Cum ajung stewardesa? Pasii pe care trebuie sa ii faci ca sa fii insotitor de bord

5 septembrie 2018

 

Primim foarte des intrebarea: ce trebuie sa fac pentru a ajunge stewardesa? Si cel mai usor este sa va expunem, pas cu pas, ce aveti de facut pentru a va indeplini acest vis.

 1. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati ca indepliniti conditiile minime obligatorii impuse de aceasta meserie (tatuaje, inaltime, diplome si limbi straine). Detalii gasesti aici: http://www.cumajungistewardesa.ro/conditiile-eliminatorii-la-interviul-de-angajare-ca-stewardesa/
 2. Daca indeplinesti conditiile de mai sus, trebuie sa incepi sa te pregatesti pentru interviuri. Citeste cat mai multe forumuri si bloguri pe aceasta tema si incearca sa iti alegi compania aeriana care crezi ca te reprezinta cel mai bine.
 3. Pregateste-ti CV-ul si fotografiile. Aceste 2 documente ti se vor cere la toate interviurile de angajare, indiferent de compania aeriana pe care o alegi si te reprezinta in fata recrutorilor. Noi ne ocupam de realizarea acestora in cadrul cursului de pregatire: http://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/. De asemenea, daca vrei sa le faci individual, tine cont de sfaturile pe care ti le-am oferit, despre poze (http://www.cumajungistewardesa.ro/fotografiile-pentru-interviul-de-stewardesa/) si despre CV (http://www.cumajungistewardesa.ro/cum-iti-faci-cv-ul-pentru-open-day/).
 4. Aplica pentru a obtine pasaportul. Este cerut de majoritatea companiilor iar pasaportul temporar nu este acceptat in multe locuri. Obtine, de asemenea, copii dupa ultima diploma sau dupa diploma de bacalaureat si ia legatura cu un fost angajator/fost profesor, care iti poate oferi o scrisoare de recomandare in limba engleza.
 5. Alege-ti tinuta perfecta pentru recrutare. Este foarte important sa arati si sa te simti bine in ziua interviului: http://www.cumajungistewardesa.ro/tinuta-ideala-pentru-interviul-de-angajare/
 6. Incepe sa adaugi experienta relevanta in CV-ul tau: voluntariate, experiente internationale sau de tip Erasmus/Work and Travel, cursuri de prim-ajutor, babysitting, experienta in customer service. Totul ajuta la interviu!
 7. Inscrie-te la un curs de limba engleza, perfectioneaza-ti nivelul de vorbire, este foarte important sa fii fluent in limba engleza, mai ales pentru ca toate recrutarile au loc in engleza.
 8. Documenteaza-te despre probele interviului, citeste cat mai multe si imprieteneste-te cu actuale sau foste stewardesa, te va ajuta sa intelegi mai bine ce se cauta si ce conteaza in ziua recrutarii.
 9. Verifica datele interviurilor si participa la recrutari! Noi publicam periodic calendarul interviurilor. Mergi la cat mai multe interviuri, fiecare incercare te duce mai aproape de reusita!

Cam asta trebuie sa faci ca sa ajungi insotitor de bord. Nu e greu, dar e nevoie de atentie si perseverenta!

Succes!

banner-mobile

2 Comentarii

 • Reply Ame 5 septembrie 2018 at 11:14 pm

  Scrisoarea de recomandare e bine sa o faci tu. Eu cand am cerut-o pentru un dosar de angajare, am citit cu uimire ca „sunt educată si ma port frumos cu colegii. Mi s-a parut stupid, desi cred ca a fost doar punctata ca foaie la dosar.

  • Reply Cristina Toader 6 septembrie 2018 at 8:52 am

   Tine de fiecare persoana in parte, eu nu as accepta sa scrie altcineva scrisoarea de recomandare 🙂

  Comenteaza