Stewardesa si cursurile de prim-ajutor

20 iulie 2015

 

Jobul de stewardesa este ravnit de mii de domnisoare. Isi doresc sa zboare, sa vada lumea, sa intalneasca oameni noi si sa cunoasca noi culturi. Si intr-adevar, asta inseamna sa fii stewardesa. Totusi, jobul in sine, inseamna si mai mult de-atat, stewardesele fiind pregatite pentru multe situatii de urgenta care pot sa apara la bord. O stewardesa e pregatita, pe durata trainingului, sa stinga un incendiu, sa ofere ajutor medical, sa aiba grija ca toate echipamentele tehnice sa fie conforme sau chiar sa moseasca o nastere.

Responsabilitatile unei stewardese sunt, deci, mult mai multe decat credeai. La interviul de angajare, au prioritate cei care au experienta anterioara ca pompier, farmacist, asistenta medicala, fiindca sunt persoane pregatite pentru situatii de urgenta si vor reactiona corect in cazuri limita.

Primul Ajutor in timpul trainingului

Trainingul de obtinere a licentei de zbor dureaza in jur de 7 saptamani la companiile din Orient. Cea mai grea saptamana este de departe saptamana de First-Aid, in care inveti o serie intreaga de medicamente si felul in care le folosesti, inveti sa faci CPR, sa asisti o mama care naste, sa rezolvi o criza de epilepsie sau sangerari nazale. Imagineaza-ti ca in avion, la 10.000 de metri inaltime, sunt sanse mari sa nu se afle un medic care sa poata ajuta un pasager cu probleme. Si chiar daca pilotul decide o aterizare de urgenta, aceasta dureaza cel putin 25 de minute, timp in care poti decide soarta unui om. De aceea, partea medicala este foarte importanta in jobul de stewardesa. Ce sa faci, deci, ca sa fii pregatita pentru asta?

cos1

Cursuri de prim-ajutor la Crucea Rosie

Cursurile de prim-ajutor sunt binevenite pentru toata lumea. Fie ca iti doresti sau nu o cariera de stewardesa, e bine sa poti oferi primul ajutor unei persoane aflate in dificultate. Totusi, daca iti doresti sa devii stewardesa, acest curs de prim ajutor te poate scoate in fata in ochii recrutorilor, fiindca demonstreaza dorinta ta de a ajuta oamenii si pregatirea pe aceasta zona, medicala, atat de importanta dupa ce incepi sa zbori. Asa ca iti cresti sansele de reusita la interviu!

Daca iti doresti sa te inscrii la cursuri de prim-ajutor, acestea dureaza in jur de 12 ore si sunt oferite gratuit de Crucea Rosie: http://www.crucearosie.ro/activitati/prim-ajutor/cursuri-de-prim-ajutor.html

Vara aceasta urmeaza o serie de interviuri de angajare, asa ca ai o sansa in plus daca ai la CV si aceasta diploma!

Succes!

 

2 Comentarii

  • Reply A 20 iulie 2015 at 10:28 am

    Eu vad pe site-ul Crucii Rosii ca aceste cursuri nu sunt gratuite… „pentru persoane fizice: 150 lei / curs / 12 ore” Sursa: http://www.crucearosie.ro/activitati/prim-ajutor/cursuri-de-prim-ajutor/tarife.html

    • Reply CAS 20 iulie 2015 at 12:04 pm

      Daca te inscrii ca voluntar, sunt gratuite! La fel si pentru grupuri, institutii, etc..

    Comenteaza