Video. Cum se desfasoara interviul Emirates si ce cauta recrutorii

25 mai 2017

 

Dupa relansarea site-ului de Cariere Emirates am descoperit o serie de informatii pe site-ul companiei: tips-uri, sfaturi, video-uri si amanunte care pot fi de folos celor care isi doresc o cariera de stewardesa Emirates. Mai jos puteti urmari video-ul cu detalii despre cum se va desfasura de-acum Assessment Day-ul Emirates.

Asadar, direct de la Emirates aflam ca interviul este format din:

Aplicatia online:

 • Inaintea oricarui interviu Emirates trebuie sa aplici online. Aplicatia online include si un video de prezentare. Este primul moment in care iei contact cu recrutorii si este vital sa faci o impresie buna. Ai grija sa incarci toate documentele cerute: CV, fotografii, referinte, etc si citeste cu grija/atentie toate detaliile si cerintele.

Interviul Assessment Day:

 • La ce sa te astepti de la Assessment Day? Ei bine, ziua va incepe cu inregistrarea participantilor si predarea invitatiilor/actelor. Prima parte va include o prezentare a companiei si a jobului de insotitor de bord, a rolului si a activitatilor unei stewardese. Dupa aceasta, candidatii sunt liberi sa puna intrebari despre ce inseamna viata in Dubai sau viata ca stewardesa Emirates.
 • Urmeaza apoi o serie de teste si exercitii de grup, unde veti avea ocazia sa lucrati impreuna cu cei din jur, ca o echipa. Compania vrea sa vada cum te descurci in anumite situatii si sa analizeze calitatile tale de leadership, munca in echipa sau bun comunicator.  Implica-te in fiecare exercitiu, asculta cu atentie instructiunile si joaca-ti rolul.
 • O alta proba eliminatorie va fi cea in care se vor verifica tatuajele – daca se vad/sau nu din uniforma, acestea neputand fi acoperite.
 • Testul de engleza este urmatoarea proba a interviului, fiindca toti insotitorii de bord Emirates trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza. Testele includ exercitii de intelegere a textului si vocabular.
 • Daca ai trecut si de aceasta proba si ai arata ca ai ceea ce cauta compania, vei fi invitat sa completezi, online, un test de personalitate. Acest test psihologic (despre care am mai scris si in trecut), se face acasa, inainte de momentul in care sustii interviul final.

Interviul final:

 • Punctualitatea este extrem de importanta pentru recrutorii Emirates si ultimul lucru pe care ti-l doresti intr-o zi atat de importanta ca cea a interviului final, este sa intarzii. Pastreaza tinuta business si astazi si atentie la grooming si felul in care arati, fiindca Emirates pune mare pret pe asta.
 • Sfaturi: relaxeaza-te, fii pozitiv si fii tu insuti. Lasa la vedere propria personalitate.
 • Gandeste-te la cateva povesti din experienta ta anterioara fiindca vor fi puse intrebari despre joburile tale, experientele din trecut si acum este momentul sa vorbesti despre realizarile si reusitele tale profesionale.

Zboruri line!

Daca vrei sa te pregatesti pentru interviul Emirates, poti participa la cursul nostru de pregatire tinut de 2 foste stewardese Emirates: Cristina Toader si Ana-Maria Tutoveanu. Detalii aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/15-16-iulie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

 

6 Comentarii

 • Reply Ana 26 mai 2017 at 7:01 am

  Buna! De cand s-a schimbat site-ul nu reusesc sa-mi dau seama unde este sectiunea de upload-are a pozelor sj documentelor. Eu am reusit sa-mi urc deja toate documentele inainte de schimbare, credeti oare ca au ramas atasate contului meu? Iar sectiunea pentru interviul video? Nici asta nu gasesc… Merci!

  • Reply Cristina Toader 26 mai 2017 at 12:05 pm

   Nu le gasiti pentru ca momentan nu sunt joburi disponibile unde sa aplicati!

 • Reply Ioana 21 iunie 2017 at 3:32 am

  E chiar asa simplu sa fii stewardesa? Pentru ca suna prea frumos sa fie adevarat.

  • Reply Cristina Toader 21 iunie 2017 at 3:45 pm

   Da 🙂 Daca ai ceea ce cauta 🙂

 • Reply Alina 12 decembrie 2018 at 12:25 pm

  Buna, este adevărat ca dupa ce ești acceptata la interviu trebuie sa aștepți 3 luni pentru primul zbor?

  • Reply Cristina Toader 12 decembrie 2018 at 3:27 pm

   Bineinteles, atata dureaza trainingul! 🙂 Doar nu zbori imediat?

  Comenteaza