit niciodată aceste cuvinte de-a lungul carierei mele în acest domeniu, domeniu pentru care am o pasiune imensă. Cred că reușesc să împart bucuria pe care o simt în momentul în care zbor, cu cei din jur și asta e ceva extraordinar, e mai mult decât mi-aș fi putut dori.

7. Ce le poti spune celor care isi doresc acest job?

Să nu renunțe niciodată la visul lor. Să creadă în el si să depună eforturi în acest sens. Fără muncă si determinare, drumul spre succes e întotdeauna mult mai greu. Fiți perseverenți si ambițioși, gândiți pozitiv, iar dacă un lucru e menit să fie al vostru, o să fie.

Un lucru foarte important pe care aș vrea să îl știe toți care aplică pentru acest job, e să fie sinceri cu ei și să se gândească bine înainte de a face acest pas. Chiar dacă e cel mai superb job din lume, nu e chiar atât de ușor precum crede lumea, însă dacă tot ce faci e cu drag, nicio zi nu o să ți se pară grea.

Personal, tot ce trăiesc în momentul de față îmi confirmă faptul că am luat decizia corectă și că sunt în locul potrivit la momentul potrivit.

10-11 decembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza