Cum s-a desfasurat si care au fost probele interviului Emirates

11 octombrie 2018

 

Prima zi de interviu Emirates de la Bucuresti a fost plina de emotii. La Hotel Pullman din capitala s-au strans de la prima ora a diminetii 179 de persoane dornice sa isi incerce norocul pentru jobul de stewardesa la Emirates, compania nationala din Dubai.

Ema, recrutoarea sosita in tara noastra pentru a alege cei mai potriviti candidati a inceput rapid interviul si rand pe rand toti cei prezenti s-au inscris pe liste si au avut ocazia sa isi predea CV-ul si fotografia. Fiecare a primit intrebari despre ce lucreaza, cum le este ziua si daca au mai participat in trecut la interviuri Emirates.

CV Drop

Dintre cei 179 de participanti, doar 76 au trecut de proba CVului si au mers mai departe catre urmatoarea runda.

Proba creativa/Prezentarea colegului

Ema-recrutoarea sosita din UK, a contopit 2 probe (proba creativa + proba prezentare coleg). Astfel, cei 76 de participanti au fost impartiti in 2 grupuri mari, de cate 38 de persoane, si au intrat pe rand la interviu. Inauntru, fiecare grup a fost impartit in grupuri mici, de cate 2-3 persoane, a primit apoi un obiect despre care a trebuit sa discute cu colegii (ex: slapi de plaja, stea de mare) si mai apoi, a urmat si o scurta prezentare a colegilor de grupa. Dupa aceasta proba 2 in 1, dintre cei 76 de candidati, doar 28 au trecut mai departe.

Reach Test

Ultima proba a zilei a fost proba de reach test, cand cei ramasi in concurs au fost masurati si informati ca proba de grup va avea loc a doua zi, deoarece deja era foarte tarziu (ora 18.00). Miercuri, de la ora 09.00, cei 28 au sustinut proba de grup, ultima proba fata in fata cu recrutorii, urmand ca restul probelor: test engleza, test personalitate si interviu final, sa aiba loc online. Doar 6 dintre cei 28 sunt barbati.

Proba de grup

Cei 28 de candidati au fost impartiti in 2 grupe mari de lucru si au avut de rezolvat o situatie de customer service. Dupa multe discutii, 16 dintre cei prezenti au trecut mai departe, catre ultima etapa a interviului.

Completare documente

Cei 16 finalisti au completat o serie de documente, s-au programat pentru interviul final (care are loc online, in cursul zilei de luni) si pentru testele online de engleza si de personalitate. Ziua de interviu s-a incheiat la pranz.

Le tinem pumnii tuturor sa obtina jobul de stewardesa Emirates cat mai rapid.

Daca vrei sa te pregatesti pentru urmatoarele interviuri de angajare ca stewardesa, vino si tu la urmatorul Curs de Pregatire Cum Ajungi Stewardesa, cu Cristina Toader – fosta stewardesa Emirates si Wizz Air, pe 17-18 Noiembrie. Detalii aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/17-18-noiembrie-curs-de-pregatire-pentru-interviul-la-o-companie-aeriana/

banner-mobile banner-mobile

2 Comentarii

 • Reply Diana 21 noiembrie 2018 at 12:20 am

  Buna! Voiam sa stiu daca e adevarat faptul ca te poti angaja si fara sa faci cursurile de stewardesa
  Multumesc anticipat

  • Reply Cristina Toader 21 noiembrie 2018 at 3:12 pm

   Bineinteles. Doar TAROM si Blue Air cer aceste cursuri – scoala de aviatie adica.

  Comenteaza