Viata de stewardesa. Poti sa alegi destinatiile in care zbori?

30 octombrie 2019

Calatoriile sunt, probabil, cel mai important beneficiu oferit insotitorilor de bord. De aceea, mereu cand ajungi intr-o destinatie noua, entuziasmul tau creste si iubesti si mai mult jobul de stewardesa. Dar, intrebarea pe care o primim frecvent se refera la orarul de zbor si mai exact la destinatiile in care ajungi.

Asadar, poti alege destinatiile in care zbori, atunci cand lucrezi ca stewardesa? La toate companiile poti alege. La Emirates puteam alege, in fiecare luna, 5 lucruri din orar: anumite destinatii, anumite zboruri, zile libere sau sa zbori cu unul dintre colegii/prietenii tai. Eu am avut norocul sa primesc mereu macar 2-3 dintre destinatiile pe care le ceream, lunar, astfel ca in 18 luni de zbor am reusit sa ajung in peste 80 de destinatii din intreaga lume. Si cand spun ajung, ma refer la layover de cel putin 24 de ore.

Si la celelalte companii aeriene, inainte de publicarea orarului pentru luna urmatoare, poti sa ceri anumite zboruri, zile libere, sau sa te afli pe zbor cu un anumit coleg (buddy bid). La unele companii, poti cere pana la 5 variante de zboruri/zile libere, lunar, deci iti poti aranja asa cum iti doresti, programul lunar. In plus, pe masura ce zbori mai mult timp pentru acea companie, ai prioritate in primirea acestor cereri. De asemenea, prioritate ai si daca vorbesti limba din destinatia pe care o ceri.

Daca ai vazut in filme ca orice coleg/colega se poate urca pe zbor, in locul tau, cu un simplu telefon, tine minte ca in realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Orice swap/bid se poate face doar pana la o anumita data, stabilita de fiecare companie in parte, daca indeplineste toate regulile impuse de legea aviatiei iar schimbul se face intr-un sistem online sau telefonic, cu dispecerul responsabil de acest lucru.

Dar, partea buna este ca poti sa iti alegi deseori destinatiile si sa ajungi in locuri la care doar visai. Asta e inca un avantaj al jobului de stewardesa.

Zboruri line!

22-23 octombrie 2022 – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti (include pregatire pentru Emirates). Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

2 Comentarii

  • Reply Arianna 22 noiembrie 2019 at 5:46 pm

    ca sa lucrezi la EMIRATES trebuie sa te muti din romania? daca da, unde? si ca sa ajungi la o companie din Coreea de Sud sau China sau Japonia, ce trebuie sa faci?

    • Reply Cristina Toader 23 noiembrie 2019 at 7:19 pm

      In Dubai, evident 🙂

    Comenteaza