Recrutarea Qatar. Cat de strict este interviul

28 septembrie 2015

Cand m-am hotarat sa imi incep cariera in aviatia din Orient, alesesem clar Emirates din mai multe motive: advertising, seriozitate, premii, Dubai, etc. Totusi, pana sa primesc raspunsul favorabil si Golden Call-ul de la ei, am participat si la interviul Qatar, ca back-up, in cazul in care nu ieseam castigatoare la Emirates.

Acum, dupa ce proiectul Cum Ajungi Stewardesa a crescut atat de mult, particip alaturi de cursanti la interviurile marilor companii din tara noastra si reusesc sa vad mult mai obiectiv cum se desfasoara recrutarile Etihad, Emirates sau Qatar din tara noastra, nefiind implicata emotional in interviu.

Din punctul meu de vedere, interviul Qatar este cel mai serios. Recrutorii sunt intotdeauna punctuali si urmeaza regulile stricte impuse de companie. Spre deosebire de Etihad sau Emirates care schimba de multe ori, la fata locului, regulile, sau incep mai tarziu decat era stabilit.

Interviul Qatar se desfasoara mereu la fel, chiar daca de multe ori candidatii spun ca e prea mult subiectivism si nu inteleg de ce sunt eliminati. Tinuta pentru acest interviu este intotdeauna cea mai „stricta”. Camasa inchisa pana la gat, fusta pana la genunchi, pantofii fara toc cui. Machiajul si coafura sunt si ele, foarte importante, nefacandu-se exceptii, asa cum se intampla uneori la Etihad sau Emirates, cand trec de probe fete imbracate in fuste rosii, pantaloni de piele sau au parul desfacut si nevopsit.

Detaliile fac diferenta la acest interviu!

Tatuajele nu sunt permise la aceasta companie, la fel nici fumatorii, care sunt eliminati din start. Orice mica problema te elimina din competitie, fiindca sunt mii de fete care isi doresc o cariera la aceasta companie, iar Qatar alege doar spuma. Probele interviului, desi sunt mereu aceleasi, pastreaza aceleasi standarde si reusesc sa selecteze doar candidatii care se incadreaza perfect in profilul companiei. 

Raspunsul companiei vine dupa destul de mult timp de asteptare, fiindca intreg dosarul candidatului este analizat in amanunt si sunt facute verificari, pentru a se asigura ca cei care vor purta uniforma Qatar, chiar merita aceasta onoare.

Analizele medicale impuse de Qatar Airways si Guvern sunt si ele mai stricte si mai serioase decat in UAE, astfel ca daca ai probleme de sanatate, poti fi eliminat chiar si cand ai ajuns deja in Doha.

Concluzia? Interviul Qatar este cat se poate de serios, cel mai serios dintre Etihad, Emirates si Qatar, si desi multi nu aleg aceasta companie din pricina regulilor stricte impuse in Doha, recrutarea este foarte stricta si nu se face rabat de la calitate. De ce este atat de strict? Pentru ca daca un candidat nu poate respecta niste reguli simple impuse la interviu, cu siguranta nu va face fata regimului strict impus in Qatar. 

Succes!

 • 25-26 iulie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri aici:  https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

5 Comentarii

 • Reply andreea 28 septembrie 2015 at 2:17 pm

  nu am inteles eu bine sau trebuie sa ai parul neaparat vopsit???

  • Reply CAS 28 septembrie 2015 at 7:15 pm

   Trebuie sa ai radacinile vopsite in cazul in care esti vopsita. Nu trebuie sa fii neaparat vopsita, poti avea si parul in culoarea ta naturala…

 • Reply Roxana 22 octombrie 2015 at 1:30 am

  Nu e chiar asa, sincer la ultimul interviu Emirates fetele cu parul desprins sau imbracate neadecvat au fost respinse din prima. La interviul final cel putin ,au ramas cele ca scoase din poza. Depinde de recrutori ..dar despre reguli ,da am auzit de multe ori ca sunt stricti.

 • Reply Diana 28 septembrie 2018 at 1:03 am

  De exemplu daca am tiroida autoimuna nu as lua interviul la qatar?

  • Reply Cristina Toader 28 septembrie 2018 at 8:23 am

   Daca iese la analizele standard de sange..nu.

  Comenteaza