World of Crew. Top 10 companii pentru care merita sa lucrezi ca stewardesa in 2017

14 septembrie 2017

 

World of Crew a anuntat noul top 10 cu companiile aeriene unde toata lumea isi doreste sa lucreze ca insotitor de bord, in 2017. Sunt cateva schimbari fata de anii trecuti, unele companii au iesit complet din top, altele au luat avant. Peste 1000 de insotitori de bord au votat in ultimele 2 luni si, in functie de salariu, conditii si beneficii, s-au ales primele 10, din peste 40 incluse in voting. Iata care este TOP 10!

10. Qatar Airways

Qatar Airways a coborat cateva locuri fata de anul trecut, cand se clasa pe 7.  Desi compania are unul dintre cele mai mari salarii pentru insotitorii de bord, la fel si beneficii pentru acestia (layovere, asigurare de sanatate, cazare gratuita, nu se platesc taxe), majoritatea respondentilor s-au plans ca jobul nu a fost chiar cum se asteptau sa fie. Astfel, marea problema pare sa vina de la faptul ca cei de la Qatar au reguli stricte si invadeaza spatiul personal al insotitorilor de bord.

9. Lufhtansa

Lufthansa ramane tot pe locul 9, ca si anul trecut. Compania a castigat puncte la salariu, calitatea layoverelor si a hotelurilor, concediu, profit sharing, dar problema principala a insotitorilor de bord este de fapt ca desi acestia beneficieaza de cateva discounturi, nu exista un program clar de beneficii, pentru angajati. “Rutele, colegii si layoverele sunt cele mai frumoase lucruri cand lucrezi pentru Lufthansa.”

8. Virgin Australia

Virgin Australia se claseaza anul acesta pe locul 8 pentru ca ofera cazarea gratuita, salariu bun, program de beneficii, 30 de zile de concediu pe an, layovere lungi si atmosfera de lucru extrem de placuta.

7. Air France

Nou intrata pe lista, Air France s-a clasat direct pe locul 7. Compania a castigat multe puncte la capitolul sustinerea angajatului, layovere, ambianta, plan de pensii si abilitatea de a-ti pastra un echilibru in viata privata/profesionala printr-un numar mediu de ore de zbor. Salariul insa, este doar unul mediu si programul de beneficii nu exista, astfel ca de aceea compania franceza se afla doar pe locul 7. “Nu e chiar cea mai buna companie din lume, insa putem zbura oriunde lume, nu mai mult de 75 de ore de zbor/luna, 1 saptamana libera in fiecare luna pentru a-ti reveni din jetlag si sa poti sa iti mentii o viata sociala si familiala normala. De asemenea, chiar daca au fost si perioade rele pentru companie, avioanele si pilotii chiar sunt dintre cele mai bune”.

6. Virgin Atlantic

Cazare gratuita, unul dintre cele mai mari salarii din industrie, un pachet de beneficii serios, plan de pensii si profit share, pentru toti insotitorii de bord. Totusi, compania se afla doar pe locul 6 fiindca a avut cateva minusuri la capitolul concedii, ambianta de lucru si layovere/hoteluri, mai ales comparativ cu alte companii aeriene.

5. Qantas

Cazare gratuita, pachet de beneficii, salarii bune si un mediu de lucru prietenos si amuzant. Cele mai multe puncte au fost acumulate pentru faptul ca cei de la Qantas permit angajatilor sa se dezvolte personal. “Mediu de lucru profesional, sigur si distractiv.”

4. Southwest Airlines

Salariu bun, pachet de beneficii, discounturi, bilete gratuite, cazare si profit share. Toate adunate au plasat compania pe locul 4 in acest an.

Southwest announces new Employee-designed uniforms

3. United Airlines

Cu unul dintre cele mai mari salarii din industrie, program de beneficii, bilete gratuite, plan de pensii si concedii, United Airlines a ajuns pe locul 3. Respondentii au fost de asemenea incantati de atmosfera de lucru si de flexibilitatea companiei. “Este o aventura sa calatoresti in toate colturile lumii si sa simti ca o faci nu alaturi de colegi, ci alaturi de familia extinsa!”

2. Emirates Airlines

Ei bine, anul trecut clasata pe locul 1, Emirates a coborat o pozitie si acum se afla pe locul 2. Cazare gratuita, salariu fara taxe si unul dintre cele mai mari din aviatie, concedii platite, asigurare de sanatate cat si programe de beneficii. Cam asta ofera compania din Dubai pentru cei care se numara printre norocosii ce le imbraca uniforma. Mediul de lucru cosmopolit, destinatiile exclusiviste si experienta de lucru fac jobul de stewardesa la Emirates unul dintre cele mai ravnite. Totusi, ce a tras in jos compania in acest an, si nu a mai reusit sa obtina primul loc in top, a fost programul de beneficii, care s-a schimbat. “Este o onoare pentru mine sa lucrez ca si stewardesa la Emirates, in primul rand datorita diversitatii – de fiecare data cand zbori, zbori alaturi de nationalitati diferite, din toate colturile lumii, asa ca ai sansa sa inveti multe, incepand de la o alta limba straina, cultura, traditii, mancare sau stil de viata”

1. Etihad Airways

Cu toate beneficiile incluse – cazare gratuita, salariu fara taxe, asigurare de sanatate si concedii, compania aeriana din Abu Dhabi ofera angajatilor o serie de beneficii si multe discounturi. Majoritatea insotitorilor de bord de la Etihad au considerat un plus atmosfera sigura din oras, flexibilitatea, destinatiile deosebite, hotelurile din layover dar si mediul de lucru multi cultural.

“Imi place cum sunt tratati angajatii aici. Toti avem toate beneficiile, un salariu bun, cazare excelenta si facilitati gratuite de tipul salilor de fitness sau a piscinelor.”

Asadar, felicitari tuturor! Tu, pentru ce companie ti-ai dori sa lucrezi?

Zboruri line!

Sursa: World of Crew

 

1 Comment

  • Reply Cristina Elena 15 septembrie 2017 at 3:25 pm

    Bună ziua! În legătură cu training-ul la Emirates, dacă nu stiu să înot, însă am alte plusuri necesare postului, există totuși riscul de a nu fi angajată?
    În momentul în care cursanții termină acest curs de pregătire Cum ajungi stewardesă companiile aeriene vin să recruteze sau pot trece si luni bune până se va întâmpla acest lucru? Vă mulțumesc anticipat!

  • Comenteaza