Wizz Air-obligata sa reangajeze cei 19 insotitori de bord concediati abuziv

27 iulie 2015
wizz-avion-scara

 

Sindicatul Aerolimit Professional din cadrul companiei Wizz Air, reprezentat de Mircea Constantin, a primit o decizie favorabilă din partea Tribunalului Ilfov in privinta concedierilor individuale din Noiembrie 2014 ce au vizat membri sindicatului nou infiintat din cadrul societatii. La 16 iulie 2015, Tribunalul Ilfov, avand drept obiect contestatiile deciziilor de concediere, hotărăşte urmatoarele:

  • Admite in parte actiunea Anuleaza deciziile de concediere […] emise de parata. Dispune reintegrarea reclamantilor in functiile si posturile detinute anterior concedierii Obliga parata la plata catre reclamanti a unei despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate si actualizate si cu celelalte drepturi ce s-ar fi cuvenit reclamantilor, de la data concedierii la data reintegrarii efective, sume ce urmeaza a fi actualizate cu dobanda legala, incepand cu data si 12.01.2015, data formularii prezentei actiuni si pana la data platii efective. Obliga parata la plata catre fiecare dintre reclamanti a sumei de cate 5000 lei, cu titlu de daune morale Respinge actiunea ca nefondata pentru rest Cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Ilfov.

Vă reamintim că la sfârşitul anului 2014, la puţin timp după notificarea companiei Wizz Air cu privire la existenţa Sindicatului Aerolimit Professional, liderul acestuia, Mircea Constantin, a fost concediat disciplinar, la putin timp urmându-i 19 membri ai Sindicatului, ale căror posturi au fost restructurate de pe o zi pe alta.

Astazi ne-am recuperat increderea in Justitia Romana! S-a facut dreptate. Este o mare victorie in fata unui angajator care si-a demonstrat abuzul de putere in cel mai odios mod cu putinta, dezbinand un colectiv tinar care a indraznit sa-si exercite un drept legal. Am luptat 8 luni de zile impreuna, uniti, pentru a demonstra nedreptatea si vom continua toate demursurile initiate de sindicat pentru pedepsirea tuturor celor vinovati de aceste abuzuri.”

Intreaga poveste despre Mircea, fost insotitor de bord Qatar si Wizz Air dar si liderul Sindicatului, o poti citi aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/povestea-lui-mircea-insotitor-de-bord-wizz-air/

Iata, mai jos, cine sunt cei care au fost concediati in toamna anului trecut.

Colaj Discriminati

Nota: Aerolimit Professional reprezintă personalul navigant al companiei Wizz Air Ungaria, constituit legal şi afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Aeroporturi, membră a CNS „Cartel ALFA”.

 

1 Comment

  • Reply rene 27 iulie 2015 at 1:48 pm

    Bravo!!!! Felicitari pt curajul, ambitia si perseverenta acestor tineri care nu s-au lasat calcati in picioare de o mare companie!!!! That”s … the rule of law!!!!!

  • Comenteaza