STIATI CA…Stewardesele pot folosi catusele in avion?!

28 iulie 2016

 

Dupa cum va spuneam inca de ieri, o sa continuam seria de articole despre lucrurile mai putin stiute din avion. Astazi o sa va povestim despre…catusele care se gasesc intre echipamentele de urgenta, in avioanele marilor companii aviatice. Inainte sa chicotiti si sa va amuzati de ideea ca stewardesele folosesc…catuse, trebuie sa mentionez ca aceste catuse se folosesc strict pentru siguranta pasagerilor si a echipajului si nu la…altceva.

STIATI CA…Stewardesele pot folosi catusele in avion, cu acordul capitanului?!

Asadar, cand zburam la Emirates, am aflat despre existenta acestor catuse la bord. Insa, nu le poti folosi oricand si oricum. Catusele de la bord se folosesc pe pasageri in cazul in care orice alta varianta de comunicare a esuat. Daca pe un zbor, ai un pasager violent, il imobilizezi si, cu acordul capitanului, ii pui catusele. Asta ca sa nu abuzezi… Ai voie sa ii pui catuse si la maini si la picioare, pentru a-l imobiliza complet, insa, pentru aterizare, catusele de la picioare sunt desfacute, pentru ca in cazul unei urgente pasagerul sa poata parasi rapid aeronava.

Cum arata catusele de la bord? Nu sunt catuse de metal, ca cele de la politie, ci din acelea de plastic, care insa sunt la fel de eficiente.

catuse

Pe multe dintre zborurile din Orient aceste catuse chiar erau utile si nu erau doar obiecte de…”decor”. Ca pasager, nu ai voie sa aduci in bagaj catuse. Acestea sunt interzise in cabina avionului. In cala totusi, le poti pune fara probleme si fara sa risti sa fii oprit la controlul de securitate.

Cam atat despre catusele din avion…maine revenim cu un alt echipament interesant de la bordul avioanelor!

Zboruri line!

14-15 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza