Top 5 greseli pe care le faci la interviul de angajare

10 noiembrie 2014
crew

 

Cand aplici pentru jobul de stewardesa, te lupti cu cateva mii de candidati. Asa ca, daca aplicatia ta online te ajuta sa obtii invitatia pentru Assessment Day, ar fi bine sa te prezinti impecabil la interviu, fiindca ai concurenta foarte mare. Mai jos, iti spunem care sunt principalele greseli pe care candidatii la jobul de insotitor de bord le fac, in ziua recrutarii.

Tinuta pentru interviu

Despre tinuta potrivita pentru orice interviu, am tot dezbatut. Daca in invitatie spune ca tinuta trebuie sa fie business attire, atunci nu te abate de la asta. Costumul cu fusta, pantofii cu toc si eleganta nu trebuie sa lipseasca. Nu te lovi de „prejudecati” sau de alte persoane care s-au prezentat in blugi si tricou la interviu si totusi au reusit sa ajunga la interviul final. Respecta regulile. urmeaza pasii impusi si vei avea succes.

Lipsa de incredere si entuziasm

Stim ca te „lupti” cu 500-600 de persoane pentru acest job. Si stim ca ti se pare ca, intre toate acele fotomodele, nu ai nicio sansa. Insa, trebuie sa ai incredere ca esti mai bun/buna si ca esti ceea ce cauta compania. Lipsa de entuziasm se vede din tinuta pe care o ai cand stai pe scaun, din lipsa zambetului sau pur si simplu din privirea plictisita. Asa ca, incearca sa te „aduni” si sa dai ce ai mai bun.

Soneria telefonului

La un astfel de interviu, este inadmisibil sa iti sune telefonul. Ai grija, inca de la ora 08.00, cand intri in sala de interviu, sa iti inchizi telefonul si sa nu fi deranjat nici tu, nici ceilalti colegi sau recrutorii, de ultimul hit al lui Beyonce.

Intrebari despre salariu si beneficii

Stim ca iti doresti sa afli toate detaliile despre acest job. Insa, fiecare recrutare are, spre final, o parte in care compania prezinta celor ramasi in cursa, beneficiile, facilitatile, contractul si salariul. Daca te apuci sa intrebi toate aceste detalii inca de la inceput, nu va fi o bila alba, mai ales ca e semn ca nu ai rabdare si nu respecti regulile companiei.

Reclama negativa pentru fostul/actualul angajator

Chiar daca jobul tau actual nu este chiar ceea ce iti doresti, incearca sa nu vorbesti urat despre angajatorul tau. Daca o faci, va fi un semn ca vei proceda in acelasi mod si cu compania aviatica la care sustii interviul, dupa o perioada. Incearca sa fii profesionist si sa pastrezi aparentele, chiar daca actualul tau loc de munca este doar un mod de a castiga niste bani si de fapt, jobul de stewardesa este tot ceea ce iti doresti.

 

1 Comment

  • Reply Ariel 21 septembrie 2015 at 10:50 pm

    Buna seara, am facut astazi poza pentru CV si camasa era alba cu gulerul bleo. Este vreo problema, trebuie cumva alba/bleo uni, sau este permis si aceasta varianta?
    Va multumesc!

  • Comenteaza