Tips&Tricks ca sa treci de interviul Wizz Air

5 martie 2020

Interviul Wizz Air este considerat de multa lume ca fiind unul dintre cele mai complexe si dificile din aviatie. Asta pentru ca pe langa probele eliminatorii dificile, recrutorii urmaresc cateva aspecte deosebite la viitorii lor colegi. Atat eu cat si colega mea insa, am reusit sa obtinem jobul de stewardese Wizz Air inca de la prima participare, asa ca mai jos va dam cateva sfaturi ca sa va mariti sansele de reusita la interviu.

1. Brief recrutare – Imediat dupa ce ajungeti in locul comunicat de companie, veti fi invitati de recrutori intr-o sala in care vi se vor prezenta pasii pe care ii veti parcurge in acea zi. In functie de cat de multe persoane vor fi invitate, programul se poate incheia si dupa ora 21.00. Incercati sa nu va afirmati, sa nu iesiti voi in evidenta.

2. Proba de prezentare personala – Un zambet face cat o mie de cuvinte. Asa se spune, iar acum este momentul sa si folosesti aceasta „schema”. Ai la dispozitie 2 minute sa ii impresionezi pe recrutori si sa dai ce ai mai bun. Nu iti fie teama sa gresesti, e normal iar emotiile sunt chiar apreciate. O atitudine prea increzatoare, dauneaza.

3. Extragere bilet individual – Fiecare participant extrage cate un biletel cu o anumita sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca. De-obicei este vorba de recrutori care se dau drept pasageri si incearca sa iti creeze probleme. Incearca sa nu te pierzi si sa vii mereu cu o solutie, fie ea si gresita.

4. Exercitiu de grup – Pe masura ce oamenii din jur sunt eliminati, veti fi impartiti in grupuri si veti primi o sarcina de indeplinit. Aceasta sarcina are rolul de a va face sa comunicati intre voi si sa va fie observata personalitatea. Nu fi lider si nu vorbi mai mult decat colegii tai. Nu uita ca e mai important sa asculti decat sa iti impui punctul de vedere!

5. Prezentarea companiei si beneficii – recrutorii prezinta conditiile de munca, salariu, detaliile legate de training si beneficii. NU pune intrebari!

6. Interviul final – are loc seara, la finalul zilei, sau a doua zi, in functie de cat de multe persoane sunt ramase in concurs. Nu uita sa termini mereu raspunsurile intr-o nota pozitiva si optimista si sa dai multe detalii de la joburile anterioare astfel incat sa ii convingi pe recrutori ca ceea ce ai scris in CV este real.

DE RETINUT!

Dupa fiecare proba exista eliminari. Daca la inceputul zilei veti fi peste 100 de candidati, seara veti ramane, pentru interviul final, in jur de 10 persoane. Interviul se desfasoara in totalitate in limba engleza.

 Tips &Tricks interviu Wizz Air

 • Punctualitatea este esentiala in aviatie. Incearca sa ajungi printre primii in ziua recrutarii!
 • Zambetul te salveaza din orice situatie. Daca la finalul zilei de interviu nu te dor obrajii de la atata zambit, atunci nu ai zambit suficient. De asemenea, daca te blochezi, poti salva situatia cu un zambet larg.
 • Cand te „lupti” cu cateva sute de candidati, tinuta pe care o abordezi la interviu este foarte importanta. Totusi, incearca sa iti iei niste pantofi comozi si inca o pereche de ciorapi in plus la tine, in cazul in care apare vreo problema.
 • Proba de role-play este foarte importanta. Nu spune nimeni ca trebuie sa stii procedurile sau sa ai mii de ore de zbor ca sa rezolvi corect situatiile, dar trebuie sa faci conexiuni si sa fii mereu atent la ce indicii iti ofera recrutorii in discurs. Orice ar fi, nu te bloca si incearca sa iti pastrezi calmul. Nu uita ca, atunci cand sunteti doua persoane implicate in „joc”, trebuie sa fii si jucator de echipa dar sa iesi si castigator din confruntare.
 • Atrage atentia asupra punctelor tale forte: limbile straine, experienta cu oamenii, experienta in vanzari, atat la prezentarea personala cat si la interviul final!

Succes!

17-18 septembrie 2022 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti (include pregatire pentru Emirates). Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, Lauda Air, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Daca vrei sa citesti un interviu exclusiv cu recrutoarea si sefa de baza de la baza Wizz Air din Bucuresti, Karina Voinea, te invitam sa o faci pe site-ul nostru, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/exclusiv-interviu-cu-karina-voinea-base-manager-wizz-air-bucuresti/

8 Comentarii

 • Reply Cassi Maria 14 iunie 2020 at 5:21 pm

  Buna ziua! Când este interviul pentru stewardesă la WizzAir anul acesta 2020 in Sibiu?

  • Reply Cristina Toader 15 iunie 2020 at 10:33 am

   In toamna 2020

   • Reply Cassi Maria 19 iunie 2020 at 11:22 pm

    In ce luna și unde? Mulțumesc!

  • Reply Cristina Toader 24 iunie 2020 at 10:31 pm

   Nu este anunțat inca

   • Reply Popescu Denisa 18 august 2020 at 9:36 pm

    Buna seara!La Timișoara când o sa mai fie interviuri WizzAir?Mulțumesc 🙂

    • Reply Cristina Toader 27 august 2020 at 3:06 pm

     trebuie sa aplicati pe siteul Wizz Air si veti fi informat cand se reiau recrutarile.

 • Reply Laura 18 august 2020 at 3:15 pm

  Buna ziua! Pentru baza din Bacau aveti informatii cu privire la procesul de recrutare?

  • Reply Cristina Toader 27 august 2020 at 3:07 pm

   este acelasi proces de recrutare ca și pentru celelalte baze

  Comenteaza