Premiile Skytrax. Top cele mai bune aeroporturi din lume in 2018

22 martie 2018

 

Aeroportul Changi din Singapore a fost desemnat în 2018 cel mai bun aeroport din lume, conform clasamentului 2018 World Airport Awards, realizat de compania britanică Skytrax. Aeroportul din Singapore este primul aeroport care obţine titlul pentru al şaselea an consecutiv. Premiile, oferite anual, mai sunt numite si „Oscarurile industriei aviatice” si au fost decernate in Stockholm ieri. TOPUL se bazeaza pe raspunsurile a milioane de pasageri. Imi amintesc cu placere de layoverele pe care le aveam in Singapore si de aeroportul absolut fabulor prin care treceam, acesta fiind o mica padure, un mall si o bula de oxigen in acelasi timp.

Clasamentul celor mai bune aeroporturi din lume este dominat de cele asiatice, pe locul doi, trei şi patru fiind aeroporturile Incheon (Seul, Coreea de Sud), Haneda (Tokyo, Japonia) şi Hong Kong. Aeroportul din Hong Kong a deţinut titlul cinci ani consecutiv, în perioada 2001-2005.

„Sa fii votat drept World’s Best Airport pentru al saselea an consecutiv este o realizare fabuloasa pentru Changi Airport, iar acest premiu ne demonstreaza inca o data popularitatea locatiei din Singapore in randul calatorilor internationali”, a spus Edward Plaisted, CEO UK-based Skytrax.

Cel mai bun aeroport european

Aeroportul din Munchen, Germania, este cel mai bun aeroport european din acest clasament, fiind pe locul şase, fiind urmat de Londra, Heathrow – locul opt şi Zurich, locul nouă. Pe zece se afla aeroportul din Frankfurt.

Aeroportul Changi (Singapore) este unul dintre cele mai mari hub-uri din Asia, transportând 62,2 milioane de pasageri în 2017 şi deservind 100 de companii aeriene care au efectuat zboruri către mai mult de 400 de oraşe din întreaga lume.

TOP 10 Aeroporturi din lume in 2018

Singapore Changi Airport
Incheon International Airport
Tokyo Haneda International Airport
Hong Kong International Airport
Hamad International Airport
Munich Airport
Chubu Centrair International Airport
London Heathrow Airport
Zurich Airport
Frankfurt Airport

Nu sunt comentarii

Comenteaza