Salariu si beneficii Easyjet pentru insotitorii de bord

28 iulie 2017
easyjet cabin crew

 

Compania britanica low-cost Easyjet a anuntat in urma cu cateva zile ca va angaja 1200 de insotitori de bord. Oricine poate participa la recrutarile pentru bazele din 6 tari europene, chiar daca nu detine licenta de zbor. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati pe site-ul companiei, dupa ce v-ati asigurat ca indepliniti conditiile eliminatorii. Gasiti anuntul de job, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/easyjet-angajeaza-insotitori-de-bord-fara-licenta-de-zbor/.

Asadar, pentru a va oferi cele mai corecte si obiective informatii despre pachetul oferit insotitorilor de bord, am luat legatura cu uinsotitor de bord Easyjet la baza din Londra. Acesta a acceptat sa ne ofere cateva informatii exclusive despre salariu, concediu, cazare si transport, asigurari si conditii oferite de EasyJet pentru cabin crew. Mentionam ca informatiile de mai jos sunt valabile pentru un insotitor de bord cu baza in UK.

 • Care este salariul unui steward Easyjet?

Salariul  este diferit în funcție de baza și tara în care lucrezi pentru ei. In primul an ca si insotitor de bord, salariul este format din: salariu de baza + suma platita/sector de zbor+10% din vanzarile de la bord+bonus limba straina. In medie salariul ajunge la 1400 de lire/luna (1570 euro).

Asadar, sectoarele sunt plătite în funcție de mărimea acestora și avem sector mic, mediu, lung si extra lung. Daca vorbesti si alte limbi straine in afara de engleza primești un bonus lunar timp de 2 ani. Insotitorii de bord cu experienta mai mare de 12 luni beneficiază de o creștere a salariului de baza plus cele  menționate  mai  sus,  doar  că  plata pe fiecare sector și ea crește!

Avem mai jos un exemplu:
„Ca să vă faceți o idee pe timp de vară cel care are mai puțin de 1 an experiență ia undeva la 1450 ‐ 1600 lire în mână, iar în lunile de iarnă 1200‐1400 lire! Dacă  ai  mai  mult  de  1  an  în companie  lunile de vară  pot aduce 1600‐1800  lire iar cele de iarnă 1400‐1500. Compania te plătește extra: dacă operezi sau s‐a intrat  în ziua ta liberă;  dacă termini cu o întârziere mai  mare  de 2 ore ;”

 • Cazarea si transportul sunt asigurate?

EasyJet nu oferă cazare, tu trebuie sa îți găsești un loc unde să stai pe timpul contractului dar și pe timpul
trainingului însă trebuie sa gasesti un apartament in vecinatatea aeroportului fiindca una dintre reguli este sa poti ajunge la zbor in maxim 90 de minute. În funcție de zona unde alegi să stai poți plăti între 450 – 600 lire pe luna chiria cu toate cheltuielile.

 • Cate zile lucrezi, pe luna?

În ceea ce privește programul de muncă lucrezi undeva între 14‐16 zile pe lună! Iti poti alege orarul, adica poti alege sa zbori 5 zile si sa ai 3 zile libere, sa zbori 4 cu 2 sau sa zbori 3 cu 2 libere.

 • Ce alte facilitati mai ofera compania insotitorilor de bord?

– parcare pentru staff lângă fiecare aeroport iar de acolo un bus te aduce la bază.

– 40% discount la biletele de autobuz in Londra și discount la biletele de tren!

– concediu de odihna de 28 zile in perioada 1 aprilie – 31 martie  și  24 zile garantate libere pe care ți le poți alege
tu pe perioada 1 ianuarie – 31 decembrie.
– tu și încă 3 prieteni beneficiati de Staff Travel, bilete de avion la pret preferential doar pe  zborurile  efectuate  de  easyJet la un preț redus.  Tu nu trebuie sa fi cu ei daca zboară și plus că poți sa schimbi lista de prieteni de 20 ori pe an!

– pentru fiecare 3 zile luate libere din concediu compania îți dă 2 zile libere înainte de cele 3 și încă 2 libere după cele 3 zile.

AVANTAJE
‐ Lucrezi într‐o echipă tânără și foarte prietenoasă;
‐ În Anglia poți primi direct contrat permanent;
‐ Poți să ai o vacanță  de pană la 2 luni pe an plătită;
‐ Poți zbura în toată Europa cu doar 20‐30 lire, folosind Staff Travel;
‐ 3 prieteni pot sa beneficieze de Staff Travel;
‐ Poți aplica să te transferi la orice bază în Europa având la dispoziție 1 an să înveți limba țării în care te‐ai transferat
‐ Nu plătești pentru training, acesta este oferit gratuit.
‐ Depinde de baza pentru care aplici, dar ziua de Crăciun va fi libera
‐ Asigurare de viată;
‐ Beneficiezi de pensie;
‐ În timpul zborului cafeaua, ceaiul, mâncarea, apa, dulciurile sunt asigurate de companie

DEZAVANTAJE
‐ Ca începător salariul o sa fie mai mic in primele 3 luni când ți se iau bani pentru uniformă si verificările
pentru Airside ID (ultimii 5 ani sunt verificați) – circa 100 lire pe lună
‐ Ca începător o sa ai parte de zile mai lungi de lucru, mai ales vara
‐ Nu vei avea Craciunul si Revelionul libere, in fiecare an;
‐ Poți fi trimis dintr‐un Home standby să operezi într‐o alta bază dintr‐o alta țară europeană
‐ Asigurarea dentara nu este inclusă;
‐ Daca părăsești compania după 6 luni trebuie să plătești 600 lire pentru training.

Daca v-am convins cu informatiile de mai sus, pentru cei interesati, in acest weekend vom descrie si intreg procesul de recrutare, probele si interviul! Ramaneti aproape!

Zboruri line!

2 Comentarii

 • Reply Vladimir Lem 30 iulie 2017 at 10:17 pm

  In primele 3 luni primesti doar circa 100 lire? Nu e cam…putin?

  • Reply Oana 28 septembrie 2017 at 5:05 am

   A specificat retinerile care sunt in valoare de 100£. Nu salariul!!

  Comenteaza